Ανακοίνωση Δήμου Λάρνακας για τις εγκαταστάσεις πετρελαιοειδών και υγραερίου

poor larnaca

Το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας, αναγνωρίζει τις ενέργειες που έγιναν μέχρι σήμερα προς αυτή την κατεύθυνση, εκφράζει τις ανησυχίες του σχετικά με την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων παράτασης του Διατάγματος Τερματισμού χρήσης των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών και υγραερίου από τη Λάρνακα στην Ενεργειακή και Βιομηχανική Περιοχή Βασιλικού.

Συγκεκριμένα, το Διάταγμα Τερματισμού χρήσης είχε παραταθεί μέχρι την 1η Μαρτίου 2018 για τις ιδιωτικές Εταιρείες υγρών καυσίμων και μέχρι την 1η Μαρτίου 2019 για τις ιδιωτικές Εταιρείες υγραερίου. Χρονοδιαγράμματα κατά τα οποία οι Εταιρείες πρέπει να προβούν σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες αναφορικά με την αποσυναρμολόγηση των εγκαταστάσεων τους και τη μετακίνηση τους στο Βασιλικό.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας, με πολλά αναπάντητα ερωτήματα, παρακολουθεί τις εξελίξεις και παρατηρεί ότι οι εν λόγω διαδικασίες  προχωρούν με πολύ αργούς ρυθμούς και εκφράζει τους φόβους του ότι τα χρονοδιαγράμματα που τέθηκαν δεν φαίνεται να είναι εφικτά. Κατά συνέπεια εκφράζει για ακόμα μια φορά τις ανησυχίες του για την ασφάλεια και υγεία των κατοίκων της Λάρνακας.

Ως εκ τούτου, σε πρόσφατη συνεδρία του, αποφάσισε να ζητήσει άμεση συνάντηση με τους Υπουργούς Εσωτερικών και Ενεργείας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού καθώς και με τα αρμόδια Κυβερνητικά Τμήματα και τις Εταιρείες για συζήτηση και για τον καθορισμό συγκεκριμένου οδικού χάρτη που να δεσμεύει τις Εταιρείες με ενέργειες σε συγκεκριμένες ημερομηνίες, ώστε να γίνουν σεβαστά τα χρονοδιαγράμματα.

Μοναδικός και αμετάκλητος στόχος είναι η μετακίνηση των εγκαταστάσεων και μέχρι να επιτευχτεί ο αυτό,  ο Δήμος Λάρνακας, απαιτεί άμεσα αντισταθμιστικά οφέλη, που θα συμφωνηθούν και θα καθοριστούν το συντομότερο,  για την επιβάρυνση που υφίσταται η Λάρνακα, λόγω της μη συμμόρφωσης των Εταιρειών στις πρόνοιες του Διατάγματος που ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας και επικύρωσε ο Υπουργός Εσωτερικών, το οποίο και έληξε στις 30 Ιανουαρίου 2017 και παρατάθηκε ως αναφέρεται λεπτομερώς ανωτέρω.

ΛΑΡΝΑΚΑ, 28 Σεπτεμβρίου 2017

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αυτό το Σάββατο, κατά τη Περιφορά και Λιτάνευση των Αγίων Λειψάνων και της θαυματουργού εικόνας του Αγίου Λαζάρου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΝΑΚΑΣ Ο Δήμος Λάρνακας ενημερώνει το κοινό ότι λόγω της Περιφοράς και Λιτάνευσης των Αγίων Λειψάνων και της θαυματουργού εικόνας του Αγίου Λαζάρου

error: Content is protected !!