Το 2018 είναι εδώ και 18 συνδημότες μας στέλνουν τις δικές τους ευχές!

εφ
Το 2018 έφτασε και το
Skala Times μοιράζεται μαζί σας τις ευχές ανθρώπων της πόλης μας για τη νέα αυτή χρονιά. Zητήσαμε από 18 συνδημότες μας να μας πουν τι εύχονται για το νέο χρόνο και ο καθένας έστειλε τις δικές του ευχές και σκέψεις με αφορμή την άφιξη της νέας χρονιάς.
Καλή χρονιά σε όλους λοιπόν!

SKALA TIMES

Γιώτα Δημητρίου
Δημοσιογράφος (Αρχισυντάκτρια Skala Times)  – Εμψυχώτρια Μαθημάτων Δημιουργικής Γραφήςy d moi
Εύχομαι το 2018 να φωτίσει τα μυαλά και τις καρδιές των ανθρώπων, έτσι ώστε να αφήσει η ανθρωπότητα πίσω της τη μισαλλοδοξία,τους φανατισμούς και την εγωπάθεια. Να κερδίσει το “εμείς” σε όλους τους τομείς. Για τη πόλη μας τη Λάρνακα εύχομαι πιο φωτεινές μέρες, να εξαφανιστούν όλα όσα σκοτεινιάζουν την πόλη (πχ εγκαταστάσεις υγραερίου και πετρελαιοδεξαμενών) και όλα όσα την κρατούν στάσιμη (πχ μη εξελίξεις με την ανάπτυξη του λιμανιού της).
Στον καθένα προσωπικά εύχομαι υγεία και σωστά μυαλά , αφού πιστεύω πως όλα τα άλλα με όραμα και δουλειά γίνονται.
Α! Επίσης εύχομαι και αγάπη, μπόλικη αγάπη στον καθένα, γιατί θεωρώ πως είναι η σπουδαιότερη κινητήρια δύναμη για όλα! ΜΑ ΟΛΑ!


elen xaΈλενα Χατζηαυξέντη
Ηθοποιός

Εύχομαι το 2018 να μας δώσει κι άλλη δύναμη να αντιστεκόμαστε στη βαρύτητα, στο παράπονο, στη μιζέρια και στην παραίτηση. Εύχομαι να βρίσκουμε κάθε στιγμή τον τρόπο να απολαμβάνουμε, να αναπνεούμε βαθειά τη δική μας ανάσα και να δημιουργούμε.

Χρίστος Τουλούραςtoulouras
Συγγραφέας
Εύχομαι το 2018 να δούμε την ανθρωπότητα να κάνει ακόμη ένα βήμα μπροστά στην προσπάθεια της να εξελικτεί για να μπορέσει να αφήσει στο κοντινό μέλλον μια για πάντα πίσω της τον πρωτόγονό της χαρακτήρα.
Στους Λαρνακείς όλους εύχομαι υγεία και χρόνια πολλά. Εύχομαι για μια καθαρή πόλη, για λιγότερη ανεργία και δυστυχία, εύχομαι να σταματήσουν οι νέοι να εγκαταλείπουν τον τόπο για το εξωτερικό. Στόχος των αρχών της πόλης εύχομαι να είναι το 2018 να κτίσει το σκαλοπάτι όπου θα μπορούν οι πολίτες να ανεβαίνουν, να εξυψώνονται… Κι αυτό το σκαλοπάτι είναι ο πολιτισμός.

larkouΧριστόφορος Λάρκος
Δικηγόρος

Χρόνια
πολλά σε ΟΛΟΥΣ ασχέτως φύλου, φυλής,καταγωγής και χρώματος. Πάντα με υγεία και δημιουργικά!
Χρόνια πολλά και στο
Skala Times και στον ΑΝΘΡΩΠΟ πίσω από αυτό, τη Γιώτα Δημητρίου, που ουσιαστικά ανιδιοτελώς προσφέρει στο κόσμο της Λάρνακας ενημέρωση και πολιτισμό.

