«Μέχρι το ένα να γίνει κανένα» / Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση κατά της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών 

 

1

Φώτο: Πηνελόπη Χρυσοστόμου

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Νοεμβρίου εκδήλωση κατά της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών, στο Θέατρο Σκάλα.

Την εκδήλωση διοργάνωσε το διαδικτυακό περιοδικό της Λάρνακας Skala Times και ο Εκπαιδευτικός Ψυχολόγος Ανδρέας Δημητρίου.

Με τη στήριξη του Δήμου Λάρνακας ο οποίος παραχώρησε το Θέατρο Σκάλα δωρεάν, αλλά και τη χορηγία της Παιδιατρικής Εταιρείας Κύπρου που κάλυψε τα έξοδα της εκδήλωσης, η εκδήλωση σημείωσε μεγάλη επιτυχία αφού παρευρέθηκαν πέρα των 160 ατόμων.
Οι φούρνοι Πίριλλός και το Coffee Island Φανερωμένης πρόσφεραν καφέδες και σνακ στους παρευρισκομενους.
2
Να σημειώσουμε ότι 1 στα 5 παιδιά μέσα στην ΕΕ και 1 στα 4 στη Κύπρο δέχεται κάποιας μορφής σεξουαλική κακοποίηση.

Η εκδήλωση περιείχε:
Θεατρική παράσταση από το θεατρικό εργαστήρι Άντρης Κυριαζή. Η δραματοποίηση ήταν από τη συρραφή των δύο παιδικών ιστοριών: «Η Κίκο και το χέρι» και «Tο μυστικό της Νίκης». Ο τίτλος της παράστασης που ετοίμασε η Άντρη Κυριαζή μαζί με τους μικρούς της ηθοποιούς ήταν: «Η Νίκη και το χέρι».
Μουσικές μελωδίες από παιδιά του Ωδείου Γερολέμου ταξίδεψαν τους παρευρισκομένους. Τραγούδησαν ο Ιωάννης Μελέκκης, η Ιωάννα Γερολέμου και η Αντζελίνα Καμαράτου.
Μετά το θεατρικό και το τραγούδι, τα παιδιά αποχώρησαν από την αίθουσα και προχώρησαν στο φουαγιέ όπου ζωγράφισαν τις εντυπώσεις τους από το θεατρικό που παρακολούθησαν, με τη βοήθεια και καθοδήγηση της ζωγράφου Μαρίας Κυριάκου.
Οι γονείς και αρκετοί εκπαιδευτικοί παρέμειναν στην αίθουσα όπου παρακολούθησαν μια διάλεξη από τη Φιλιώ Σάββα (Σύμβουλος και Συντονίστρια Ομάδας Εργασίας Αναλυτικού Προγράμματος Αγωγής Υγείας Δημοτικής Εκπαίδευσης) και τον Εκπαιδευτικό Ψυχολόγο Ανδρέα Δημητρίου.
3
Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Λάρνακας κ. Βύρας τόνισε πως ο Δήμος Λάρνακας επιδιώκει πάντοτε να στηρίζει τέτοιες πρωτοβουλίες που βοηθούν την κοινωνία να ενημερωθεί για βαρυσήμαντα ζητήματα όπως είναι η σεξουαλική κακοποίηση παιδιών.
Η αρχισυντάκτρια του διαδικτυακού περιοδικού Skala Times, Γιώτα Δημητρίου, τόνισε πως καμιά υγιής κοινωνία δε μπορεί να μένει απαθής μπροστά σε μια τέτοια κόλαση που αφορά τα παιδιά, ενώ έκανε έκκληση στους βουλευτές που ήταν παρόντες όπως ξαναδεί η βουλή το θέμα της ποινής όσων εγκληματούν κατά των παιδιών «διότι οι ποινές για τέτοιου είδους εγκλήματα πρέπει να είναι βαριές και οι εγκληματίες οφείλουν να μπαίνουν σε ψυχολογική και ψυχιατρική θεραπεία» είπε. 

Στην εκδήλωση καλέστηκαν όλα τα κόμματα (γραφεία Λάρνακας).  
Παρευρέθηκαν οι βουλευτές Λάρνακας κ. Ευανθία Σάββα (ΑΚΕΛ) και Αμμοχώστου ο κ. Γιώργος Κάρουλλας (ΔΗΣΥ). Επίσης παρούσες ήταν η κ. Χρυστάλλα Αντωνίου (Επαρχιακή Γραμματέας ΑΚΕΛ Λάρνακας) και η κ. Γεωργία Μητσηγιώργη (Οργανωτικός Γραμματέας της ΕΔΕΚ Λάρνακας).
Καλέστηκαν όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Λάρνακας, μέσω του Γραφείου Τύπου του Δήμου Λάρνακας, αλλά παρευρέθηκε μόνο η κ. Άντρη Αντρέου.
Επίσης η δημοτική σύμβουλος  κ. Μόνικα Μελέκκη η οποία παρακολούθησε μέρος της εκδήλωσης από τον εξώστη καθότι εκείνη την ώρα δίδασκε στο παιδικό εργαστήρι του Θεάτρου Σκάλα, από το οποίο δεν μπορούσε να απουσιάζει.
Καλό θα ήταν σε τέτοιους είδους εκδηλώσεις που σκοπό έχουν να ενημερώσουν (αφιλοκερδώς) τη πόλη μας για ένα τόσο βαρυσήμαντο ζήτημα, να στήριζαν την εκδήλωση όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι.
(Σημείωση: Δύο Δημοτικοί Σύμβουλοι – Άθως Καζαντζής και Μιχάλης Γιακουμής- βρίσκονταν στο εξωτερικό με τη χορωδία του Δήμου Λάρνακας).
45

Την εκδήλωση παρουσίασαν με επιτυχία  η 12χρονη Νικολέτα Λουκά και η 10χρονη Αναστασία Χριστοφίδου.
6789109a111213151617182324193b3c3d25

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Δήλωση Βουλευτή και Εκπροσώπου Τύπου ΔΗΣΥ κ. Ονούφριου Κουλλά για ρύθμιση οφειλών των προσφύγων και υποβοήθηση απεγκλωβισμού των εγγυητών

Σήμερα στην Επιτροπή Προσφύγων της Βουλής συζητήσαμε ένα θέμα που εγγράψαμε ως Δημοκρατικός Συναγερμός: την επαναπροκήρυξη του σχεδίου ρύθμισης των οφειλών των προσφύγων έτσι ώστε

error: Content is protected !!