Ράδιο Αρβύλα….   The boys are back in town!

 

kana3
Της Γιώτας Δημητρίου

Ευτυχώς που στην τηλεόραση (σε Ελλάδα και Κύπρο) υπάρχει μια εκπομπή που λέγεται ΡΑΔΙΟ ΑΡΒΥΛΑ και επιβεβαιώνει το σλόγκαν «υπάρχει και αυτή η τηλεόραση».

Είδαμε ψες την πρεμιέρα των Ράδιο Αρβυλέων για φέτος.  Όπως ανακοίνωσε ο Αντώνης Κανάκης, η εκπομπή ΡΑΔΙΟ ΑΡΒΥΛΑ θα προβάλλεται πλέον μία με δύο φορές το μήνα, ενώ μια άλλη καινούρια εκπομπή από αυτά τα “τέσσερα αγόρια” θα προβάλλεται κάθε Δευτέρα.

Boys are back in town και ανάμεσα στα θέματα επικαιρότητας που παρουσίασαν και σχολίασαν ψες ήταν και ο γνωστός νεοναζιστής τραγουδιστής (υποστηρικτής της χρυσής αυγής) ο οποίος πρόσφατα ήταν καλεσμένος σε μια βραδινή τηλεοπτική εκπομπή ενός Έλληνα δημοσιογράφου που προσπαθεί να κάνει αμερικανικό “late night show”.

Οι Ράδιο Αρβύλα παρουσίασαν ένα σατιρικό βιντεάκι το οποίο κατάφερε (όπως όλα τα βιντεάκια τους) να μας κάνει να σκάσουμε στα γέλια, αλλά επειδή η εκπομπή του Κανάκη και της παρέας του δεν είναι μόνο για γέλια, αλλά πρωτίστως για προβληματισμό, μετά το βιντεάκι ο Αντώνης Κανάκης είπε :
«Αυτή ξέρετε είναι η ευγενική προσέγγιση των πραγμάτων, η σατιρική. Γιατί, αν όλο αυτό το πράγμα το αντιμετωπίσεις στην ονομαστική του αξία, τα πράγματα είναι θλιβερά.

Δεν χαμπαριάζει τίποτα κανένας σε αυτό τον τόπο, σηκώνουνε τα χέρια ψηλά –σιγά μη τα σηκώσουνε, τρόπος του λέγειν- δεν χαμπαριάζει κανένας, τίποτα.
Δεν υπάρχει περίπτωση σε καμία πολιτισμένη χώρα να συνέβαιναν αυτά τα γεγονότα που γίνονται στην ελληνική τηλεόραση και μάλιστα με τον μανδύα της ελαφριάς ψυχαγωγίας. Αυτό είναι το φοβερό.
Στο εξωτερικό, ούτε τα κανάλια, ούτε οι διευθυντές προγράμματος, ούτε ο υπόλοιπος καλλιτεχνικός χώρος, ούτε οι δημοσιογράφοι, κανένας δεν θα μπορούσε να ανεκτεί αυτή τη κατάσταση σε μια εποχή που μια από τις μεγαλύτερες μάστιγες είναι η ρητορική μίσους και το μίσος που συνεπάγεται.
Όλο αυτό που εκδηλώνεται στον πλανήτη μας σε ένα πλανήτη που ο ένας άνθρωπος σκοτώνει τον άλλον άνθρωπο για πλάκα…. Και αυτή τη ρητορική μίσους για ανθρώπους οι οποίοι παλεύουν για τα ανθρώπινα δικαιώματα τους, απάνθρωπη ρητορική μίσους χωρίς σεβασμό, τελείως αντιδημοκρατική, τη φιλοξενούμε στην ελληνική τηλεόραση σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Έτσι για πλάκα. Για life style. Για ψυχαγωγία. Και την επόμενη μέρα και αναρτήσεις life style και όλα πολύ καλά……
Και υπάρχουν εδώ κάποιοι γραφικοί τύποι το βράδυ μόνοι τους και μιλάνε μόνοι τους…»

Στη Κύπρο να δεις κύριε Κανάκη μας, πόσο τόπο κάνουν κάποιοι (ανάμεσα τους και το ίδιο το κρατικό κανάλι) για να παρελάσει η ρητορική μίσους με ράσα ή με άλλους τίτλους εξουσίας!
radio arvyla kanakis

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνου Ιωάννου για θέματα επικαιρότητας

Οτιδήποτε κάνουμε για αντιμετώπιση των αυξημένων μεταναστευτικών ροών εμπίπτει στο πλαίσιο της νομιμότητας και των διεθνών κανονισμών, τόνισε σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου,

error: Content is protected !!