«Σκαλιώτης της διπλανής πόρτας» : Κλεάνθη

Κλεάνθη

Του Μιχάλη Παναγιώτου

Aγαπητοί φίλοι και συμπολίτες.

H στήλη μας επανέρχεται με το νέο έτος, και εύχεται σε όλους τους φίλους και αναγνώστες του Skala Tımes, χρόνια πολλά και καλή χρονία. Ευχή μας το νέο έτος να φέρει στον καθένα ξεχωριστά αυτό που επιθυμεί, πάνω από όλα με υγεία και ευτυχία.

Η σημερινή μας φιλοξενούμενη είναι λάτρης της εικόνας. Κάθε στιγμή είναι μια μοναδική πηγή έμπνευσης, ενα ερέθισμα για απεικόνιση της δικής της πραγματικότητας. Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε, πως πάντα βρίσκεται με μια μηχανή στο χέρι, ψάχνοντας για μια νέα είκονα, η οποία θα γραφεί στο βιβλίο της δικής της ιστορίας.

Η Κλεάνθη αυτή την περίοδο βρίσκεται στην πιο παραγωγική φάση της ζωής της. Πέρα από τις επαγγελματικές της υποχρεώσεις που την κρατούν απασχολημένη για πάρα πολλές ώρες, δεν βρίσκει καμία δικαιολογια για να απέχει από τις αγαπημένες της συνήθειες. Πέρα από τη φωτογραφία, δραστηριοποιείται επίσης και στη Φιλαρμονική του Δήμου Λάρνακας.

Όλες οι εκφάνσεις της ζωής της Κλεάνθης, αποτελούν την καλύτερη απάντηση σε όσους από εμάς διαμαρτυρόμαστε για έλλειψη χρόνου. Αν δεν υπάρχει χρόνος, ας τον δημιουργήσουμε. Η ίδια με την όλη της στάση, και την θετική της ενέργεια δίνει την αποστομωτική απάντηση. Εξάλλου όπως θα έλεγε και η ίδια, κάθε στιγμή αποτελεί μια καινούρια ευκαιρία.

Για να γίνετε και εσείς ο «Σκαλιώτης της διπλανής πόρτας», δεν έχετε παρά να επικοινωνήσετε μαζί μας στο email: Michalis11ST@hotmail.com .

Όνομα;
Κλεάνθη

Ηλικία;
29

Εργάζεσαι;
Ναι, σαν Product Manager στον τομέα της τεχνολογίας.

Ποια η σημασία αυτής της θέσης σε μια αγορά υπό κρίση;
Είναι, πιστεύω, μία θέση με κομβική σημασία, μιας και δίνεις στο καταναλωτικό κοινό την δυνατότητα να αποκτήσει προϊόντα τεχνολογίας ακόμα και εν μέσω κρίσης, σε προσιτές τιμές, μέσα από τις επιλογές σου σαν Product Manager.

Γενικά, πως ανταποκρίνεται το αγοραστικό κοινό της Λάρνακας στην όλη ατμόσφαιρα;
Πολύ θερμά!

Η μεγάλη σου αγάπη παρόλα αυτά είναι η φωτογραφία; Πως προέκυψε στη ζωή σου αυτή η ενασχόληση;
Ερεθίσματα απ’τον πατέρα. Από παιδί, θυμάμαι τον εαυτό μου με μία φωτογραφική μηχανή στο χέρι, επομένως, δε θα μπορούσε να είναι αλλιώς!

Τι σημαίνει για εσένα μια φωτογραφία;
Εκτός από εξωτερίκευση των συναισθημάτων μου μέσα από εικόνες, εκτός από τρόπος έκφασης, η φωτογραφία σημαίνει για μένα οπτικές γωνίες: Με διδάσκει συνεχώς να βλέπω τον κόσμο και τις καταστάσεις μέσα από πολλές, διαφορετικές οπτικές – κι αυτό, το μετακύλησα και στη ζωή μου. 

Από πού αντλείς τα ερεθίσματα σου;

Από παντού! Την μουσική, τον δρόμο, τους ανθρώπους, τους περαστικούς, την τέχνη και ό,τι άλλο φανταστείς.

Αν η ζωή ήταν μια φωτογραφία, ποια θα ήταν αυτή;
Δε θα μπορούσε να είναι μόνο μία… 

Τελικά μια εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις;
Ναι! 

Σκέφτεσαι καθόλου να ασχοληθείς επαγγελματικά με τη φωτογράφιση;
Ναι.

Αγαπημένος προορισμός;
Μου βάζεις δύσκολα… γι’ αυτό θα πω δύο: Ρώμη και Άμστερνταμ.

Ποιο είναι το μεγαλύτερο σου όνειρο;
Να εξελίσσομαι συνεχώς καλλιτεχνικά!

Η μεγαλύτερη σου ανησυχία;
Η αδράνεια.

Καλύτερη συμβουλή που πήρες μέχρι σήμερα;
Να “επενδύεις” σ’ ότι γεμίζει τη ψυχή σου.

Έχεις κάποιο πρότυπο στη ζωή σου;
Ναι, σαν ιδιοσυγκρασίες: Jim Morrison και Άννα Βίσση!

Πως θα περιέγραφες τη Λάρνακα με μια λέξη;
Ιδιαίτερη.

Αν μπορούσες να άλλαζες κάτι στην πόλη, ποιο θα ήταν αυτό; Θα ήθελα να δω περισσότερες πλατείες και περισσότερα όμορφα-εναλλακτικά μαγαζιά για εξόδους.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Δήλωση Βουλευτή και Εκπροσώπου Τύπου ΔΗΣΥ κ. Ονούφριου Κουλλά για ρύθμιση οφειλών των προσφύγων και υποβοήθηση απεγκλωβισμού των εγγυητών

Σήμερα στην Επιτροπή Προσφύγων της Βουλής συζητήσαμε ένα θέμα που εγγράψαμε ως Δημοκρατικός Συναγερμός: την επαναπροκήρυξη του σχεδίου ρύθμισης των οφειλών των προσφύγων έτσι ώστε

error: Content is protected !!