Η σχολή Mirow Evangelides drums school στο Ωδείο Αντρέα Γερολέμου στη Λάρνακα!

drums 1

Η κορυφαία σχολή Mirow Evangelides drums school βρίσκεται πλέον στο Ωδείο Αντρέα Γερολέμου στη Λάρνακα.

Φαίνεται πως το 2018 αρχίζει με πολλές καινοτομίες, συναυλίες, σεμινάρια και διαγωνισμούς στο Ωδείο Αντρέα Γερολέμου.
Ανάμεσα στα “νέα” του 2018 για το Ωδείο, είναι και η καινούρια αυτή συνεργασία.

Στο ωδείο Αντρέα Γερολέμου θα δίδασκει ντραμς ο καταξιωμένος καθηγητής Μύρος Ευαγγελίδης σε μια αίθουσα η οποία τηρεί όλες τις προδιαγραφές για τη σωστή διδασκαλία του οργάνου.
drums1
Οι ντράμερς έχουν αρκετά υψηλό IQ, 

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα http://www.ogdoo.gr :

Ομάδα ερευνητών Ινστιτούτου της Στοκχόλμης, μελέτησε τη λειτουργία του εγκεφάλου των ντράμερ. Διαπίστωσε λοιπόν πως ο εγκέφαλος toyw λειτουργεί διαφορετικά απ’ ότι των άλλων ανθρώπων και μουσικών.

Κι αυτό γιατί οι ντράμερ εκπαιδεύονται να συντονίζουν την κίνησή τους σε 4 συχνότητες ανά δευτερόλεπτο.

Δηλαδή, με τα χέρια δίνουν διαφορετικά χτυπήματα σε τύμπανα και πιατίνια, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με τις κινήσεις των ποδιών τους.

Αποτέλεσμα αυτών των ιδιαίτερων κινήσεων είναι η υπερλειτουργία του εγκεφάλου σε σύγκριση με τους υπόλοιπους «συναθλητές» τους.

Έτσι, σύμφωνα με την έρευνα, οι ντράμερ διαθέτουν υψηλότερες στάθμες ουσιών του εγκεφάλου, που βρίσκονται στον νωτιαίο μυελό ώστε να μπορούν να επιλύουν τα προβλήματά που αντιμετωπίζουν γρηγορότερα και ευκολότερα.

Κι αυτό γιατί λόγω της συγχρονισμένης κίνησης στην οποία μοιραία εξασκείται ο εγκέφαλός τους, αντιλαμβάνονται το πρόβλημα πληρέστερα αλλά και επιταχύνουν τη λύση του.

Επίσης σε συνδυασμό κατάλληλων ερωτήσεων που απευθύνθηκαν σε ντράμερ αποδείχτηκε ότι έχουν αρκετά υψηλό IQ, ενώ παράλληλα ο οργανισμός τους παράγει και περισσότερα λευκά αιμοσφαίρια που προστατεύουν από τα καρκινικά κύτταρα.

Όμως τα οφέλη των ντράμερ δεν σταματούν εδώ.

Οι ερευνητές κάλεσαν πολλούς μουσικούς, να παίξουν ταυτόχρονα ντραμς σε μια αίθουσα, για περίπου 30 λεπτά. Το πείραμα διήρκεσε ένα μήνα. Τα αποτελέσματα φανερώνουν πως ο συντονισμένος ήχος των τυμπάνων, βοηθά να παραχθούν ορμόνες, ενδορφίνες και εγκεφαλίνη, που προκαλούν ευφορία και απαλύνουν τον πόνο.

Επίσης όση ώρα έπαιζαν ντραμς, η αρτηριακή τους πίεση κυμαινόταν σε χαμηλά επίπεδα και ο οργανισμός τους έκτιζε φυσική άμυνα ενάντια στο άγχος και στο στρες.

Τα παραπάνω συμπεράσματα έρχεται να επιβεβαιώσει μια ακόμη έρευνα του Royal College of Music για την θετική επίδραση στην ψυχική υγεία που έχουν τα ντραμς.

Συγκεκριμένα, η ασχολία με τα ντραμς μπορεί να ελαττώσει την κατάθλιψη κατά 38% , να μειώσει το άγχος κατά 20% αλλά και να βελτιώσει τη ψυχική ευφορία κατά 16%.

Μήπως ήρθε η ώρα να αρχίσετε το drumming;

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ακόμη μια επιτυχία για το δικηγορικό γραφείο Δειλινός & Συνεργάτες Δ.Ε.Π.Ε. στη Λάρνακα / Aναγκάζεται πλέον η Κυπριακή Δημοκρατία να αποζημιώσει την ιδιοκτήτρια ακινήτου στην Λάρνακα με το ποσό της αξίας του ακινήτου πλέον τόκους €4.220.000

Aναγκάζεται πλέον η Κυπριακή Δημοκρατία να αποζημιώσει την ιδιοκτήτρια ακινήτου στην Λάρνακα έκτασης 107.898 τ.μ. που απαλλοτρίωσε το 2002 για την Διαχείριση της Αλυκής Λάρνακας

Ελάτε να (ξανα)περπατήσουμε

ENG Text Follows Στο πλαίσιο των προσπαθειών μας να ανακαλύψουμε την ιστορία των γειτονιών της Λάρνακας και των ανθρώπων της, το Σαββατο, 27 Απριλιου σας

error: Content is protected !!