Χορωδία Κοριτσιών Βερολίνου στην Κύπρο

Berliner-Maedchenchor_Berlin-Girls-ChoirΓια πέντε παραστάσεις έρχεται την επόμενη βδομάδα στην Κύπρο η Χορωδία Κοριτσιών Βερολίνου, ανταποκρινόμενη  σε πρόσκληση του Συνδέσμου Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας Κύπρου.

Το όλο πρόγραμμα θα προσφερθεί σε συνεργασία με το Παγκύπριο Γυμνάσιο στη Λευκωσία,  το Λύκειο Μακαρίου Γ και το Μουσικό Σχολείο στην Πάφο,  το Μουσικό Σχολείο στη Λάρνακα, τον Δήμο Αγίας Νάπας, τον Δήμο Λάρνακας και το Κοινοτικό Συμβούλιο στο Δασάκι  Άχνας.

Η Χορωδία Κοριτσιών Βερολίνου  έχει παράδοση 30 χρόνων και λειτουργεί με πέντε διαφορετικά σύνολα: Προχορωδία (6-8 χρονών), Παιδική Χορωδία (8–10 χρονών), Μικρή Χορωδία (10–13 χρονών), Μεγάλη Χορωδία (13–22 χρονών) και το Φωνητικό Σύνολο (από 18 χρονών).

H Χορωδία Κοριτσιών Βερολίνου είναι η παλαιότερη, μεγαλύτερη και πιο επιτυχημένη σχολή χορωδίας για κορίτσια στο Βερολίνο. Τραγουδούν συνολικά 160 κορίτσια και νεαρές γυναίκες ηλικίας 6 μέχρι 27 χρονών, με πάνω από δέκα διαφορετικές εθνικότητες. Για το σκοπό των παραστάσεων θα μεταβούν στην Κύπρο 40 κορίτσια-μέλη της της Μεγάλης Χορωδίας και θα συνοδεύονται από την Sabine Wüsthoff (καλλιτεχνική διεύθυνση),  την Ελένη Ηρακλέους (πιάνο/συνοδεία) και τον Στέλιο Χατζηκτωρή (φωνητική / συνοδεία).

Η Μεγάλη Χορωδία λαμβάνει συχνά μέρος σε συναυλίες και πρότζεκτ των σημαντικότερων χορωδιών του Βερολίνου (Rundfunkchor, RIAS Kammerchor, Cantus Domus, Bach-Chor, Berliner Kantorei) καθώς και ορχηστρών (Berliner Philharmonisches Orchester, Deutsches Symphonie-Orchester, Konzerthausorchester). Τραγούδησε υπό την διεύθυνση των μεγάλων Hans-Christoph Rademann, Claudio Abbado, Ingo Metzmacher, Roger Norrington und Charles Dutoit. Τα κορίτσια συμμετείχαν επίσης στη σειρά συναυλιών που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Χορωδιών Βερολίνου στη Φιλαρμονική Βερολίνου καθώς και στο Vokalfest Chor@Berlin στο Radialsystem V.

Η Μεγάλη Χορωδία λαμβάνει μέρος σε διεθνή φεστιβάλ καθώς και σε διάφορους κρατικούς και διεθνείς διαγωνισμούς, όπου συχνά απέσπασε την πρώτη ή την δεύτερη θέση.

Η Χορωδία έχει κυρίως κλασικό χαρακτήρα αλλά τραγουδά ευκαιριακά τραγούδια της τζαζ και ποπ επιτυχίες.

Ημερομηνίες παραστάσεων:

28.10.17 (Δασάκι Άχνας) ώρα 7:00 μ.μ.
29.10.17 Μουσείο Θάλασσα στην Αγία Νάπα, ώρα 7:30 μ.μ.
31.10.17 Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας, ώρα 7:30 μ.μ.
2.11.17 Αίθουσα Εκδηλώσεων Παγκυπρίου Γυμνασίου στη Λευκωσία, ώρα 7:00 μ.μ.
4.11.17 Λύκειο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ/ Μουσικό Λύκειο Πάφου, ώρα 7:00 μ.μ.

Η είσοδος για όλες τις παραστάσεις είναι δωρεάν.

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Κωνσταντίνου Λετυμπιώτη για την επίσκεψη εργασίας της Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο λιμάνι Λάρνακας για τις εργασίες στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Αμάλθεια»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης θα συνοδεύσει την Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κα Roberta Metsola στο λιμάνι Λάρνακας, την Τρίτη, 2 Απριλίου. Η

Επιτέλους, Δημοτικό Μέγαρο!

Αντρέας ΚαυκαλιάςΥποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος ΛάρνακαςΔιαμέρισμα Λάρνακας Μια από τις μεγαλύτερες πληγές του Δήμου της Λάρνακας ήταν η ανυπαρξία Δημοτικού Μεγάρου. « Μα είναι δυνατόν να

Στην ουρά 3.500 αλλοδαποί για πολιτογράφηση – Κυπριοποιούμε και όσους έρχονται μέσω του παράνομου αεροδρομίου Τύμπου

Συνολικά 3.500 αιτήσεις εκκρεμούν για πολιτογράφηση αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με στοιχεία που κατέθεσε ενώπιον της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών. Στο πλαίσιο συζήτησης πρότασης

error: Content is protected !!