Πηνελόπη Χρυσοστόμου «Ως λαός δε στηρίζουμε ικανοποιητικά τον τομέα των καλών τεχνών»

2

Η Πηνελόπη Χρυσοστόμου είναι νέα, ταλαντούχα και έχει αποφοιτήσει από το Manchester Metropolitan University στο κλάδο των Καλών Τεχνών. Ωστόσο, φαίνεται πως η τέχνη της φωτογραφίας την έχει κερδίσει γι αυτό αποφάσισε να ακολουθήσει αυτό το επαγγελματικό μονοπάτι.
Η Πηνελόπη πιστεύει ότι από την Λάρνακα, αλλά και γενικότερα από την Κύπρο, λείπουν οι ευκαιρίες στους νέους και τονίζει ότι «ως λαός, κατά την γνώμη μου, δεν στηρίζουμε ικανοποιητικά τον τομέα των καλών τεχνών. Μας λείπουν εκθεσιακοί χώροι και η κατάλληλη παιδεία σε αυτό το τομέα. Η τέχνη μπορεί να προσφέρει πολύ περισσότερα από όσα νομίζει ο κόσμος».
Περισσότερα στη συνέντευξη που ακολουθεί.

Της Γιώτας Δημητρίου

Πηνελόπη τι έχεις σπουδάσει και που;
Έχω αποφοιτήσει από το Manchester Metropolitan University στο κλάδο των Καλών Τεχνών.

Ήξερες πάντα ότι ήθελες να ακολουθήσεις το μονοπάτι των τεχνών;
Ανέκαθεν θυμάμαι τον εαυτό μου, πάντα, να μου αρέσει να δημιουργώ. Μεγαλώνοντας αυτό εξελίχθηκε σε ανάγκη και πλέον είναι ο δικός μου τρόπος να δείχνω τις σκέψεις και τα συναισθήματα μου.

Από τα φοιτητικά σου χρόνια τι κράτησες όσον αφορά τη τέχνη γενικότερα;
Έχοντας σπουδάσει στην Αγγλία σε ένα πανεπιστήμιο που υποστηρίζει την σύγχρονη τέχνη, επηρεάστηκα από τον τρόπο σκέψης και έκφρασης. Πλέον για μένα, η τέχνη είναι ένας τρόπος να εκφράσεις σκέψεις και ιδέες για αυτό και μπορεί να παρουσιαστεί με διάφορες εκδοχές.
1
Η επιστροφή στη Κύπρο πως ήταν;
Η επιστροφή στην Κύπρο μου προκάλεσε ανάμιχτα συναισθήματα. Η επιστροφή κοντά στην οικογένεια και τους φίλους μου, μου έδωσε πολύ χαρά, αλλά από την άλλη ο τρόπος με τον οποίο ζούσα τα τελευταία χρόνια δεν συμβάδιζε με αυτό στην Κύπρο. Επίσης επέστρεψα έχοντας όλα τα εφόδια για να εξασκήσω το επάγγελμα που πάντα αγαπούσα.

Από τη Λάρνακα τι λείπει όσον αφορά στα καλλιτεχνικά;
Από την Λάρνακα αλλά και γενικά από την Κύπρο λείπουν οι ευκαιρίες στους νέους. Ως λαός, κατά την γνώμη μου, δε στηρίζουμε ικανοποιητικά τον τομέα των καλών τεχνών. Μας λείπουν εκθεσιακοί χώροι και η κατάλληλη παιδεία σε αυτό το τομέα. Η τέχνη μπορεί να προσφέρει πολύ περισσότερα από όσα νομίζει ο κόσμος.
4
Η φωτογραφία πού, πώς και πότε μπήκε στη ζωή σου;
Έχοντας γεννηθεί σε μια δεκαετία όπου η τεχνολογία έκανε τεράστια βήματα μπροστά, η φωτογραφία δεν ήταν δύσκολο να μπει στην ζωή μου. Από μικρή θυμάμαι μου άρεσε να κρατώ μια φωτογραφική μηχανή και να πειραματίζομαι. Η πρώτη απόπειρα να δημιουργήσω τις δικές μου καλλιτεχνικές φωτογραφίες άρχισε στην ηλικία των 16 ετών όταν άρχισα τα μαθήματα τέχνης. Προσπαθώντας να εξερευνήσω τις δεξιότητες μου, συνειδητοποίησα ότι η φωτογραφία μου έδινε την δυνατότητα να δημιουργήσω έργα που με έκφραζαν και συνάμα με εντυπωσίαζαν.

Σήμερα πού μπορεί να δει κανείς δουλειά σου;
Τη δουλεία μου μπορεί να την δει κάποιος στην σελίδα μου στο Facebook που ονομάζεται Penelope Chrysostomou’s Art (https://www.facebook.com/PenelopeChrysostomouArt/)
3
Που μπορεί να σε βρει κανείς;
Όποιος θέλει μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου μέσω του προσωπικού μου mail (penelope9x@hotmail.com) και κινητού (+357 99077776).
5
Ως επαγγελματίας φωτογράφος τι δουλειές αναλαμβάνεις;
Ως νέος επαγγελματίας φωτογράφος αναλαμβάνω φωτογραφήσεις σε events, βαπτίσεις και προσωπικές φωτογραφήσεις.

Τέλος, για σένα τι σημαίνει καλός φωτογράφος;
Για μένα καλός φωτογράφος είναι ο επαγγελματίας που εκτός από την αντικειμενική ομορφιά της φωτογραφίας μπορεί να εκφράσει ένα μήνυμα μέσω της εικόνας του.
pene

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Δήλωση Βουλευτή και Εκπροσώπου Τύπου ΔΗΣΥ κ. Ονούφριου Κουλλά για ρύθμιση οφειλών των προσφύγων και υποβοήθηση απεγκλωβισμού των εγγυητών

Σήμερα στην Επιτροπή Προσφύγων της Βουλής συζητήσαμε ένα θέμα που εγγράψαμε ως Δημοκρατικός Συναγερμός: την επαναπροκήρυξη του σχεδίου ρύθμισης των οφειλών των προσφύγων έτσι ώστε

error: Content is protected !!