Το Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου εκπέμπει SOS εν μέσω επισκέψεων και προεκλογικών εξαγγελιών του ΠτΔ

tziovanis

Δημόσια Υγεία μία αιμάσσουσα πληγή


Του Βουλευτή Χριστάκη Τζιοβάνη

 Εν μέσω επισκέψεων και προεκλογικών εξαγγελιών του Προέδρου της Δημοκρατίας, βρισκόμαστε ενώπιων της πραγματικότητας και της μιζέριας που εκπέμπει η δημόσια υγεία.

Το Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου παρά τις άοκνες προσπάθειες του ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού παραμένει σε μια σκληρή πραγματικότητα.

Έχουμε καταντήσει γραφικοί λόγω των πολλαπλών παρεμβάσεων προς τον Υπουργό  αλλά και επισκέψεων μας στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου. Οι επανειλημμένες προσπάθειες μας για   πλήρωση των κενών θέσεων και η μόνιμη μετακίνηση ιατρών πέφτουν στο κενό.

Είμαστε στο τραγικότατο σημείο όχι απλά να κινδυνεύουν ζωές, αλλά να χάνονται ζωές.

Πριν ένα χρόνο ήμασταν εδώ και μαχόμασταν να κρατήσουμε εν ζωή την γυναικολογική κλινική. Έξι μήνες προηγουμένως φωνάζαμε για την υποστελέχωση της ορθοπεδικής κλινικής αλλά και γενικά για την ολική υποστελέχωση του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου.

Σήμερα αγωνιούμε με τους 20 και πλέον  νεφροπαθείς –αιμοκαθαρόμενους ασθενείς της Επαρχίας Αμμοχώστου.  Αναλογιστείτε την ταλαιπωρία που υφίστανται οι ασθενείς να αναγκάζονται να μεταβαίνουν   στο Νοσοκομείο Λάρνακας για αιμοκάθαρση ή να κάνουν αιμοκάθαρση  χωρίς την παρουσία γιατρού, αλλά με την βοήθεια των νοσηλευτών. Μετά από πολλές προσπάθειες των νεφροπαθών πέτυχαν την παρουσία γιατρού δυστυχώς όμως δεν είναι ένα μόνιμος γιατρός, αλλά 3-4 γιατροί οι οποίοι επισκέπτονται το νοσοκομείο εκ περιτροπής.

Η απουσία μόνιμου γιατρού αναπτύσσει αισθήματα ανασφάλειας και φόβου στους ασθενείς. Επίσης η παρουσία μόνιμου νεφρολόγου βοηθά στην πρόληψη και αντιμετώπιση των πολλών και σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι νεφροπαθείς.

Αν και το Νοσοκομείο Αμμοχώστου είναι κτηριακά ένα άρτιο νοσοκομείο εντούτοις  υστερεί  λόγω υποστελέχωσης.

Ως ΑΚΕΛ θα παραμείνουμε δίπλα στους ασθενείς, τους ιατρούς και νοσηλευτές μέχρι η Κυβέρνηση να στελεχώσει το Νοσοκομείο ούτως ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί πλήρως σε κάθε περιστατικό.  

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου 2024

Μια πρωτότυπη εκπαιδευτική δράση με μαθητικές ραδιοφωνικές δημιουργίες αρχίζει αυτή την Πέμπτη 25 Απριλίου μέχρι τις 27 Απριλίου 2024 στη Λευκωσία. Πρόκειται για το 8ο Φεστιβάλ

error: Content is protected !!