Η σημαντικότητα των Start-ups στην οικονομία

Κέντρο Πληροφόρησης Europe Direct Δήμου Λάρνακας
NEW-LOGO

Τα τελευταία χρόνια αναδεικνύεται όλο και περισσότερο η ανάγκη στήριξης της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας και ειδικότερα της επιχειρηματικότητας στο χώρο κυρίως των νέων ανθρώπων, μέσα από τις νεοφυείς επιχειρήσεις. Προβάλλει, περισσότερο από ποτέ, η ανάγκη της δημιουργίας νέων καινοτόμων επιχειρήσεων με στόχο τη συμβολή τους στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας μας.

«Σύμφωνα με τον τυπικό ορισμό του Ο.Ο.Σ.Α  (1986), η καινοτομία μπορεί να πάρει διάφορες μορφές που συνίστανται είτε σε ένα νέο προϊόν από νέες πρώτες ύλες (π.χ. υφάσματα από νέους τύπους συνθετικών ινών, νέες συσκευασίες τροφίμων κ.ά)  είτε σε ένα συνδυασμό υπαρχόντων προϊόντων (π.χ. ισχυρότερα υλικά που παράγονται από ξύλο και πλαστικές ύλες).

Καινοτομία είναι μία ανανέωση ή μία διαφοροποίηση ενός προϊόντος ή υπηρεσίας συνήθως μία ιδέα που αποκτά τη δυνατότητα επωφελούς χρήσης. Η διαδικασία καινοτομίας συγκεντρώνει τις δημιουργικές ιδέες εκείνες που έλκουν πιθανές χρήσιμες εφαρμογές.

Καινοτομία είναι  η τεχνολογία αιχμής και όχι απλά η τεχνολογία, σε  αντίθετη περίπτωση οι εφευρέσεις παραμένουν απλώς ιδέες  μέχρις ότου  ενδεδειγμένη  διαχείριση τις αναπτύξει κατάλληλα και τις κάνει εφαρμόσιμες για την αγορά.

Άλλου τύπου καινοτομία είναι η χρησιμοποίηση ενός υπάρχοντος προϊόντος για την κάλυψη νέων αναγκών (π.χ. μεταφορικά μέσα  για τη διακίνηση ειδικών φορτίων ), είτε στη δημιουργία νέου προϊόντος για τη χρησιμοποίησή του σε νέες λειτουργίες (π.χ. χρήση φωτοηλεκτρικών κυττάρων στη συλλογή της ηλιακής ενέργειας), είτε τέλος στη δημιουργία μιας νέας παραγωγικής διαδικασίας ικανής να παράγει ένα νέο προϊόν ή να τροποποιεί ένα ήδη υπάρχον».

Οι Start-ups δεν πρέπει να συνδέονται με τη νεανική επιχειρηματικότητα και μάλιστα περιοριστικά με την τεχνολογία.

Τα Startups λοιπόν είναι νέες πράγματι, αλλά όχι νεανικές απαραίτητα επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν τα χαρακτηριστικά της καινοτομίας στην προστιθέμενη αξία.

Στη πόλη μας διεξάγεται για πρώτη φόρα συνέδριο για την επιχειρηματικότητα και τις νεοφυείς επιχειρήσεις, στις 7 Δεκεμβρίου, με τη συνεργασία σημαντικών φορέων της πόλης, στο οποίο οι συμμετέχοντες θα πάρουν σημαντικές πληροφορίες για το πως να μετατρέψουν μια απλή ιδέα σε ένα βιώσιμο επιχειρηματικό πλάνο. Θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια και θα υπάρξει και διαγωνισμός αναφορικά με την καλύτερη start-up ιδέα. Πληροφορίες για τον διαγωνισμό μπορείτε να πάρετε από την ιστοσελίδα http://www.startuplarnaka.eu

Περισσότερες πληροφορίες στο
Κέντρο Πληροφόρησης Europe Direct Δήμου Λάρνακας
Πλατεία Βασιλέως Παύλου

Τηλ.: 24620993
Φαξ: 24626358
email:  europedirectlarnaca@cytanet.com.cy     
http:  www.eudirectlarnaca.eu 
https://www.facebook.com/pages/Europe-Direct-Information-Centre-in-Larnaca/169525696494409

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Την Υποψηφιότητα του για την Αντιδημαρχία Λάρνακας, στο Δημοτικό Διαμέρισμα Βορόκληνης, υπέβαλε ο νυν Πρόεδρος του Κ.Σ Ορόκλινης Νεόφυτος Φακοντής

Την υποψηφιότητα του για την Αντιδημαρχία Ορόκλινης, στην περιφέρεια Λάρνακας, υπέβαλε σήμερα ο νυν Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Ορόκλινης Νεόφυτος Φακοντής. Σε γραπτή δήλωση του ο κ.

error: Content is protected !!