Άντρη Αντρέου: «θα συνεχίσω να καταβάλλω τα μέγιστα για το καλό των συνδημοτών μας»

 

antri0

Είναι νέα, δυναμική και είναι η μία εκ των δύο γυναικών μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας.
Η Άντρη Αντρέου, δημοτική σύμβουλος ΑΚΕΛ για δεύτερη θητεία, είναι η Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνική Προνοίας, Εθελοντισμού και Προσφυγικών Θεμάτων του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρνακας. Μια επιτροπή με έργο και δράση που σκοπό έχει τη στήριξη ευπαθών ομάδων της πόλης μας. Το Skala Times συνομιλεί με την Άντρη Ανδρέου για την Επιτροπή αυτή που επιτελεί σημαντικό έργο.

Skala Times

 

Ως Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνική Προνοίας, Εθελοντισμού και Προσφυγικών Θεμάτων, ποία ζητήματα θεωρείται ως προτεραιότητα της Επιτροπής;
Η Επιτροπή Κοινωνικής Προνοίας, Εθελοντισμού και Προσφυγικών Θεμάτων ως βασικό της στόχο έχει την προώθηση της κοινωνικής  ευημερίας των δημοτών καθώς τη στήριξη των ευπαθών ομάδων.  Η βοήθεια αυτή μεταφράζεται διαμέσου διάφορων ενεργειών και δράσεων που εφαρμόζουμε. Τα προβλήματα που φτάνουν σε εμάς είναι ποικίλα και προσπαθούμε να τα αντιμετωπίζουμε, ανταποκρινόμενοι όσο το δυνατό περισσότερο και στο μέτρο των δυνατοτήτων μας. Για το λόγο αυτό δεν θα έλεγα ότι υπάρχουν θέματα τα οποία είναι προτεραιότητα ή όχι γιατί ακριβώς όλα είναι σημαντικά. Βεβαία, γίνεται μια ιεράρχηση ανάλογα με τη σοβαρότητα της κάθε περίπτωσης όμως γενικότερα, προσπαθούμε να επιλύουμε όλα τα θέματα όσο πιο άμεσα γίνεται.   

Πως αξιολογείται  το έργο σας από τον Ιανουάριο 2017 που συστάθηκε το νέο Δημοτικό Συμβούλιο μέχρι σήμερα και γιατί;
Η Επιτροπή Κοινωνικής Πρόνοιας συνεδριάζει σε τακτικά χρονικά διαστήματα. Τους τελευταίους 10 μήνες με τη σύσταση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου και με την ανάληψη της Προεδρίας της Επιτροπής, έχουμε αναθεωρήσει κάποια από τα δεδομένα που είχαμε στα χέρια μας και έχουμε θέσει κάποιες βασικές αρχές στη λειτουργία και εφαρμογή των αποφάσεων μας. Το έργο που έχει γίνει μέχρι σήμερα είναι αρκετό και έπεται συνέχεια.

Ο κόσμος πόσο συμβάλει σε φιλανθρωπικά ζητήματα κυρία Ανδρέου;
Οι εποχές που ζούμε είναι ομολογουμένως δύσκολες και οι απαιτήσεις πολλές, τόσο σε προσωπικά όσο και σε κοινωνικά επίπεδα. Παρόλα αυτά η ανταπόκριση του κόσμου στην έκκληση για βοήθεια και συμπαράσταση είναι καμία φορά εκπληκτικά απρόσμενη.  

Ο κόσμος, με τη δύναμη της αλληλεγγύης αποδεικνύει κάθε φορά ότι υπάρχει ανθρωπιά και ότι μπορεί να βοηθήσει και να ανακουφίσει τους δυσπραγούντες συμπολίτες μας, προσφέροντας από τα αποθέματα της αγάπης του. Εξάλλου, χωρίς τη βοήθεια του κόσμου, ιδιωτικών πρωτοβουλιών, Φορέων αλλά και των εθελοντών δεν θα είχαμε αυτό το καλό αποτέλεσμα.
aqntri a
Μιλήστε μας λίγο για τη Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης.
Σε μια εποχή όπου αυξάνονται τα προβλήματα σε προσωπικό, οικογενειακό και ευρύτερα κοινωνικό επίπεδο, ο Δήμος Λάρνακας στην προσπάθεια του να βοηθήσει στην επίλυση των προβλημάτων τους, δημιούργησε το Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης.

Οι υπηρεσίες που παρέχει το Κέντρο αυτό κυρίως είναι η ψυχοκοινωνική στήριξη, η διασύνδεση με Υπηρεσίες, η διοργάνωση διαλέξεων και βιωματικών εργαστηρίων για ενεργοποίηση και ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας για κοινωνικά θέματα κ.α.
Επίσης, σε συνεργασία με τις Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας Λάρνακας, δυο φορές την εβδομάδα παρευρίσκεται Λειτουργός των ΥΨΥ ο οποίος παρακολουθεί περιστατικά τα οποία παραπέμπονται από διάφορους Φορείς.

Ποια η συνεργασία σας με τον νέο Δήμαρχο Λάρνακας;
Η συνεργασία μου τόσο με το Δήμαρχο όσο και με τα υπόλοιπα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου είναι πολύ καλή. Εξάλλου οι αποφάσεις της Επιτροπής εγκρίνονται από την Ολομέλεια του Δημοτικού Συμβουλίου και ακριβώς εκεί είναι που επικρατεί πνεύμα συνεργασίας. Εννοείται ότι υπάρχουν διαφορετικές εισηγήσεις και προσεγγίσεις σε κάποια θέματα αλλά το σημαντικότερο είναι ότι υπάρχει κατάληξη και αποτέλεσμα.
antri l
Το δικό σας όραμα ως Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πρόνοιας, Εθελοντισμού και Προσφυγικών Θεμάτων του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρνακας;
Βρίσκομαι στη θέση αυτή γιατί ο κόσμος το αποφάσισε στηρίζοντας με στις Δημοτικές Εκλογές και επειδή το κόμμα μου, το ΑΚΕΛ, μου έδωσε αυτή την ευκαιρία. Από τη θέση μου, τόσο ως Μέλος του Δημοτικού Σύμβουλός Λάρνακας όσο και ως Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πρόνοιας, Εθελοντισμού και Προσφυγικών Θεμάτων, οφείλω να ανταποκριθώ στις προσδοκίες αλλά και να ανταποδώσω την εμπιστοσύνη που μου δείχνει ο κόσμος.

Ως Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πρόνοιας, Εθελοντισμού και Προσφυγικών Θεμάτων θεωρώ ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα πρέπει να αναλάβει ενεργότερη δράση σε σχέση με τα κοινωνικά θέματα. Άρα μέσα στα πλαίσια αυτά, ως Πρόεδρος της Επιτροπής θα συνεχίσω να καταβάλλω τα μέγιστα για το καλό των συνδημοτών μας.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνου Ιωάννου για θέματα επικαιρότητας

Οτιδήποτε κάνουμε για αντιμετώπιση των αυξημένων μεταναστευτικών ροών εμπίπτει στο πλαίσιο της νομιμότητας και των διεθνών κανονισμών, τόνισε σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου,

error: Content is protected !!