Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Δήμου Λάρνακας συνεχίζει τη προσφορά του στη κοινωνία της πόλης!

myr

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Δήμου Λάρνακας, στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, θα διοργανώσει τη Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου ποδηλασία και στη συνέχεια κουκλοθέατρο για μικρούς και μεγάλους. Η ποδηλασία θα ξεκινήσει στις 5:30μμ από τη Πλατεία Ευρώπης (αρχή των Φοινικούδων) και θα καταλήξει στη Πλατεία Ερμού, όπου μικροί και μεγάλοι θα παρακολουθήσουν τη παράσταση «Ο Mcqueen και οι φίλοι του».

Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» από το 2002 έχει καθιερωθεί ως ο σημαντικότερος θεσμός σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατ’ επέκταση για την διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους.

Η φετινή θεματική «Καθαρή, συνεργατική και έξυπνη κινητικότητα», προωθεί τις λύσεις συνεργατικής κινητικότητας και επισημαίνει τα πλεονεκτήματα των καθαρότερων τρόπων μεταφοράς.

Κορύφωση των εκδηλώσεων κάθε χρόνο, αποτελεί η «Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο», κατά τη διάρκεια της οποίας καθορίζονται ειδικές αστικές ζώνες όπου επιτρέπεται η κυκλοφορία μόνο για τους πεζούς, τους ποδηλάτες και τις δημόσιες συγκοινωνίες.

Η Κύπρος κατέχει το 3ο υψηλότερο ποσοστό στην ΕΕ στη κατοχή Ι.Χ, με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται σε μεγάλο ποσοστό η υγεία μας και το περιβάλλον. Στόχος των εκδηλώσεων είναι να αναδείξουν τη σημαντικότητα των εναλλακτικών τρόπων διακίνησης, ώστε σταδιακά να αρχίσει ο κόσμος να ρυπαίνει λιγότερο.

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου 2024

Μια πρωτότυπη εκπαιδευτική δράση με μαθητικές ραδιοφωνικές δημιουργίες αρχίζει αυτή την Πέμπτη 25 Απριλίου μέχρι τις 27 Απριλίου 2024 στη Λευκωσία. Πρόκειται για το 8ο Φεστιβάλ

error: Content is protected !!