Ο Σηκουάνα πνίγει το Παρίσι;

Paris

Στο υψηλότερο σημείο των τελευταίων ημερών βρίσκεται η στάθμη του ποταμού Σηκουάνα, στο Παρίσι, στον απόηχο των πλημμυρών και υπερχειλίσεων που έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα την τελευταία εβδομάδα.

Στο κύριο σημείο μέτρησης, το «Αούστερλιτς», η στάθμη του ποταμού βρίσκεται στα 5,88 μέτρα, σαφώς πάνω από το κανονικό αλλά και σαφώς χαμηλότερα από τα επίπεδα που προβλέπονταν την περασμένη εβδομάδα. Το ιστορικό ρεκόρ είναι 8,62 μέτρα και χρονολογείται από το 1910.

Σύμφωνα με τη γαλλική υπηρεσία Vigicrues, η οποία είναι υπεύθυνη για τη μέτρηση της στάθμης των υδάτων, τα νερά αναμένεται να παραμείνουν στα τρέχοντα επίπεδα για το υπόλοιπο της ημέρας και θα αρχίσουν να υποχωρούν πολύ αργούς ρυθμούς από αύριο Τρίτη.

Οι βροχοπτώσεις των τελευταίων εβδομάδων έχουν προκαλέσει πολλά προβλήματα σε τουλάχιστον 242 κοινότητες κατά μήκος της κοίτης του Σηκουάνα.

Περίπου 1.500 άνθρωποι έχουν υποχρεωθεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους στην περιοχή του Παρισιού, δρόμοι έχουν κλείσει και τα δρομολόγια των ποταμόπλοιων έχουν διακοπεί.

Η υψηλή στάθμη των υδάτων προκάλεσε το κλείσιμο έκθεσης ισλαμικής τέχνης στο υπόγειο του Λούβρου. Άλλα μουσεία και πολιτισμικά κέντρα λειτουργούν μεν αλλά βρίσκονται σε ετοιμότητα εάν παρατηρηθούν προβλήματα στο Σηκουάνα.

Πηγή: http://www.skai.gr

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ακόμη μια επιτυχία για το δικηγορικό γραφείο Δειλινός & Συνεργάτες Δ.Ε.Π.Ε. στη Λάρνακα / Aναγκάζεται πλέον η Κυπριακή Δημοκρατία να αποζημιώσει την ιδιοκτήτρια ακινήτου στην Λάρνακα με το ποσό της αξίας του ακινήτου πλέον τόκους €4.220.000

Aναγκάζεται πλέον η Κυπριακή Δημοκρατία να αποζημιώσει την ιδιοκτήτρια ακινήτου στην Λάρνακα έκτασης 107.898 τ.μ. που απαλλοτρίωσε το 2002 για την Διαχείριση της Αλυκής Λάρνακας

Ελάτε να (ξανα)περπατήσουμε

ENG Text Follows Στο πλαίσιο των προσπαθειών μας να ανακαλύψουμε την ιστορία των γειτονιών της Λάρνακας και των ανθρώπων της, το Σαββατο, 27 Απριλιου σας

error: Content is protected !!