«Τραγουδώντας με την Έλενα» / Ένας μουσικός διαγωνισμός εις μνήμη ενός 18χρονου κοριτσιού 

1

Της Γιώτας Δημητρίου
Φωτογραφίες: Πηνελόπη Χρυσοστόμου

Η Έλενα πέθανε σε ηλικία 18 ετών από καρκίνο. Οι γονείς της δημιούργησαν το Ίδρυμα Έλενα στη Λάρνακα και βοηθούν άπορους μαθητές, εις μνήμη της κόρης τους.
Ο Διαγωνισμός τραγουδιού για παιδιά και ενήλικες είναι ένας θεσμός τον οποίο ξεκίνησαν πέρσι οι γονείς της Έλενας και γίνεται με σκοπό να προσφέρει στο Ίδρυμα Έλενα.
Ένας διαγωνισμός Τραγουδιού με φιλανθρωπικό χρώμα που γίνεται εις μνήμη της Έλενας η οποία λάτρευε το τραγούδι.
5Η πρώτη φάση του διαγωνισμού πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου στο Πανεπιστήμιο UCLAN στη Λάρνακα (Πύλα). 

Συνολικά έλαβαν μέρος είκοσι παιδιά και είκοσι ενήλικες. 
Από τα 40 άτομα πέρασαν στον τελικό τα είκοσι: Δέκα παιδιά και δέκα ενήλικες.

Την κριτική επιτροπή απάρτιζαν οι:
Λευτέρης Μοσχοβίας (καθηγητής μουσικής, συνθέτης και τραγουδιστής).
Βαλεντίνος Βαγιαντή (Ενορχηστρωτής, ιδιοκτήτης στούντιο ηχογραφήσεων).
Πάμπος Σάββα (Ραδιοφωνικός Παραγωγός).
Γιώτα Δημητρίου (Δημοσιογράφος, αρχισυντάκτρια του διαδικτυακού περιοδικού της Λάρνακας, Skala Times).
2Σύμφωνα με τους κριτές «είναι εντυπωσιακό το πόσα ταλέντα μαζεύτηκαν στην σκηνή του πανεπιστημίου του UCLAN. Το έργο μας δεν ήταν καθόλου εύκολο αφού δεν είναι υπερβολή αν πούμε πως όλοι όσοι παρουσιάστηκαν είχαν καταπληκτικό ταλέντο. Δυστυχώς ή ευτυχώς έπρεπε να επιλέξουμε μόνο τους μισούς. Είδαμε παιδιά και ενήλικες να μας συνεπαίρνουν με το μουσικό τους ταλέντο, ενώ σε κάποιες στιγμές ανατριχιάσαμε από το μεγαλείο της φωνής τους. Αρκετοί είχαν επιλέξει ξένα και πολύ δύσκολα κομμάτια να πουν, ενώ είχαμε δει και παιδιά που ήδη έχουν λάβει μέρος σε γνωστά ΕλλαδικάTalent Show».
6Την επιμέλεια της όλης εκδήλωσης ανέλαβε ο γνωστός καθηγητής μουσικής και ιδιοκτήτης Ωδείου στη Λάρνακα Ανδρέας Γερολέμου.

«Η αγάπη μου για τη μουσική, αλλά και ο ιερός σκοπός αυτού του μουσικού διαγωνισμού ήταν οι λόγοι που έχω εμπλακεί σε αυτό τον όμορφο θεσμό που ξεκίνησε το Ίδρυμα Έλενα από τα πέρσι. Είναι χαρά μου που μπορώ να είμαι κομμάτι αυτής της μεγάλης και όμορφης διοργάνωσης που επαναλαμβάνω ο σκοπός της είναι ιερός, φιλανθρωπικός και γίνεται εις μνήμη ενός 18χρονου κοριτσιού που αγαπούσε πολύ τη μουσική. Με την ευκαιρία που μου δίνεται μέσα από την εφημερίδα σας, θα ήθελα να συγχαρώ τους γονείς της που μέσω του Ιδρύματος επιτελούν ένα πολύ σημαντικό έργο», δήλωσε στην «24» ο Ανδρέας Γερολέμου.

Η τελική παρουσίαση που θα ορίσει και τους νικητές θα γίνει στις 21 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας με guest star τον Γιώργο Σταματάρη, καλλιτεχνική επιμέλεια Ανδρέας Γερολέμου και στην παρουσίαση της βραδιάς την ηθοποιό ερμηνεύτρια Έλενα Χατζηαυξέντη.
Στο πιάνο θα βρίσκεται ο Νεόφυτος Νεοφύτου.
Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν επί σκηνής μουσικά ταλέντα που μαγεύουν με τις φωνητικές τους ικανότητες.
more1Ζητήσαμε από τον κύριο Γερολέμου να μας αποκαλύψει και την κριτική Επιτροπή της 21ης Οκτωβρίου. 