Έλενα Τσιγαρίδουtsigaridou
Εικαστικός

Εύχομαι να συνεχιστεί και να αυξηθεί η πολιτιστική ανάπτυξη στην πόλη, ώστε να κερδίσει την αγάπη του κόσμου και τη θέση που της αξίζει στις καρδιές όλων μας. Παράλληλα να βελτιωθεί η αρχιτεκτονική και φυσική αισθητική της πόλης μας. Τέλος εύχομαι ο καθένας μας να τολμά να ονειρεύεται και να διεκδικεί το καλύτερο για αυτόν.

djgiannisDj Γιάννης Αντρέου
Είναι οι
πρώτες στιγμές της χρονιά οι πιο κατάλληλες για μιά αναδρομή στον χρόνο που έφυγε και γλυκιά αναμονή στα καινούρια που έρχονται.
Ίσως το 2017 να ήταν για την πόλη μας το πιο ελπιδοφόρο.
Ένας νέος αέρας φυσά στην πόλη και ιδιαίτερα στο κέντρο, αρχίσαμε επιτέλους να νιώθουμε περήφανοι που ζούμε στην Σκάλα, την Λάρνακα.
Θερμές ευχές γεμάτες όνειρα δημιουργία και επιτυχία στον καθένα μας.

Δρ Μόνικα ΜιχαηλίδουMonika m
Παιδίατρος

Ω
ς άνθρωπος εύχομαι ένα νέο χρόνο με λιγότερο πόνο, λιγότερες απώλειες, λιγότερη απογοήτευση, λιγότερη απάθεια.
Ως γυναίκα θέλω ένα νεο χρόνο γεμάτο αισιοδοξία, δημιουργικότητα, αυτόπεποίθηση και ενεργητικότητά.
Ως μάνα εύχομαι υγεία και χαμογελο σε όλους αλλά κυρίως στα παιδιά μας.
Ως επαγγελματιας θέλω ο νέος χρόνος να φέρει υγεία , τροφή, αγάπη, χαρά, ειρηνη στα παιδιά του τόπου μας αλλά και της ευρύτερης μας μεσογειακής γειτονιάς…
Ως Κύπρια περιμένω το νέο έτος να φέρει στον τόπο ηρεμία, ειρήνη,απελευθέρωση,πρόοδο, ανάπτυξη στον πολιτισμό, την οικονομία, αλλά και κοινωνική πρόοδο και ευημερία για όλους μας.

gerolemuΑνδρέας Γερολέμου
Μουσικός

Ευχομαι το 2018 να φέρει Ειρήνη αγαπη ΓΑΛΗΝΗ και υγεία σε όλο το κόσμο! Ευχή μου επίσης είναι επιτέλους να έρθει η λευτεριά στην Κύπρο μας! Καλύτερες μέρες στον κάθε ένα ξεχωριστά, όμορφες στιγμές, χωρις πολέμους, χωρίς βάσανα, αρρώστιες κλπ! Ας ειναι η καλύτερη χρονια για την πόλη μας και για ολόκληρη την Κυπρο. Ας ειναι ένα νέο έτος γεμάτο ΜΟΥΣΙΚΗ,  νοτες, μελωδίες και χαρμόσυνες ειδήσεις για όλο τον κόσμο.  Ας γίνουν και οι 365 μέρες, μέρες χαράς και μόνο ΧΑΡΑΣ! Καλή Χρονια!

Πηνελόπη Χρυσοστόμου pene ch
Απόφοιτος Καλών Τεχνών / Φωτογράφος

Για το 2018, εύχομαι και εγω με την σειρά μου, να είναι μια χρονιά γεμάτη χαρά, γαλήνη και προπάντων υγεία! Ο πλανήτης να σταματήσει μα υποφέρει από πολέμους και ανεξέλεγκτες καταστροφές. Για την πόλη μας, την Λάρνακα εύχομαι να συνεχίσει να αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς και να γίνει μια όμορφη πόλη, ποντάροντας στις τέχνες και στους νέους ανθρώπους με ευφάνταστες ιδέες! Εύχομαι επίσης στον καθένα ξεχωριστά, μια χρονιά γεμάτη αγάπη δίπλα στους δικούς σας ανθρώπους! Καλή Χρονιά γεμάτη χαρά και δημιουργία!

