Στη Λάρνακα ο Γιώργος Χωραφάς!

A
Skala Times
Φωτογραφίες:  Ντίνα Χάλλα

BΣτη Λάρνακα βρέθηκε ο καταξιωμένος Γάλλος ηθοποιός, Ελληνικής καταγωγής, Γιώργος Χωραφάς για τη πρεμιέρα της τελευταίας του ταινίας “Ξα μου”, από τους κινηματογράφους K Cineplex.

Ο βραβευμένος ηθοποιός μίλησε για τη ταινία του στους παρευρισκομένους που παρακολούθησαν την πρεμιέρα και συζήτησε μαζί τους.

Στη συνέχεια δείπνησε στο Finnigans Irish Bar Restaurant, με τον ιδιοκτήτη των κινηματογράφων Κ Cineplex κ. Ντίμη Καραπατάκη,την Υπεύθυνη Marketing του K Cineplex Λάρνακας κ. Παναγιώτα Κυριάκου Βλάχου,τον πολύ καλό του φίλο και βραβευμένο σκηνοθέτη Ανδρέα Πάντζη, την γνωστή φωτογράφο Ντίνα Χάλλα και την αρχισυντάκτρια του διαδικτυακού περιοδικού της Λάρνακας Γιώτα Δημητρίου, στην οποία και παραχώρησε συνέντευξη.
c

Η νέα ταινία του Γιώργου Χωραφά η οποία θα προβάλλεται για δύο βδομάδες από τους κινηματογράφους K Cineplex έχει τίτλο “Ξα μου” και παρόλο που έχει θέμα την οικονομική κρίση, εντούτοις πρόκειται για μια αισιόδοξη, γεμάτη φως και μηνύματα ταινία.

Η Ιστορία
Η απάντηση του Τζώνη στην ξαφνική απόλυσή του από διευθυντής ξενοδοχείου, μέσα στην οικονομική κρίση, είναι το να φτιάξει κι αυτός το δικό του σπήλαιο.  Από τη γυναίκα και τα παιδιά του όμως ως τους τυχαίους συνοδοιπόρους του στην Κρήτη, θα παρακινηθεί σε ανοίκεια, απρόοπτα και αναζωογονητικά βιώματα κοντά στη γη και τη φύση που ίσως τον φέρουν αντιμέτωπο με την ίδια τη δύναμη και τη θέληση του εαυτού του, με την «εξά» του  και με όλα όσα υπάρχουν γύρω μας και δεν τα βλέπουμε.

Έχουν πει για την ταινία:  Με την κρητική γη ν΄αποτελεί όχι απλώς  πεδίο δράσης αλλά οργανικό κομμάτι της ταινίας και φέρνοντας στο μυαλό την «αλληγορία του σπηλαίου» του Πλάτωνα, το «ΞΑ ΜΟΥ»  δεν είναι μια ταινία για την ελληνική κρίση. Είναι μια αισιόδοξη ταινία για όλες τις κρίσεις, εκείνες που καταρρίπτουν τις σταθερές και μας αναγκάζουν να επανεφεύρουμε τον εαυτό μας και τις σχέσεις μας με τους ανθρώπους, τη γη… και τον κόσμο γύρω μας”.

Σενάριο-Σκηνοθεσία: Kλειώ Φανουράκη

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Θωμάς Βαρβίας

Moντάζ: Γιώργος Μαυροψαρίδης, Μιξάζ: Kώστας Βαρυμποπιώτης

Hχοληψία: Γιάννης Αντύπας

Μουσική (κατά αλφαβητική σειρά): Mάρω Θεοδωράκη, Λουδοβίκος των Ανωγείων, Γιώργης Μανωλάκης

Επιμέλεια κοστουμιών & styling: Ρενάτα Μαστοράκη

Διεύθυνση Παραγωγής: Δημήτρης Σκιαδόπουλος                                               

Παραγωγή: Amusic Freeater

Παίζουν:ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΩΡΑΦΑΣ, ΣΟΦΙΑ ΧΙΛΛ,ΑΝΝΑ ΦΟΝΣΟΥ,ΖΩΗ ΧΩΡΑΦΑ(κόρη Γιώργου Χωραφά),

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ,ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΥΣΔΟΥΚΟΣ,ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ,

ΓΙΩΡΓΗΣ ΣΜΠΩΚΟΣ, ΚΑΛΛΙΡΟΗ ΚΑΡΑΜΑΝΟΥ, ΤΑΤΙΑΝΑ ΚΑΛΑΝΤΖΗ,

ΓΙΩΡΓΗΣ ΜΑΝΩΛΑΚΗΣ, ΑΓΓΕΛΟΣ ΧΙΛΛ, ΜΑΝΟΣ ΠΕΤΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΟΥΠΕΗ, ΑΝΤΩΝΗΣ ΟΡΦΑΝΟΣ,ΕΥΓΕΝΙΑ ΣΜΠΩΚΟΥ, ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΦΡΑΓΚΙΑΔΑΚΗΣ

και πολλοί ακόμη δημιουργικοί ηθοποιοί και μη ηθοποιοί, αφού η Κλειώ Φανουράκη θέλησε να συμπεριλάβει και κόσμο που αποτέλεσε έμπνευση για τη ταινία της, κόσμο που δεν είναι ηθοποιοί.
xm-poster

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ακόμη μια επιτυχία για το δικηγορικό γραφείο Δειλινός & Συνεργάτες Δ.Ε.Π.Ε. στη Λάρνακα / Aναγκάζεται πλέον η Κυπριακή Δημοκρατία να αποζημιώσει την ιδιοκτήτρια ακινήτου στην Λάρνακα με το ποσό της αξίας του ακινήτου πλέον τόκους €4.220.000

Aναγκάζεται πλέον η Κυπριακή Δημοκρατία να αποζημιώσει την ιδιοκτήτρια ακινήτου στην Λάρνακα έκτασης 107.898 τ.μ. που απαλλοτρίωσε το 2002 για την Διαχείριση της Αλυκής Λάρνακας

Ελάτε να (ξανα)περπατήσουμε

ENG Text Follows Στο πλαίσιο των προσπαθειών μας να ανακαλύψουμε την ιστορία των γειτονιών της Λάρνακας και των ανθρώπων της, το Σαββατο, 27 Απριλιου σας

error: Content is protected !!