Mαθήματα Δημιουργικής Γραφής στη Δερύνεια με τη Στήριξη του Δήμου Δερύνειας!

cre1

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μαθήματα Δημιουργικής Γραφής στη Δερύνεια (με τη στήριξη του Δήμου Δερύνειας)
με τη Δημοσιογράφο Γιώτα Δημητρίου

 

ΣΤΗ ΔΕΡΥΝΕΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ
Από τον Οκτώβριο του 2017 το μάθημα της δημιουργικής γραφής με τη δημοσιογράφο Γιώτα Δημητρίου θα διδάσκεται κάθε Δευτέρα και στη Δερύνεια, με τη στήριξη του Δήμου Δερύνειας.
Τα δίδακτρα είναι 45 ευρώ και το μάθημα είναι δίωρο μία φορά τη βδομάδα (κάθε Δευτέρα).
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 99843101.

ΣΤΗ ΛΑΡΝΑΚΑ ΓΙΑ ΤΡΙΤΗ ΧΡΟΝΙΑ
Για Τρίτη συνεχόμενη χρονιά συνεχίζονται τα μαθήματα δημιουργικής γραφής στη Λάρνακα, στο Ίδρυμα Πολιτιστικής Δημιουργίας το οποίο υπάγεται στο Υπουργείο Παιδείας και  Πρόεδρος του ΔΣ είναι ο εκάστοτε Δήμαρχος ή αντιδήμαρχος Λάρνακας.
Τα μαθήματα ξεκίνησαν πριν από τρεις ακαδημαϊκές χρονιές με τη δημοσιογράφο Γιώτα Δημητρίου και συνεχίζονται με την ίδια επιτυχία. Το ίδρυμα Πολιτιστικής Δημιουργίας και η κ Γιώτα Δημητρίου*«τόλμησαν» να προσφέρουν πρώτοι ένα νέο μάθημα για τα δεδομένα της Λάρνακας και όχι μόνο, ένα μάθημα που σε άλλες χώρες του εξωτερικού είναι ευρέως διαδεδομένο, ενώ στη Βρετανία έχει παράδοση πολλών δεκαετιών (creative writing).

Τα μαθήματα γίνονται σε τρεις ομάδες: 
παιδιών (7-12 ετών) , 
εφήβων (13-18 ετών)  
και ενήλικων (19-99 ετών)

Μέσα από το μάθημα της δημιουργικής γραφής οι μαθητές γνωρίζουν τεχνικές και διάφορα «κλειδιά» γύρω από τη δημιουργική γραφή. Βελτιώνουν τον γραπτό τους λόγο, μαθαίνουν πως να γράφουν νουβέλα, μυθιστόρημα, ποίηση, άρθρα και χρονογραφήματα, θεατρικά έργα και σενάρια. Έρχονται σε επαφή με βιβλία και συγγραφείς και μέσα από θεωρία και άσκηση αποκτούν όλα τα εφόδια για να περπατήσουν τον μαγικό δρόμο της συγγραφής. 
 
*Η Γιώτα Δημητρίου έχει σπουδάσει δημοσιογραφία (BA journalism) στη Λευκωσία και στο Λονδίνο. Έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος και ως αρχισυντάκτρια στη Κύπρο και ως βοηθός αρχισυντάκτρια στο Λονδίνο.
Έχει παρακολουθήσει μαθήματα διδασκαλίας Δημιουργικής Γραφής στο Λονδίνο και το καλοκαίρι του 2015 παρουσίασε τη πρώτη ποιητική της συλλογή με τίτλο «Η Φυγή». Την παρουσίαση, που  έγινε στη Λάρνακα στο χώρο  «Περί Τέχνης», έκανε η γνωστή ηθοποιός Έλενα Χατζηαυξέντη. 
Η Γιώτα Δημητρίου έχει γράψει κριτικές σε οπισθόφυλλα βιβλίων των ελληνικών εκδόσεων «Ψυχογιός» (Βιβλία : «Συνάντησε με στις 12» και «Μικρές απιστίες μεγάλες τιμωρίες»), ενώ έχει κάνει αρκετές παρουσιάσεις βιβλίων των Ελληνικών εκδοτικών οίκων «Διόπτρα» και «Καλέντη». 
Η Γιώτα δημιούργησε  τον Φεβρουάριο του 2012 το δικό της διαδικτυακό περιοδικό Skala Times το οποίο ασχολείται πρωτίστως με θέματα της Λάρνακας, πολιτισμού και ακτιβισμού.
cre2

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου 2024

Μια πρωτότυπη εκπαιδευτική δράση με μαθητικές ραδιοφωνικές δημιουργίες αρχίζει αυτή την Πέμπτη 25 Απριλίου μέχρι τις 27 Απριλίου 2024 στη Λευκωσία. Πρόκειται για το 8ο Φεστιβάλ

error: Content is protected !!