«Το Λευκαρίτικο Κέντημα-Πηγή Έμπνευσης»

photo lefka

Ίδρυμα Πολιτιστικής Δημιουργίας Λάρνακας
Φανερωμένης 67 Λάρνακα
Τηλέφωνο: 24001502

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία την προηγούμενη εβδομάδα η σειρά σεμιναρίων «Το Λευκαρίτικο Κέντημα-Πηγή Έμπνευσης» που διοργανώθηκαν από το Ίδρυμα Πολιτιστικής Δημιουργίας για Παιδιά και Νέους, το Ίδρυμα Φοίβου Σταυρίδη-Αρχεία Λάρνακας.

Το πρόγραμμα επιχορηγήθηκε από το Σχέδιο για τη Διατήρηση και Ενίσχυση της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Στόχος των σεμιναρίων ήταν η κατάρτιση καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης μέσα από την ιστορία, την παράδοση και την τεχνική του Λευκαρίτικου Κεντήματος με αποτέλεσμα να μεταδοθεί στους μαθητές το σύνολο των πληροφοριών που αφορούν στο λευκαρίτικο κέντημα με τρόπο που να λειτουργήσει ως πηγή έμπνευσης για δημιουργία.

Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με έκθεση των δημιουργημάτων των μαθητών το 2018.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στην κα Ανδρούλα Χατζηγιασεμή, Ιστορικό του Λευκαρίτικου Κεντήματος, στο Δρ Ιωσήφ Χατζηκυριάκο, Ιστορικό Τέχνης και Διευθυντή του Ιδρύματος Φοίβου Σταυρίδη-Αρχεία Λάρνακας, στις κυρίες του Συνδέσμου Παραγωγής και Προβολής Λευκαρίτικου Κεντήματος για την υλοποίηση του προγράμματος και στους καθηγητές για τη συμμετοχή τους.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Εκδήλωση προς τιμή του Γεώργιου Γερασίμου Υπεύθυνου Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Λάρνακας

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 εκδήλωση προς τιμή του κ. Γεώργιου Γερασίμου, Υπευθύνου του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Λάρνακας, για την πολύχρονη

Πολιτιστικό Ημερολόγιο Δήμου Λάρνακας

ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ Τρίτη 2 Απριλίου στις 7:00 μ.μ. Λεωφόρος Αθηνών / Πλατεία Ζουχούρι Παγκύπρια πορεία για την ευαισθητοποίηση για τον αυτισμό Εκκίνηση: Μουσείο Πιερίδη – τερματισμός:

error: Content is protected !!