Περί Δεκεμβρίου…..

dickens1

Της Γιώτας Δημητρίου

Το Δεκέμβριο του 2011 σύμφωνα με τους Μάγιας ο κόσμος θα καταστρεφόταν στις 21 του μήνα.
Αρχές Δεκεμβρίου 2011 είχα επιστρέψει στη Κύπρο, μετά από ένα χρόνο στο Λονδίνο και στις 21 του μήνα, τη μέρα δηλαδή που θα καταστρεφόταν ο κόσμος, σύμφωνα με τους Μάγιας,  για εμάς ο κόσμος τότε ξεκινούσε.
Με ένα παιδικό χαμόγελο, με ένα βρεφικό κλάμα, με δυο ματάκια που έμοιαζαν σαν λίμνες μαγικές που μπορούσαν να σου προσφέρουν ευτυχία, μόνο με μια ματιά.
Κι έτσι οι Δεκέμβρηδες της ζωής μας απέκτησαν μια άλλη αξία, σαν να έφεραν για πάντα το Χριστουγεννιάτικο πνεύμα στις καρδιές μας. Κι έτσι εκείνο το παιδικό βλέμμα καθόρισε σε μεγάλο βαθμό τις πράξεις και τις σκέψεις μας και μας “ανάγκασε” να αναθεωρήσουμε τη ζωή και την ανθρωπότητα και να ξαναδούμε τα πάντα με ένα καινούριο βλέμμα.
Δεν χρειάζεται να είσαι μαμά για να σιγοψυθιρίζεις τους στίχους του Εγγονόπουλου, μπορεί να είσαι και θεία. Μια χαζοθεία.
Δεν θα πάψω όμως ποτέ να πιστεύω πως μια από τις πιο ευλογημένες, τις πιο ευτυχισμένες μου ώρες ήτανε, όταν σε είδα για πρώτη φορά και στοχάστηκα: να το μόνο κορίτσι που υπάρχει στον κόσμο”.

Κάπου είχα διαβάσει ότι “ο Δεκέμβριος δεν είναι εποχή, είναι συναίσθημα”.
Συναίσθημα αγάπης,αλληλεγγύης, χαράς, κατανόησης, καλοσύνης.
Αυτό πρέπει να είναι ο Δεκέμβριος, ένα “Χριστουγεννιάτικο Πνεύμα” στις καρδιές και στα μυαλά των ανθρώπων.

Γι αυτό το “Χριστουγεννιάτικο πνεύμα” έγραφε και ο Charles Dickens τον Δεκέμβριο του 1843 στη πασίγνωστη νουβέλα του “Christmas Carol” (“Μια Χριστουγεννιάτικη Ιστορία”) και γεννούσε με τη πένα και την ιστορία του μια “φιλοσοφία Χριστουγέννων” που έμεινε στην ανθρωπότητα μέχρι τις μέρες μας, μια φιλοσοφία που λέει πως τα Χριστούγεννα πρέπει να τα κρατάμε στην καρδιά μας ολόχρονα και όχι μόνο κάθε Δεκέμβριο.

Ένας φίλος,συγγραφέας, έγραψε πρόσφατα στο λογαριασμό του στο facebook: “Θέλω εναν Δεκέμβρη με φώτα σβηστά και ανθρώπους αναμμένους. Αυτό ΔΕΝ το έχει γράψει ο Μπουκόφσκι. Έχει γράψει όμως αυτό:“Υπάρχει κάπου ένα φως. Μπορεί να μην είναι πολύ, αλλά νικάει το σκοτάδι.”
Τυποποιείστε όποιον άλλον θέλετε. Όχι όμως τον Μπουκόφσκι. Πλιζ”.

Καταρχάς, αρκετοί έχουμε πέσει “θύματα” του διαδικτύου των ντεμέκ ατάκων γνωστών προσωπικοτήτων.
Κατά δεύτερο και πιο σημαντικό, ναι, “Υπάρχει κάπου ένα φως. Μπορεί να μην είναι πολύ, αλλά νικάει το σκοτάδι.” 

Κι αυτό ας είναι ένα από τα μηνύματα του Δεκέμβρη που θα κρατήσουμε ολόχρονα στη καρδιά μας.

Καλά Χριστουγέννα!

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Την Υποψηφιότητα του για την Αντιδημαρχία Λάρνακας, στο Δημοτικό Διαμέρισμα Βορόκληνης, υπέβαλε ο νυν Πρόεδρος του Κ.Σ Ορόκλινης Νεόφυτος Φακοντής

Την υποψηφιότητα του για την Αντιδημαρχία Ορόκλινης, στην περιφέρεια Λάρνακας, υπέβαλε σήμερα ο νυν Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Ορόκλινης Νεόφυτος Φακοντής. Σε γραπτή δήλωση του ο κ.

Εγκαινιάστηκε το αναβαθμισμένο αλιευτικό καταφύγιο Ορμήδειας

Τελέστηκαν σήμερα τα εγκαίνια του αναβαθμισμένου αλιευτικού καταφυγίου Ορμήδειας, παρουσία της Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Μαρίας Παναγιώτου, και του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Αλέξη Βαφεάδη.

error: Content is protected !!