«Δείπνο Ηλιθίων» / Το Θέατρο ΣΚΑΛΑ στα καλύτερα του!

premiera1
Ψες Σάββατο 28 Οκτωβρίου έγινε η πρεμιέρα!

Το έργο, κωμωδία, του Φρανσίς Βεμπέρ «Δείπνο Ηλιθίων» έκανε ψες την Πρεμιέρα του από το Θέατρο ΣΚΑΛΑ.
Η παράσταση η οποία τα τελευταία δύο χρόνια παίζεται και στην Αθήνα, στο Θέατρο Κάππα, με Σπύρο Παπαδόπουλο και άλλους αξιόλογους Έλληνες ηθοποιούς, ανεβαίνει στη Λάρνακα με μια ομάδα ταλαντούχων γνωστών ηθοποιών που άδραξαν την ευκαιρία να προβάλουν το ταλέντο τους μέσα από αυτή τη γνωστή βραβευμένη κωμωδία του Βέμπερ και να καταπλήξουν το  κοινό με τις ερμηνείες τους.
Τα δε σκηνικά του Λάκη Γενεθλή, εξαιρετικά.
Οι δυο βασικοί πρωταγωνιστές Γιάννης Κόκκινος και Σοφοκλής Κασκαούνιας βρέθηκαν σε μια από τις καλύτερες υποκριτικές τους ερμηνείες στο σανίδι. 
Ένα εξαιρετικό έργο που κατάφερε να ξεχωρίσει και να βραβευτεί, αλλά και να σημειώσει επιτυχία σε όλες τις χώρες στις οποίες έχει ανέβει η παράσταση.
Μια παράσταση με άπλετο χιούμορ, ανθρωπιά, σάτιρα στον κοινωνικό ρατσισμό, μηνύματα αλλά και αγωνία.
Το γέλιο (και ο προβληματισμός) είναι το μόνο σίγουρο σε αυτή την παράσταση.

Ο Πιερ Μπροσάν (Γιάννης Κόκκινος), πλούσιος μεγαλοεκδότης στο Παρίσι, οργανώνει κάθε εβδομάδα με τους πλούσιους φίλους του ένα… ιδιότυπο δείπνο: Καθένας βρίσκει έναν «ηλίθιο», τον καλεί στο δείπνο, τρώνε, πίνουν, διασκεδάζουν, γελούν εις βάρος των ανυποψίαστων καλεσμένων τους και στο τέλος, αυτός που έχει φέρει τον πιο τέλειο «ηλίθιο», στέφεται νικητής!
Ο Φρανσουά Πινιόν (Σοφοκλής Κασκαούνιας), ένας αθώος, αφελής, καλοπροαίρετος άνθρωπος, είναι ο πολλά υποσχόμενος «ηλίθιος» του Πιερ γι’ αυτήν την εβδομάδα. Τον καλεί στον σπίτι του για να γνωριστούν και εν συνεχεία να πάνε στο δείπνο. Ωστόσο ένα πιάσιμο στην πλάτη αναγκάζει τον γιατρό (Λουκα Λουκα) να συμβουλέψει τον Πιέρ να αναβάλει το δείπνο.
Η γυναίκα του Πιέρ (Μόνικα Μελέκη) τον εγκαταλείπει διότι δεν ανέχεται άλλο την αλαζονεία του με αυτά τα «Δείπνα Ηλιθίων»
Η νυμφομανής φίλη του Πιέρ (Παρασκευή Αναστασίου) το μαθαίνει ότι η σύζυγος του Πιέρ τον έχει εγκαταλείψει και του γίνεται στενός κορσέ….
Ο πρώην κολλητός φίλος του Πιέρ (Ανδρέας Νικολαϊδης) με τον οποίο έχουν τσακωθεί τον επισκέπτεται, μετά από μια γκάφα του Φρανσουά, ο ελεγκτής της εφορίας (Ανδρέα Μελέκη) επισκέπτεται τον Πιέρ για να βοηθήσει την κατάσταση αλλά βρίσκεται μπροστά από συγκλονιστικές εκπλήξεις….
Και κάπως έτσι ξεκινά μία σειρά από ανατροπές, όπου διαλύονται τα πάντα.
Ο Πινιόν με την αφέλεια και την αθωότητά του, προκαλεί απανωτούς σεισμούς και κάμποσο γέλιο στους θεατές.
Μέσα σε λίγη ώρα, ο δυναμικός, Πιερ, αποδομείται και γίνεται ένας αξιοθρήνητος ανθρωπάκος.
Τελικά, ποιος απ’ τους δύο είναι ο ηλίθιος ο Πιέρ ή ο Φρανσουά;
Μη χάσετε την παράσταση από το Θέατρο ΣΚΑΛΑ!

Θα τολμήσουμε να πούμε ότι κατά τη δική μας ταπενή άποψη πρόκειται για μία απ’ τις καλύτερες παραστάσεις του Θεάτρου ΣΚΑΛΑ.
Όλοι οι ηθοποιοί έχουν δώσει τον καλύτερο τους εαυτό σε αυτό το καταπληκτικό έργο, ο δε Σοφοκλής Κασκαούνιας σε αυτή την παράσταση μας θυμίζει σπουδαίους παλιούς ηθοποιούς της δεκαετίας του ’70.
Μία και μόνο γκριμάτσα του είναι αρκετή για να ξεσπάσει το κοινό σε γέλια.
premiera2
Συντελεστές:
Σκηνοθεσία : Ανδρέας Μελέκης 
Σκηνικά/Κοστούμια : Λάκης Γενεθλής 
Σχεδιασμός Φωτισμού : Miroslav Zdravkov

Ηθοποιοί:
Γιάννης Κόκκινος, Μόνικα Μελέκη, Σοφοκλής Κασκαούνιας, Ανδρέας Νικολαΐδης, Παρασκευή Αναστασίου, Ανδρέας Μελέκης, Λουκάς Λουκά.

Παραστάσεις:
Πρεμιέρα : Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017 – ώρα 8.30 μ.μ. Τακτικές παραστάσεις : Κάθε Σάββατο – 8.30 μ.μ. και κάθε Κυριακή – 6.30 μ.μ. (μέχρι 19/11) στο Παττίχειο Θέατρο «ΣΚΑΛΑ»

Κρατήσεις/Πληροφορίες: τηλ. 24652800/1 – 99490102
premiera3

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ανακοίνωση του Τμήματος Δημοσίων Έργων για εργασίες στην Επαρχία Λάρνακας

Εργασίες του Συμβουλίου Αποχετεύσεως Λάρνακας στο Κίτι Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λάρνακας, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι την περίοδο 2/4/2024

Δήμος Λάρνακας: Πρόγραμμα Προληπτικής Νοσηλευτικής Ψυχικής Υγείας «Εξέλιξις» 

Το Πρόγραμμα Προληπτικής Νοσηλευτικής Ψυχικής Υγείας «Εξέλιξις»  της Νοσηλευτικής Διεύθυνσης του Υπουργείου Υγείας σε συνεργασία με τον Δήμο Λάρνακας οργανώνουν βιωματικά εργαστήρια ψυχικής ενδυνάμωσης τον

error: Content is protected !!