Σε εκατό χρόνια ο κόσμος μπορεί να είναι καλύτερος επειδή…..

kids1

Της Γιώτας Δημητρίου
(Αρχισυντάκτρια
Skala Times)

«Σε κάθε εκατό χρόνια από τώρα δεν θα έχει καμιά σημασία τι αυτοκίνητο έχεις, σε τι σπίτι ζούσες, πόσα λεφτά είχες στην τράπεζα ή πώς ήταν τα ρούχα σου. Όμως ο κόσμος μπορεί να είναι λίγο καλύτερος, επειδή έπαιξες πρωτεύοντα ρόλο στη ζωή ενός παιδιού…»
Margaret Power

Σε ένα κόσμο που μπάζει από παντού εφιαλτικά σενάρια για το μέλλον του (βλέπε το κουμπί του Κιμ, τις εμπόλεμες καταστάσεις στη Μέση Ανατολή, τα τρομοκρατικά χτυπήματα στην Ευρώπη, τις περιβαλλοντικές καταστροφές στον πλανήτη και τα αποτελέσματα αυτών των καταστροφών που ήδη εμφανίζονται, κτλ), σε ένα κόσμο που «εξυπνάκηδες» γεμάτοι αγένεια και κακία εμφανίζονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάνοντας κανονικότατο bullying και μετά γράφουν «ποίηση» κατά του bullying, σε ένα κόσμο που ο κομπλεξισμός και η κακία εμφανίζονται σαν η νέα ανίατη ασθένεια εποχής, σε ένα τέτοιο κόσμο οφείλουμε να ψάξουμε για μια ΕΛΠΙΔΑ.

kids2Ελπίδα για ένα καλύτερο κόσμο απ΄όλες τις απόψεις, ένα κόσμο με καλύτερο IQ και ΕΙ. Ανεπτυγμένη νοημοσύνη και συναισθηματική νοημοσύνη.
Ελπίδα για ένα κόσμο με πιο όμορφα πλάσματα.
Και αυτή η ελπίδα βρίσκεται περισσότερο από οπουδήποτε αλλού, στα παιδιά. Στα παιδιά που είναι οι αυριανοί πολίτες αυτού του τόπου, αυτής της γης.
Το πώς θα συμπεριφερθούμε εμείς στα παιδιά μας (ως γονιοί, ως γιαγιάδες και παππούδες και φυσικά ως εκπαιδευτικοί) θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό τι προσωπικότητα θα χτίσει αυτό το παιδάκι που έχεις σήμερα απέναντι σου και που αύριο θα γίνει ο ενήλικας αυτού του τόπου, αυτής της γης.
Είναι αυτονόητο ότι ο ρόλος των εκπαιδευτικών και των γονιών είναι βαρυσήμαντος. Αλλά και ο ρόλος όλων όσων έρχονται σε επαφή με τα παιδιά (γιαγιάδες, παππούδες κτλ).

Τα παιδιά είναι η ελπίδα. Ας επενδύσουμε σε αυτή την ελπίδα με όλα τα καλά που έχουν απομείνει σε εμάς.
Ας κάνουμε τους αυριανούς πολίτες καλύτερους ανθρώπους απ’ ότι είμαστε εμείς σήμερα.
Πώς; Δεν είμαι ειδήμων, αλλά σίγουρα η αγάπη, η καλοσύνη, η αυτοεκτίμηση,  η κριτική σκέψη, ο σεβασμός, είναι μερικά απ’ τα στοιχεία που μπορούν να βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση.   

Καλή αρχή σε όλα τα παιδάκια που ξεκίνησαν χθες το σχολείο, ιδιαίτερα καλή αρχή στα μικρά πρωτάκια που απ΄το παιχνίδι και την ανεμελιά μπαίνουν στα μαθήματα και στα ιδιαίτερα (με το μαλακό αγαπητοί γονείς).
Καλές δυνάμεις (και να έχετε μπόλικη υπομονή και αγάπη) στους εκπαιδευτικούς.

Κάπου σε ένα άρθρο μιας αγαπημένης φίλης, εκπαιδευτικού, είχα διαβάσει το πιο κάτω:

«Σε κάθε εκατό χρόνια από τώρα δεν θα έχει καμιά σημασία τι αυτοκίνητο έχεις, σε τι σπίτι ζούσες, πόσα λεφτά είχες στην τράπεζα ή πώς ήταν τα ρούχα σου. Όμως ο κόσμος μπορεί να είναι λίγο καλύτερος, επειδή έπαιξες πρωτεύοντα ρόλο στη ζωή ενός παιδιού…»
Margaret Power

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Στην ουρά 3.500 αλλοδαποί για πολιτογράφηση – Κυπριοποιούμε και όσους έρχονται μέσω του παράνομου αεροδρομίου Τύμπου

Συνολικά 3.500 αιτήσεις εκκρεμούν για πολιτογράφηση αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με στοιχεία που κατέθεσε ενώπιον της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών. Στο πλαίσιο συζήτησης πρότασης

Ανακοίνωση του Τμήματος Δημοσίων Έργων για εργασίες στην Επαρχία Λάρνακας

Εργασίες του Συμβουλίου Αποχετεύσεως Λάρνακας στο Κίτι Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λάρνακας, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι την περίοδο 2/4/2024

error: Content is protected !!