Εργαστήρια κινηματογράφου στο Ίδρυμα Πολιτιστικής Δημιουργίας Λάρνακας…

Γράφει η Άντρια Νικολάουantria nikolaou
(σκηνοθέτης/σεναριογράφος)

   “The cinema has no boundary; it is a ribbon of a dream”, είχε πει ο μεγάλος Orson Welles και καθώς τα χρόνια περνούν δικαιώνεται ολοένα και πιο πολύ.

Ο κινηματογράφος είναι μια τέχνη που μετρά λίγο παραπάνω από ένα αιώνα ζωής και είναι απόλυτα συνυφασμένος από τα πρώτα χρόνια της ύπαρξης του με την “μαγεία”. Συνδυάζοντας με μαεστρία και αρμονία κάτω από την ομπρέλλα του όλες τις υπόλοιπες μορφές τέχνης  εξακολουθεί να ταξιδέυει νοητικά και πνευματικά εκκατομύρια ανθρώπους σε όλα τα πλάτη και μήκη της γης.

   Ο κινηματογραφικός κόσμος υπερπηδώντας τις διαφορετικές γλώσσες, εθνικότητες, θρησκείες, ηλικίες, ήθη, κουλτούρες και μιλώντας στη παγκόσμια γλώσσα της τέχνης αγγίζει τις ανθρώπινες ψυχές στο επίπεδο της παγκόσμιας συνείδησης.  

   Τα πρώτα χρόνια της ζωής του υπηρέτησε μια ρεαλιστική καταγραφή της ιστορίας και της καθημερινότητας των κοινωνιών τόσο της Ευρώπης όσο και της Αμερικής. Σύντομα όμως πέρασε και στην αφηγηματική του δομή, δημιουργώντας κόσμους έτοιμους να υποδεχτούν σε ένα ταξίδι δίχως πρηγούμενο τον κάθε θεατή.

   Ξεκινώντας το ταξίδι της δημιουργίας του από το σενάριο, περνάει στην πράξη, στο φωτισμό, στη χρήση της κάμερας, στο σκηνοθετικό βλέμμα, στις “ενσαρκώσεις” των ηθοποιών, στα κοστούμια, στα σκηνικά, στο μακιγιάζ, στο μοντάζε, στους μουσικούς μανδύες που συντροφεύουν την εκάστοτε σκηνή δημιουργώντας πάνω στο πανί την αντανάκλαση ενός αλληθοφανές κόσμου. 

   Με όλες αυτές τις διαφορετικές εκφάνσεις που όταν ενωθούν αποτελούν τον μαγικό κόσμο που ονομάζεται κινηματογράφος θα έχουμε την δυνατότητα να γνωρίσουμε και να πειραματιστούμε στα εργαστήρια κινηματογράφου στο Ίδρυμα Πολιτιστικής Δημιουργίας Λάρνακας από αυτό το φθινόπωρο. Το εργαστήρι Κινηματογράφου γνωρίζοντας την 7η τέχνη απευθύνεται σε εφήβους και ενήλικες. Θα έρθουμε σε επαφή με την ιστορία του παγκόσμιου κινηματογράφου, με σκηνοθέτες και ταινίες που άφησαν το στίγμα τους, θα γνωριστούμε με τις βασικές αρχές της σκηνοθεσίας, του φωτισμού, του cinematography καθώς και του κινηματογραφικού σεναρίου κλπ. Τα μαθήματα θα παντρέψουν την θεωρεία μαζί με την πρακτική.

Για πληροφορίες μπορείτε να αποταθείτε στο: 24001502, 99875285

 

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ακόμη μια επιτυχία για το δικηγορικό γραφείο Δειλινός & Συνεργάτες Δ.Ε.Π.Ε. στη Λάρνακα / Aναγκάζεται πλέον η Κυπριακή Δημοκρατία να αποζημιώσει την ιδιοκτήτρια ακινήτου στην Λάρνακα με το ποσό της αξίας του ακινήτου πλέον τόκους €4.220.000

Aναγκάζεται πλέον η Κυπριακή Δημοκρατία να αποζημιώσει την ιδιοκτήτρια ακινήτου στην Λάρνακα έκτασης 107.898 τ.μ. που απαλλοτρίωσε το 2002 για την Διαχείριση της Αλυκής Λάρνακας

Ελάτε να (ξανα)περπατήσουμε

ENG Text Follows Στο πλαίσιο των προσπαθειών μας να ανακαλύψουμε την ιστορία των γειτονιών της Λάρνακας και των ανθρώπων της, το Σαββατο, 27 Απριλιου σας

error: Content is protected !!