Μας είπε: «θα μου επιτρέψετε να κρατήσω μυστικό την κριτική μας επιτροπή για τον τελικό. Αυτό που μπορώ να αποκαλύψω είναι πως θα είναι μια καταπληκτική μουσική βραδιά με Guest Star ένα ταλαντούχο Κύπριο τραγουδιστή που δεν χρειάζεται συστάσεις, τον Γιώργο Σταματάρη και παρουσιάστρια μια αξιόλογη ηθοποιό και ερμηνεύτρια, την Έλενα Χατζηαυξέντη. Και οι δύο τους, παρόλο το βαρυφορτωμένο τους πρόγραμμα δέχθηκαν να συμβάλουν και να βοηθήσουν σε αυτή την εκδήλωση που έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα και συνάμα είναι μια γιορτή της μουσικής».
more2

Η εκδήλωση στις 21 Οκτωβρίου είναι μια μοναδική εκδήλωση για τη Λάρνακα που συνδυάζει το τραγούδι, την παρουσίαση μουσικών ταλέντων, μέσα από ένα φιλανθρωπικό σκοπό, εις μνήμης ενός κοριτσιού που χάθηκε στα 18 του, από καρκίνο.
Ας την στηρίξουμε όλοι με τη παρουσία μας.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την  όλη διοργάνωση στα τηλέφωνα: 99634319 και 97782791

Στις ηλικίες  8-13 πέρασαν στον τελικό οι:

  1. Αντζελίνα Σοφία Καμαράτου

  2. Χρύσα Αναστάση Ζορλή

  3. Παρασκευή Τυρίμου

  4. Μαρία Κούρου

  5. Ιωάννα Πιλλόρα

  6. Γεωργία Παράσχου

  7. Ανδρέας Χατζηχαμπής

  8. Χριστίνα Θεοδώρου

  9. Κωνσταντίνος Θεοδούλου

  10. Αργυρώ Πολυκάρπου Δημητράκου

Στις ηλικίες  14-25 πέρασαν στον τελικό οι:

  1. Eliza Miller

  2. Σουζάνα Κωνσταντίνου

  3. Έλενα Πατσαλή

  4. Πετρούλα Ηλία

  5. Στυλιανή Πίτσιλλου

  6. Νάταλη Νικολάου

  7. Σοφία Ψωμά

  8. Isabella Nikola Karaoglanian

  9. Ιωάννης Μελέκης

  10. Έφη Παντελή

(*Σημείωση: Τα ονόματα είναι γραμμένα τυχαία και όχι ανάλογα με βαθμολογίες).

Οι όροι του διαγωνισμού για όσους θα λάβουν μέρος στον τελικό είναι οι εξής:

·         Θα τους ζητηθεί να παραδώσουν στα Γραφεία του Ιδρύματος μέχρι και την 15Η Οκτωβρίου 2017 το τραγούδι play back που θα ερμηνεύσουν στην τελική φάση του διαγωνισμού σε CD. Πέραν της ημερομηνίας αυτής κανένα play back δεν θα παραλαμβάνεται και η συμμετοχή του διαγωνιζόμενου ακυρώνεται.

·         Η ευθύνη κατασκευής και προμήθειας του play back είναι αποκλειστικά του διαγωνιζόμενου και πρέπει να είναι σε άριστη ποιότητα.

·         Από τη στιγμή που θα παραδώσουν το play back τους και τον τίτλο του τραγουδιού καμιά αλλαγή δεν θα μπορεί να γίνει στην επιλογή τους.

·         Όλοι οι υποψήφιοι θα διαγωνισθούν ανεξαίρετα με Play – back ενώ στη σκηνή εκτός από ερμηνευτή το κάθε τραγούδι μπορεί να συνοδεύεται από 4 άτομα στα φωνητικά η στο χορό (αν το επιθυμεί ο διαγωνιζόμενος) τονίζουμε ότι η διάρκεια του τραγουδιού να μην υπερβαίνει τα 3 λεπτά.

·         Η σειρά εμφάνισης στον διαγωνισμό καταρτίζεται από την επιτροπή.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Δήλωση Βουλευτή και Εκπροσώπου Τύπου ΔΗΣΥ κ. Ονούφριου Κουλλά για ρύθμιση οφειλών των προσφύγων και υποβοήθηση απεγκλωβισμού των εγγυητών

Σήμερα στην Επιτροπή Προσφύγων της Βουλής συζητήσαμε ένα θέμα που εγγράψαμε ως Δημοκρατικός Συναγερμός: την επαναπροκήρυξη του σχεδίου ρύθμισης των οφειλών των προσφύγων έτσι ώστε

error: Content is protected !!