Mixahl eliaΜάικ Ηλία
Ζωγράφος

Χρόνια πολλά σε όλο το κόσμο!
Εύχομαι υγεία, χαρά, ευτυχία! Αγαπάτε αλλήλους!

Σοφία Κούβαρουkouvarou
Σχεδιάστρια Μόδας

Ξεκινώ από τις βασικές ευχές για αγάπη,υγεία και χαρά. Εύχομαι επίσης στον κάθε άνθρωπο να αγαπήσει ο ίδιος τον εαυτό του και να κάνει μεγαλύτερη προσπάθεια στο να κατανοεί τον συνάνθρωπο του. Μόνο έτσι θα υπάρξει όντος αγάπη σε αυτό τον κόσμο. Εύχομαι λοιπόν εκτίμηση, κατανόηση, συμπαράσταση και να εντάξουμε όλοι στη ζωή μας την αρετή του να ακούμε πραγματικά τον συνάνθρωπο μας. Θεωρώ πως αυτή είναι η αρχή για όλα τα καλά που μπορούμε να έχουμε.
Πάντα μια ομάδα έχει καλύτερα και πιο δυνατά αποτελέσματα από τον ένα. Γι αυτό θα έπρεπε να λειτουργούμε ως ομάδα.
Εύχομαι ο κάθε ένας από εμάς να αποβάλει το άγχος που μπορεί να τον κατακλύζει αφού το άγχος αποτελεί τη βασική πηγή για τα πιο σοβαρά προβλήματα υγείας.
Τέλος, μακάρι το 2018 να μας φέρει πιο κοντά, πιο αγαπημένους
και πάνω απ’ όλα πιο ανθρώπινους! Με θετικότητα και καλή διάθεση μπορούμε να πετύχουμε τα πάντα. Καλή χρονιά λοιπόν!

 

tsiailisΧρίστος Ρ. Τσιαήλης
Συγγραφέας

Εύχομαι το 2018 να είναι χρονιά κοσμογονικών αλλαγών, τόσο για την Κύπρο όσο και για ολόκληρη την Υφήλιο. Η Κύπρος χρειάζεται οικονομική και πολιτική ανάσα, η ανθρωπότητα χρειάζεται ελπίδα. Μόνο αν καταλαγιάσουν οι μάχες στις Μουσουλμανικές χώρες και παύσουν τα τρομοκρατικά χτυπήματα ανά το παγκόσμιο θα μπορέσουμε όλοι να πάρουμε μια βαθιά εισπνοή οξυγόνου. Εύχομαι επίσης να ηρεμήσουν και οι μάχες της ψυχής για τον καθένα μας, και τέλος, η ωραία μας πόλη να ομορφύνει ακόμη περισσότερο με τις σωστές κυβερνητικές αποφάσεις.

Ίρμα Βούλγαρηirna
Εικαστικός

Για κάθε αλλαγή προς το καλύτερο, εύχομαι από καρδιάς, κίνητρο όλων μας να είναι η αγάπη, για όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα για τους ανθρώπους της πόλης μας.
Εύχομαι, λοιπόν, να σκεφτόμαστε περισσότερο με την καρδιά μας και να πράττουμε αναλόγως, έτσι ώστε το όποιοδήποτε αποτέλεσμα των ενεργειών μας, να αποφέρει ποιότητα στη ζωής μας.

A dimitriouΑνδρέας Γ. Δημητρίου
Εγγεγραμμένος Εκπαιδευτικός/Σχολικός Ψυχολόγος
Η χρονιά άλλαξε και θα ήθελα να ευχηθώ σε όλο τον κόσμο υγεία, αγάπη, ευτυχία, όνειρα, χαμόγελα, δημιουργικότητα και επιτυχίες! Εύχομαι το 2018 να είναι μια χρονιά με λιγότερες κοινωνικές διακρίσεις και προβλήματα καθώς και με λιγότερα ψυχικά προβλήματα για την οικογένεια και τα παιδιά μας! Ας ευχηθούμε το 2018 να ευαισθητοποιηθούμε όλοι οι πυρήνες ανάπτυξης των παιδιών και να βάλουμε στόχο μας να σεβόμαστε τα παιδιά μας και να μην καταφεύγουμε σε πρακτικές βίας και κακοποίησης τους! Τελειώνοντας, θα ήθελα ως ψυχολόγος που προάγει την προστασία της ψυχικής υγείας των παιδιών να υπενθυμίσω όλους μας τα σοφά λόγια του Αμερικάνου συγγραφέα Denis Whitley: «Τα καλύτερα δώρα που μπορείς να κάνεις στα παιδιά σου είναι οι ρίζες της υπευθυνότητας και τα φτερά της ανεξαρτησίας». Αυτά λοιπόν σας προτρέπω να είναι και τα δώρα που θα προσφέρετε για κάθε χρονιά στα παιδιά σας! Χρόνια Πολλά και Ευτυχισμένο το 2018!

