Τι τρώνε τα Χριστούγεννα σε 15 διαφορετικές χώρες του κόσμου!

xmas dinne5
Το Skala Times αναδημοσιεύει το επίκαιρο και όμορφο άρθρο του http://www.fortunegreece.com το οποίο μας λέει τι περιέχει το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι σε διάφορες χώρες. Ένα ωραίο άρθρο το οποίο μας ενημερώνει τι τρώνε τα Χριστούγεννα οι συνανθρώποι μας σε διάφορες γειτονιές του πλανήτη μας!

ΙΤΑΛΙΑ
Οι Ιταλοί γιορτάζουν τα Χριστούγεννα με ένα παραδοσιακό γεύμα που το ονομάζουν “Συμπόσιο των Επτά Ψαράδων”. Πρόκειται για λγκουίνι με πολλά είδη θαλασσινών.

ΓΑΛΛΙΑ
Και στη Γαλλία τα θαλασσινά θεωρούνται χριστουγεννιάτικη παράδοση. Περιλαμβάνονται κυρίως οστρακοειδή και αστακός, όμως εκτός των εδεσμάτων της θάλασσας καταναλώνεται και αρκετό φουά γκρα.

ΣΟΥΗΔΙΑ
Μπορεί στην όψη να μην φαίνεται και τόσο ωραίο, όμως οι Σουηδοί το τρώνε. Ονομάζεται Risgrynsgröt και είναι κάτι σαν το γνωστό μας ρυζόγαλο. Όποιος βρει στο μπολ του το βυθισμένο αμύγδαλο, τότε θα έχει καλή τύχη.
xmas dinner1
ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Υπάρχει γνωστή πουτίγκα. Υπάρχει όμως και κάτι ακόμη, Η Χριστουγεννιάτικη πουτίγκα με μπράντι στην οποία βάζουν και φωτιά.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Ένα από τα πιο παραδοσιακά εδέσματα των Χριστουγέννων είναι το κέικ φρούτων με την μακρόστενη μορφή, το οποίο συνοδεύεται με ζεστό κρασί. Το λεγόμενο Stollen cake πλάθεται πάντα με μια «καμπούρα» (ή αλλιώς εξόγκωμα) η οποία συμβολίζει τις καμήλες που μετέφεραν τους Μάγους στον Ιησού.

ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ
Τα Χριστούγεννα οι Κοσταρικανοί τρώνε χοιρινό Tamales. Ένα φαγητό για το οποίο πολλοί ντόπιοι ακολουθούν μυστικές συνταγές που περνούν από γενιά σε γενιά.

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
Πολλοί Βούλγαροι νηστεύουν πριν από τα Χριστούγεννα κι έτσι εκείνη τη μέρα η διατροφική «μετάβαση» περιλαμβάνει κυρίως λαδερά φαγητά, όπως γεμιστά λαχανικά, σούπες και κέικ.
xmas dinner2
ΦΙΤΖΙ
Οι κάτοικοι των εξωτικών νησιών ετοιμάζουν ψάρι τυλιγμένο σε φύλλα μπανάνας, γεμιστό κοτόπουλο και χοιρινό ψημένο σε “Lovo”, έναν αυτοσχέδιο φούρνο από μεγάλες πέτρες σε εξωτερικό χώρο.

ΝΟΤΙΟΣ ΑΦΡΙΚΗ
Αρνί, γαλοπούλα και χοιρινό στα κάρβουνα. Τα Χριστούγεννα στη Νότιο Αφρική μυρίζουν μπάρμπεκιου!

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ
Εκτός από τα ψητά κρέατα, οι Αυστραλοί συνηθίζουν να τρώνε τα Χριστούγεννα και ψητές γαρίδες. Πολλές ψητές γαρίδες! Πρόκειται για μια παράδοση που στα αγγλικά την ονομάζουν “shrimp on the barbie”.

ΑΙΓΥΠΤΟΣ
Οι Χριστιανοί Αιγύπτιοι συνήθως νηστεύουν τρεις μέρες πριν τα Χριστούγεννα. Το κυριότερο νηστίσιμο πιάτο αυτές τις μέρες ονομάζεται Kushari. Είναι μακαρόνια, ρύζι και φακές με ένα απόσταγμα ντομάτας που μοιάζει με ξύδι.
xmas dinner3
ΙΣΛΑΝΔΙΑ
Πολλά και διαφορετικά είδη κρέατος βρίσκονται στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι των Ισλανδών. Ένα από αυτά είναι το κρέας ταράνδου. Καημένε Ρούντολφ!

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
Οι ντόπιοι τρώνε το Vitel Toné. Ένα πιάτο που περιλαμβάνει μοσχάρι και σάλτσα τόνου. Φυσικά τρώνε και ψητά κρέατα, όπως γαλοπούλα και χοιρινό.

ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ
Οι Φινλανδοί τρώνε, με δύο λέξεις, τα πάντα! Αλλαντικά, ψωμί, ψάρια, μαγειρευτά και λαχανικά. Τα συνοδεύουν συνήθως με ζεστό κρασί.

ΗΠΑ
Για τη γαλοπούλα δεν χρειάζεται να γίνει άλλο λόγος. Οι Αμερικανοί πίνουν κάθε Χριστούγεννα ένα περίεργο παχύρευστο ρόφημα που ονομάζουν eggnog. Περιέχει αυγό, γάλα, ρούμι (προαιρετικά), κανέλα και μοσχοκάρυδο. Υπάρχουν όμως κι άλλες συνταγές. Κυκλοφορεί και έτοιμο σε καταστήματα και γίνεται κάθε χρόνο ανάρπαστο.
xmas dinner4

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Εγκαινιάστηκε το αναβαθμισμένο αλιευτικό καταφύγιο Ορμήδειας

Τελέστηκαν σήμερα τα εγκαίνια του αναβαθμισμένου αλιευτικού καταφυγίου Ορμήδειας, παρουσία της Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Μαρίας Παναγιώτου, και του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Αλέξη Βαφεάδη.

error: Content is protected !!