«Ιστορίες του Παππού Αριστοφάνη» του Δημήτρη Ποταμίτη από το Θέατρο ΣΚΑΛΑ

 

skaal

Από την Παιδική Σκηνή του Θεάτρου «ΣΚΑΛΑ»
Επίσημη Πρεμιέρα : Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017 – ώρα 10.30 π.μ.

Το Περιφερειακό Θέατρο «ΣΚΑΛΑ» συνεχίζοντας την ανοδική του πορεία αναβαθμίζει συνεχώς την Παιδική του Σκηνή με γνώμονα πάντα τη σωστή, υγιή ψυχαγωγία και διαπαιδαγώγηση των παιδιών. Μια θεατρική παράσταση για παιδιά είναι μια υπεύθυνη και ευαίσθητη δουλειά. Ταυτόχρονα πρέπει να είναι μια ανεξάντλητη πηγή ερεθισμάτων που εξάπτει τη φαντασία και δίνει άπειρες αφορμές για συζήτηση, ευαισθητοποίηση και προβληματισμό. Έτσι, μια ακόμη δημιουργική πρόταση και πάνω απ’ όλα με σαφείς εκπαιδευτικούς στόχους προτείνει και για φέτος το Θέατρο «ΣΚΑΛΑ», επιλέγοντας το έργο «Ιστορίες του παππού Αριστοφάνη» το αγαπημένο και πολυδιαβασμένο έργο του Δημήτρη Ποταμίτη, σε μια μοντέρνα κ σύγχρονη εκδοχή υπό την σκηνοθετική επιμέλεια της Μόνικας Μελέκη. Το έργο θα δώσει την επίσημη πρεμιέρα του για τους μικρούς μας φίλους την Κυριακή 8 Οκτωβρίου και ώρα 10.30 π.μ. στο Παττίχειο Θέατρο «ΣΚΑΛΑ».

Το έργο
Ένα έργο που περικλείει τρείς κωμωδίες του «παππού» Αριστοφάνη σε μια εκπληκτική, ειδική διασκευή για παιδιά – την «Ειρήνη», «τον Πλούτο» και «Τα Πουλιά»
Ένα έργο με άξονες το μήνυμα της ΕΙΡΗΝΗΣ και της ΕΛΠΙΔΑΣ για ένα καλύτερο κόσμο. Της ελπίδας που σαλεύει σ’όλα τα έργα του Αριστοφάνη σαν «πράσινο ελιάς κλωνάρι», σαν «πυροφάνι μες τη νύχτα».
Ένα έργο που μας θυμίζει τις περιπέτειες του αγρότη Τρυγαίου που πήγε στον ουρανό καβάλα σ΄ένα σκαθάρι να απελευθερώσει την ΕΙΡΗΝΗ . Την Ειρήνη που φυλάκισε ο πόλεμος σε μια σπηλιά.
Μας θυμίζει τον Πλούτο που ήτανε κάποτε τυφλός και δεν ήξερε που πρόσφερε τα αγαθά του αλλά όταν βρήκε το φώς του έγινε δίκαιος και απόκτησε την πραγματική του αξία.
Η χώρα των πουλιών και οι φτερωτοί της κάτοικοι προσελκύουν τους ανθρώπους από τη Γη – τον Πισθέτερο και τον Ευελπίδη και μας παραδίδουν μαθήματα πώς να φτιάξουμε και μείς μια χώρα δίκαιη, ήσυχη και ωραία σαν εκείνη των πουλιών.
«Παππού Αριστοφάνη
πράσινο ελιάς κλωνάρι
Πως σ’αγαπάμε,
και στων πουλιών τη Χώρα
μαζί ας πάμε τώρα
μπρος ξεκινάμε…»

 

Οι συντελεστές της παράστασης :
Σκηνοθεσία : Μόνικα Μελέκη
Σκηνικά-Κοστούμια : Γιώργος Αχιλλέως
Μουσική : Θέος Καλλίας
Ενορχήστρωση/Studio : Βαλεντίνος Βαλιαντή
Χορογραφίες : Ρόζα Μαρία Πάντζη
Λαμβάνουν μέρος οι ηθοποιοί : Μαρία Μουστάκα, Λουκάς Λουκά, Αριάνα Ιωάννου, Παντελής Αχιλλέως και Στέφανος Σωτηρίου. 

Πρεμιέρα : Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017 – ώρα 10.30 π.μ.

Τακτικές Παραστάσεις : Κάθε Κυριακή – μέχρι 12 Νοεμβρίου – ώρα 10.30 π.μ. στο Θέατρο «ΣΚΑΛΑ»

Γενική είσοδος : € 7.00

Καθημερινά θα δίνονται οργανωμένες παραστάσεις για τα σχολεία

Πληροφορίες/Κρατήσεις : τηλ. 24652800/1 και 99490102

 

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Στην ουρά 3.500 αλλοδαποί για πολιτογράφηση – Κυπριοποιούμε και όσους έρχονται μέσω του παράνομου αεροδρομίου Τύμπου

Συνολικά 3.500 αιτήσεις εκκρεμούν για πολιτογράφηση αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με στοιχεία που κατέθεσε ενώπιον της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών. Στο πλαίσιο συζήτησης πρότασης

Ανακοίνωση του Τμήματος Δημοσίων Έργων για εργασίες στην Επαρχία Λάρνακας

Εργασίες του Συμβουλίου Αποχετεύσεως Λάρνακας στο Κίτι Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λάρνακας, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι την περίοδο 2/4/2024

error: Content is protected !!