Η Λάρνακα των δύο κόσμων….

1

Της Γιώτας Δημητρίου
(Αρχισυντάκτρια Skala Times)
Φωτογραφίες : Έλενα Κωνσταντίνου 

«Σ’ αυτόν τον κόσμο υπάρχει μόνο ένα πράγμα στο οποίο πρέπει να υποκλινόμαστε, η μεγαλοφυΐα, και ένα πράγμα στο οποίο πρέπει να πέφτουμε στα γόνατα, η καλοσύνη»
-Βίκτωρ Ουγκώ

H Λάρνακα των συμφερόντων, των εγκαταστάσεων υγραερίου και πετρελαιοειδών, των αγενέστατων, κακών, κομπλεξικών και των συκοφαντών που σπέρνουν με άνεση λασπολογία δεξιά και αριστερά.

Οκ. Ναι. Ίσως.

Επίσης, η Λάρνακα των νέων ταλαντούχων καλλιτεχνών που επιλέγουν να επιστρέφουν πίσω στη πόλη τους, μετά τις σπουδές τους στις γειτονιές του κόσμου και να προσφέρουν μέσα από τις γνώσεις και τη τέχνη τους.
Η Λάρνακα των ανθρώπων που προσφέρουν με ανιδιοτέλεια χωρίς κανένα συμφέρον για το κοινό καλό.
Η Λάρνακα της ιστορίας και της άπλετης ομορφιάς.
Η Λάρνακα μιας ανείπωτης καλοσύνης και ευγένειας και η Λάρνακα των ανθρώπων που σιωπηλά εργάζονται χωρίς τυμπανοκρουσίες και show off στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που μιλούν με τα έργα ή τις πράξεις τους.
2
Η Λάρνακα σαν μικρογραφία του κόσμου διαθέτει και το άσπρο και το μαύρο (ενδιάμεσα ίσως και το γκρι) και ο καθένας ανάλογα με το υλικό της δικής του ψυχής βλέπει καλύτερα το χρώμα που του ταιριάζει.

Η αλήθεια είναι πως αυτή είναι μια μοναδική πόλη, που διαθέτει πανέμορφους ανθρώπους.
3
Κι αν δεν τους βρήκες ακόμη, ψάξε καλύτερα, θα τους βρεις. Κάπου, κάπως, κάποια στιγμή.
Η Λάρνακα είναι  μια πόλη με χίλιες ομορφιές και χίλιες γλυκές ιστορίες.

‘Αλλωστε ας μη ξεχνάμε πως ο ιδρυτής της Στωικής φιλοσοφίας, τον οποίο σεβόταν όλη η Ελλάδα για τη σοφία και εγκράτεια του….. Σκαλιώτης ήταν κι αυτός! Ζήνων ο Κιτιεύς!
4
Υ.Γ1 Αφιερωμένο στις κολλητές μου Α. και Μ., στην «αδελφή» μου Β., στις νέες συνεργάτιδες του Skala Times Π. και Σ.,  καθώς και σε όλους τους καλλιτέχνες αυτής της πόλης που αγαπώ.  Επίσης, αφιερωμένο σε όσους ακόμη ψάχνουν την ομορφιά, με καλοσυνάτα αισθήματα.

Υ.Γ 2 Αφιερωμένο στην Α. στην Μ. στον Α.Δ και στον Α.Γ που ετοιμάζονται απλόχερα να προσφέρουν στις 18/11 και στην ταλαντούχα Έ. (ένα μεγάλο ευχαριστώ για τις φώτο αυτού του άρθρου)

Υ.Γ3 «Δεν υπάρχει μεγαλείο εκεί που δεν υπάρχει απλότητα, καλοσύνη και αλήθεια» τάδε έφη Λέων Τολστόι.
6

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ακόμη μια επιτυχία για το δικηγορικό γραφείο Δειλινός & Συνεργάτες Δ.Ε.Π.Ε. στη Λάρνακα / Aναγκάζεται πλέον η Κυπριακή Δημοκρατία να αποζημιώσει την ιδιοκτήτρια ακινήτου στην Λάρνακα με το ποσό της αξίας του ακινήτου πλέον τόκους €4.220.000

Aναγκάζεται πλέον η Κυπριακή Δημοκρατία να αποζημιώσει την ιδιοκτήτρια ακινήτου στην Λάρνακα έκτασης 107.898 τ.μ. που απαλλοτρίωσε το 2002 για την Διαχείριση της Αλυκής Λάρνακας

Ελάτε να (ξανα)περπατήσουμε

ENG Text Follows Στο πλαίσιο των προσπαθειών μας να ανακαλύψουμε την ιστορία των γειτονιών της Λάρνακας και των ανθρώπων της, το Σαββατο, 27 Απριλιου σας

error: Content is protected !!