«Σκαλιώτης της διπλανής πόρτας» : Γιάννης Aλεξανδρής

Γράφει και επιμελείται ο Μιχάλης Παναγιώτου

Aγαπητοί  φίλοι και συμπολίτες.

Στη σημερινή μας στήλη φιλοξενούμε ένα νεαρό άνθρωπο, ο οποίος εδώ και σχεδόν ένα χρόνο ζει μόνιμα στην πόλη μας. Oι πλείστοι άνθρωποι που αποφασίζουν να εγκατασταθούν σε ένα νέο μέρος, το κάνουν για να «κυνηγήσουν» ένα καλύτερο μέλλον. Ο σημερινός μας φιλοξενούμενος όμως, βρήκε το μέλλον του στην Πάτρα. Απλά αποφάσισε να το ακολουθήσει.

          Ο Γιάννης γνώρισε τη γυναίκα της ζωής του στην Ελλάδα, και έκτοτε ένιωθε βαθειά μέσα του πως η ζωή του θα άλλαζε ολοκληρωτικά. Η απόφαση να αφήσει όσα όλα έκτισε δεν ήταν παρορμητική όπως μας είπε ο ίδιος. Ήταν αποτέλεσμα του πως ήθελε να φτιάξει τη ζωή του. «Αν δε ρισκάρεις δε θα μάθεις» μου επισήμανε χαρακτηριστικά.

          Πλέον ο σημερινός μας «Σκαλιώτης της διπλανής πόρτας», έχει αρχίσει να αφομοιώνει τους ρυθμούς της Κύπρου. Να προσαρμόζεται στις νέες πραγματικότητες, αλλά πάντα χαμογελαστός και αισιόδοξος. Και όπως με μάτια γεμάτα ζωντάνια μου είπε: «Κουμπάρε… εγώ την απόφαση μου την πήρα»

          Για να γίνετε και εσείς  ο «Σκαλιώτης της διπλανής πόρτας», δεν έχετε παρά να επικοινωνήσετε μαζί μας στο e-mail: Michalis11ST@hotmail.com 
Γιάννης Αλεξανδρής

 Όνομα;
Γιάννης Aλεξανδρής

Ηλικία;
33

Σπουδές;
Ηλεκτρολόγος Μηχανικός

Τι σου έμαθε η ζωή μέχρι σήμερα;
Τίποτα δεν είναι δεδομένο

Πως πήρες τη μεγάλη απόφαση να εγκατασταθείς μόνιμα στην Κύπρο.
Είμαι ερωτικός μετανάστης. Ακολούθησα την καρδία χωρίς να σκεφτώ πολλά.

Είσαι ήδη ένα χρόνο στην Κύπρο. Η Λάρνακα σαν πόλη πως σου φαίνεται;
Υπέροχη. Την ερωτεύτηκα από την πρώτη στιγμή που πάτησα το πόδι μου. Καφεδάκι στις Φοινικούδες με θέα την θάλασσα και συστοιχία από φοίνικες είναι μια εικόνα μοναδική. Δεν έχει να ζηλέψει πολλά από κοσμοπολίτικες πόλεις. Προσωπικά πιστεύω πως σε μερικά χρόνια  θα έχει τεράστια οικονομική, πολιτιστική και τουριστική ανάπτυξη.

Τι σου είναι πιο δύσκολο να συνηθίσεις;
Στην αρχή γκρίνιαζα πολύ γιατί δεν έβρισκα καφέ να μου αρέσει ( βλέπεις είμαι εσπρεσάκιας) πλέον όμως  είμαι οκ. Μάλλον συμβιβάστηκα.

Τι σου λείπει από την Πάτρα;
Οικογένεια και φίλοι.

Ποιο στοιχείο της Λάρνακας θα ήθελες για την Πάτρα και το αντίστροφο;
Ίσως σου φανεί περίεργο αλλά έχω ανακαλύψει πολλά κοινά στοιχεία στις δύο πόλεις. Μου λείπει η νυχτερινή διασκέδαση της Πάτρας αλλά από την άλλη η Λάρνακα σου προσφέρει μια ψυχική ηρεμία. Οι ρυθμοί  είναι πιο αργοί κάτι που βελτιώνει την ποιότητα ζωής. Το παρατηρώ συνέχεια από τον τρόπο οδήγησης μέχρι και στο τρόπο που περπατούν και συνομιλούν.

Πόσο έχει επηρεάσει η γενικότερη κατάσταση στην Ελλάδα, τον πληθυσμό της πόλης σου;
Κυρίως ψυχολογικά. Ναι σίγουρα έχουν μειωθεί η μισθοί αλλά οφείλω να παραδεχτώ πως έχει μειωθεί και το κόστος διαβίωσης. Το μεγάλο πλήγμα είναι η ανεργία. Όλοι οι κλάδοι επαγγελμάτων αντιμετωπίζουν κρίση εκτός του τουριστικού όπου υπάρχει ζήτηση. Το χειρότερο από όλα στην ψυχολογία του κόσμου είναι ότι διαισθάνονται πως η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη.

Μια αγαπημένη παιδική ανάμνηση;
Παιχνίδι με φίλους στις αλάνες

Αγαπημένος  προορισμός;
Οπουδήποτε στην Ιταλία και φυσικά Μύκονος

 Ποιο είναι το μεγαλύτερο σου όνειρο;
Να κάνω μια τέλεια οικογένεια όπως σε αυτή που μεγάλωσα.

Αγαπημένο ρητό;
«Αμ Έπος Αμ Έργον»

Καλύτερη συμβουλή που πήρες μέχρι σήμερα;
Δούναι και Λαβείν

Έχεις κάποιο πρότυπο στη ζωή σου;
Τον πατέρα μου

Ο μεγαλύτερος σου φόβος;
Να χάσω κάποιον που αγαπώ

Πως θα περιέγραφες τη Λάρνακα με μια λέξη;
Ξελογιάστρα

Τι κάνει την Λάρνακα ξεχωριστή;
Πάντα μου άρεσαν οι παραθαλάσσιες  πόλεις αλλά αυτό που συμβαίνει με την Λάρνακα είναι εκπληκτικό. Είναι σαν να την αγκαλιάζει η θάλασσα. Όπου κι αν βρίσκεσαι η θέα δεν σε αφήνει ασυγκίνητο.

Αν μπορούσες να άλλαζες κάτι στην πόλη, ποιο θα ήταν αυτό;
Περισσότερες δημόσιες αθλητικές εγκαταστάσεις

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ακόμη μια επιτυχία για το δικηγορικό γραφείο Δειλινός & Συνεργάτες Δ.Ε.Π.Ε. στη Λάρνακα / Aναγκάζεται πλέον η Κυπριακή Δημοκρατία να αποζημιώσει την ιδιοκτήτρια ακινήτου στην Λάρνακα με το ποσό της αξίας του ακινήτου πλέον τόκους €4.220.000

Aναγκάζεται πλέον η Κυπριακή Δημοκρατία να αποζημιώσει την ιδιοκτήτρια ακινήτου στην Λάρνακα έκτασης 107.898 τ.μ. που απαλλοτρίωσε το 2002 για την Διαχείριση της Αλυκής Λάρνακας

Ελάτε να (ξανα)περπατήσουμε

ENG Text Follows Στο πλαίσιο των προσπαθειών μας να ανακαλύψουμε την ιστορία των γειτονιών της Λάρνακας και των ανθρώπων της, το Σαββατο, 27 Απριλιου σας

error: Content is protected !!