«Πολιτισμοί του κόσμου μέσα απ’ τις τέχνες» στο SpyrA Art Studio στη Λάρνακα

tzia

«Πολιτισμοί του κόσμου μέσα απ’ τις τέχνες»  στο SpyrA Art Studio στη Λάρνακα. Ένα διαφορετικό μάθημα για παιδιά και ενήλικες. Εμείς μιλήσαμε με τον Αντώνη Τζιαρρίδη για να μάθουμε περισσότερα γι αυτό το πρωτοποριακό μάθημα για τη πόλη μας.

Skala Times

 Σε ποιους απευθύνονται τα εργαστήρια;
Σε ενήλικες ή και σε παιδιά; Είναι εργαστήρια για παιδιά στα οποία θα γίνεται μια μικρή ιστορική αναφορά στο θέμα μέσα από εικόνες και βίντεο και μετά θα εφαρμόζεται μια τεχνική είτε σε ζωγραφική είτε σε κατασκευές. Το θέμα κάθε εργαστηριού θα είναι οι διάφοροι πολιτισμοί μέσα από την τέχνη, μπορεί να είναι καλλιτέχνες που αντιπροσωπεύουν ένα πολιτισμό όπως η Frida Kahlo το Μεξικό ή ο Katsushika Hokusai την Ιαπωνία αλλά και παραδοσιακές τεχνικές όπως τα διάφορα μοτίβα στη κεραμική που αλλάζουν από πολιτισμό σε πολιτισμό.

Πως γεννηθηκε η ιδεα για αυτα τα μοναδικα εργαστηρια;
Όπως κάθε χρόνο προσπαθούμε στο spyrA art studio να έχουμε μια θεματολογία για όλο το χρόνο και πάνω σε αυτή να οργανώνουμε τα εργαστήρια μας. Έτσι και φέτος αποφασίσαμε ότι μέσα από την ενασχόληση με διαφορετικούς πολιτισμούς , τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν, να εξερευνήσουν και να πειραματιστούν με κάτι εντελώς καινούργιο.

Καθε ποσο θα γινονται;ant
Έχουμε ομάδες Τετάρτη και Σάββατο οι οποίες χωρίζονται ηλικιακά.

 Ποση διαρκεια εχουν;
Είναι δίωρα εργαστήρια όμως κάθε ενότητα μπορεί να κρατήσει από μια έως και τέσσερις συναντήσεις διότι για κάθε πολιτισμό θα μελετήσουμε διαφορετικές μορφές τέχνης.

Τι θα μαθαινουν οι συμμετεχοντες;
Ταξιδεύοντας μέσα από την τέχνη τα παιδιά θα συνειδητοποιήσουν ομοιότητες και διαφορές μας με τους διάφορος πολιτισμούς. Θα μάθουν ιστορία και τεχνικές, θα γνωρίσουν παραδείγματα και θα πειραματιστούν μέσα από την ελευθερία της έκφρασης που για το spyrA art studio είναι ο σημαντικότερος στόχος

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνου Ιωάννου για θέματα επικαιρότητας

Οτιδήποτε κάνουμε για αντιμετώπιση των αυξημένων μεταναστευτικών ροών εμπίπτει στο πλαίσιο της νομιμότητας και των διεθνών κανονισμών, τόνισε σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου,

error: Content is protected !!