Ελληνικό Ινστιτούτο Πολιτιστικής Διπλωματίας (Ε.Ι.Π.Δ)

culture london

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Πολιτιστικής Διπλωματίας (Ε.Ι.Π.Δ) είναι μια ελληνική επιστημονική αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, η οποία ιδρύθηκε στην Αθήνα την 25η Μαρτίου 2017 και αποτελεί τον πρώτο και μοναδικό φορέα Πολιτιστικής Διπλωματίας στην Ελλάδα. Η ίδρυση του Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας υπαγορεύτηκε από την ανάγκη ανασύστασης της Ελληνικής Πολιτιστικής ετερότητας και επαναπροσδιορισμού του εαυτού μας στον κόσμο όχι πλέον με όρους αναπαραγωγής, αλλά δημιουργίας.

Το Ελληνικό Ινιστιτούτο Πολιτιστικής Διπλωματίας αποβλέπει πρωτίστως στη μελέτη, ανάλυση, διάδοση και προβολή με κάθε μέσον, όλων των πτυχών της Πολιτιστικής Διπλωματίας. Συγκεκριμένα οι στόχοι αυτοί υπηρετούνται μέσω της ανάπτυξης δραστηριοτήτων που αφορούν την δημιουργία και την προαγωγή τού πολιτισμού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ιδία δε στις ανα τον κόσμο κοινότητες των Ελλήνων, την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε θέματα πολιτισμού και ανάδειξης του, καθώς και την καθ’ οιονδήποτε τρόπο υποστήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

  • Με την ανάπτυξη δραστηριοτήτων που αφορούν στη δημιουργία και την προαγωγή του πολιτισμού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

  • Με την ενίσχυση της δημόσιας συνειδητοποίησης και εικόνας τού ρόλου της πολιτιστικής διπλωματίας.

  • Με την επιμόρφωση και εκπαίδευση στελεχών που εκουσίως υπηρετούν την Πολιτιστική Διπλωματία σε κάθε μορφή.

  • Με την έρευνα και τεκμηρίωση ζητημάτων πολιτιστικής ανάπτυξης και την ευρεία δημοσιοποίησή τους.

  • Με υποστήριξη της Ελληνικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς και την ανάδειξή της σε διεθνές επίπεδο.

  • Με διοργάνωση συνεδρίων, σεμιναρίων, συζητήσεων, εκδόσεων, εκθέσεων και πάσης φύσεως εκδηλώσεων, καθώς και τη δημοσίευση μελετών και ερευνών συναφών με τους σκοπούς τού Ινστιτούτου.

  • Με τη συλλογή, προστασία και διάσωση ιστορικών αρχείων, έργων, ιχνών και μνημείων τού Ελληνικού Πολιτισμού.

  • Με τη θεσμοθέτηση, προκήρυξη και χορήγηση οικονομικών ενισχύσεων για την προώθηση τών ελλήνων δημιουργών και των έργων τους, αλλά καί μελετών ή ερευνών, συναφών με τους σκοπούς τού Ινστιτούτου.

  • Με τη θεσμοθέτηση της απονομής βραβείων και υποτροφιών σε πρόσωπα, ομάδες, φορείς ή ενότητες προσώπων, που διακρίνονται με το έργο τους στο πεδίο της υπηρεσίας τών σκοπών του Ινστιτούτου

Περισσότερες πληροφορίες εδώ: http://helleniculturaldiplomacy.gr/%CE%B5%CE%B9%CF%80%CE%B4/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CF%81%CF%84%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1/%CE%BB%CE%BF%CE%BD%CE%B4%CE%AF%CE%BD%CE%BF/ 

Και εδώhttp://helleniculturaldiplomacy.gr/

Τα επόμενα βήματα του Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας (Ε.Ι.Π.Δ) στο Λονδίνο είναι να δημιουργήσει μία βασική ομάδα που θα θέσει τη στρατηγική αλλά και τις εκδηλώσεις του Ινστιτούτου στη Βρετανική Πρωτεύουσα.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνου Ιωάννου για θέματα επικαιρότητας

Οτιδήποτε κάνουμε για αντιμετώπιση των αυξημένων μεταναστευτικών ροών εμπίπτει στο πλαίσιο της νομιμότητας και των διεθνών κανονισμών, τόνισε σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου,

error: Content is protected !!