Επιτέλους! Ανέγερση της Δημοτικής Αγοράς της πόλης μας και του Δημοτικού χώρου στάθμευσης

2Προκηρύσσεται σήμερα, Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017, η πρόσφορά (Αρ. 97/2017) για ανέγερση της Δημοτικής Αγοράς και Δημοτικού Χώρου Στάθμευσης στη Λάρνακα.

Μετά από 21 χρόνια, από την κατεδάφιση της παλιάς Δημοτικής Αγοράς, το έργο αυτό αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά.

Πρόκειται για ένα έργο το οποίο θα αλλάξει ριζικά την εικόνα του Εμπορικού Κέντρου της Λάρνακας, καθότι αναμένεται ότι θα είναι ένα μεγάλο βήμα προς αναζωογόνηση του.

Η δαπάνη ανέρχεται περί τα 6,2 εκατομμύρια ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.  Το κονδύλι θα καλυφθεί σχεδόν εξ ολοκλήρου από Ευρωπαϊκά  Ταμεία της προγραμματικής περιόδου 2014-2020.
1Η ανάπτυξη θα αποτελείται στο ισόγειο από  Δημοτική Αγορά, στην οποία θα στεγάζονται 20 καταστήματα πώλησης παραδοσιακών προϊόντων και  φθαρτών, χώρος τοπιοτεχνημένος για οργάνωση της λαϊκής υπαίθριας αγοράς και Κέντρο Πληροφόρησης. Στον όροφο, θα στεγάζονται 4 υποστατικά αναψυχής και εκθεσιακός χώρο. Στην ταράτσα θα δημιουργηθούν καθιστικά και χώρος πρασίνου (garden roof).

Ο πολυώροφος χώρος στάθμευσης θα περιλαμβάνει 180 περίπου χώρους, κατανεμημένους σε 6 επίπεδα. Στην παρούσα φάση θα  κατασκευαστούν μόνο τα πρώτα τρία επίπεδα. Η ανάπτυξη θα έχει όλες τις απαιτούμενες πρόνοιες για διευκόλυνση και εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ. 

Το έργο θα είναι υψηλής αισθητικής και ποιότητας και οι κατασκευαστικές εργασίες αναμένεται να αρχίσουν εντός του Μαΐου 2018.
3

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Στην ουρά 3.500 αλλοδαποί για πολιτογράφηση – Κυπριοποιούμε και όσους έρχονται μέσω του παράνομου αεροδρομίου Τύμπου

Συνολικά 3.500 αιτήσεις εκκρεμούν για πολιτογράφηση αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με στοιχεία που κατέθεσε ενώπιον της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών. Στο πλαίσιο συζήτησης πρότασης

Ανακοίνωση του Τμήματος Δημοσίων Έργων για εργασίες στην Επαρχία Λάρνακας

Εργασίες του Συμβουλίου Αποχετεύσεως Λάρνακας στο Κίτι Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λάρνακας, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι την περίοδο 2/4/2024

error: Content is protected !!