Αντωνία Μιχαήλantonia mixail
Σύμβουλος Προσωπικής Ανάπτυξης (
Life Coaching & NLP)
Εύχομαι ο κάθε ένας από εμάς να πιστέψει στον εαυτό του, να γίνει καλύτερος άνθρωπος και να θυμάται πως η ψυχολογική μας κατάσταση επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την υγεία μας. Εύχομαι το 2018 να αγαπήσουμε τον εαυτό μας και τους ανθρώπους γύρω μας και αν χρειάζεται για το καλό μας να κλείσουμε κύκλους και να ανοίξουμε άλλους, σε επαγγελματικό ή προσωπικό επίπεδο, να βρούμε τη δύναμη και τη σοφία να το κάνουμε. Με υγεία και αγάπη όλα μπορούν να συμβούν αν σκεφτόμαστε σωστά.
Καλή χρονιά σε όλο το κόσμο λοιπόν!

timotheouΑνδρέας Τιμοθέου
Λογοτέχνης

Επιλέγω να ευχηθώ μονάχα με μια λέξη και αυτή δεν είναι άλλη απ’ την ομορφιά. Εύχομαι λοιπόν να ζούμε την ομορφιά, να την μοιραζόμαστε και να δίνουμε τους αγώνες μας γι’ αυτή. Η ομορφιά είναι η κατάργηση της ασχήμιας και είναι η μόνη υπόσχεση σωτηρίας. Σήμερα οι ασχήμιες του κόσμου μας είναι πάρα πολλές. Είναι οι πόλεμοι, οι ασθένειες, η φτώχεια, η μοναξιά, η βία, οι ανισότητες, η καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τα παιδιά που υποφέρουν και άλλα τόσα… Και ναι το πιστεύω ακράδαντα πως ευχόμενος την ομορφιά, προσεύχομαι και παρακαλώ για όλα αυτά και άλλα τόσα.

Δρ Γιώτα Δημητρίουyiota demetriou
Λέκτορας στο Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ στη Βρετανία
(Lecturer and researcher arts humanities and social sciences at Bristol University)
Δεν θέλω να ευχηθώ τα συνηθισμένα… ειρήνη, αγάπη, κτλΑυτά είναι προφανές. Αντ ‘αυτού, ελπίζω και εύχομαι ότι η φετινή χρονιά θα μας φέρει τη δύναμη να κάνουμε εμείς πράγματα και όχι να περιμένουμε να τα υλοποιήσουν τα “New Years Resolutions”.
Επίσης, ελπίζω ότι αυτή η νέα χρονιά, το 2018, θα αλλάξει σε μεγάλο βαθμό τις προοπτικές για τις τέχνες και το πώς πρέπει να αντιμετωπίζονται οι καλλιτέχνες, δηλαδή με πιο δίκαιο τρόπο.

evrosΕύρος Ευρυβιάδης
Εικαστικός

Να αφήσουμε τα Ευχολόγια και να Σοβαρευτούμε. Εξ άλλου από ευχές και υποσχέσεις είμαστε χορτάτοι. Μόνο ένα θαύμα μας σώζει. Αναμένωμεν μειδιώντας.


Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου 2024

Μια πρωτότυπη εκπαιδευτική δράση με μαθητικές ραδιοφωνικές δημιουργίες αρχίζει αυτή την Πέμπτη 25 Απριλίου μέχρι τις 27 Απριλίου 2024 στη Λευκωσία. Πρόκειται για το 8ο Φεστιβάλ

error: Content is protected !!