Μια διαδραστική έκθεση που εναρμονίζει τη Τέχνη με την Επιστήμη & Τεχνολογία

pinakothiki

Εγκαίνια – Παρασκευή, 22 . 09 . 2017/ 8μ.μ

Τα εγκαίνια θα τελέσει ο Έντιμος Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστας Καδής

Διάρκεια Έκθεσης – 22 Σεπτεμβρίου μέχρι 22Νοεμβρίου 2017

Δημοτική Πινακοθήκη Λάρνακας  Λεωφόρος Αθηνών, Πλατεία Ευρώπης, Λάρνακα, τηλέφωνο 24 658848

Ο Δρ. Μάριος Κυριαζής και η εικαστικός Χριστιάνα Χαραλάμπους σε συνεργασία με το Δήμο Λάρνακας διοργανώνουν Το Έργο, μια διαδραστική έκθεση η οποία φέρνει κοντά είκοσι δημιουργούς σε ένα συνδιασμό Επιστημών, Τεχνών και Τεχνολογίας. Η έκθεση θα εγκαινιαστεί στις 22 Σεπτεμβρίου 2017 στη Δημοτική Πινακοθήκη του Δήμου Λάρνακας και θα είναι υπό την επιμέλεια της Σύλιας Παναγιωτίδου.

Κύριος σκοπός της δράσης είναι να ερεθίσει πνευματικά τον άνθρωπο, να τον κάνει να αφήσει για λίγο την καθημερινότητα και να τον βοηθήσει να γίνει ένα μικρό κομμάτι της αιωνιότητας από φιλοσοφικής, αλλά και από βιολογικής άποψης.

Λέει ο Νίκος Καζαντζάκης:

Μαγική ιεροπραξία, αλήθεια, είναι η Τέχνη. Σκοτεινές ανθρωποχτόνες δυνάμες κατοικούν στα σωθικά μας, αποτρόπαιες ορμές να σκοτώσουμε, να γκρεμίσουμε, να μισήσουμε, να ατιμάσουμε. Και έρχεται η Τέχνη με το γλυκό σουραύλι της και μας λυτρώνει.

Από βιολογικής άποψης, η Τέχνη και η τεχνολογία δρουν μαζί για να ρυθμίσουν λειτουργίες του εγκεφάλου οι οποίες καταπολεμούν την ανθρώπινη γήρανση, και έτσι μπορεί να μας κάνουν να ζήσουμε με υγεία πολύ περισσότερα χρόνια. Αυτές οι λειτουργίες έχουν περιγραφεί λεπτομερώς στις μελέτες του Δρ. Μάριου Κυριαζή, υποψηφίου βραβείου Νόμπελ Ιατρικής 2017.

Οι Τέχνες ενδυναμώνουν την νόηση και το πνεύμα, κάνοντας μας ανώτερους ανθρώπους, οι οποίοι βασίζονται λιγότερο στα υλικά και περισσότερο στα πνευματικά χαρακτηριστικά. Στη σημερινή κοινωνία, η επιστήμη και η τεχνολογία πρέπει να υπηρετούν την Τέχνη, και η Τέχνη πρέπει να ανυψώνει την πλειοψηφία των ανθρώπων σε ανώτερα επίπεδα.

Οι επισκέπτες καλούνται να επέμβουν και να διαμορφώσουν οι ίδιοι τα εκθέματα, τα οποία εξερευνούν την ιδιάζουσα σχέση μεταξύ Τεχνολογίας, Τέχνης και Επιστήμης.

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ακόμη μια επιτυχία για το δικηγορικό γραφείο Δειλινός & Συνεργάτες Δ.Ε.Π.Ε. στη Λάρνακα / Aναγκάζεται πλέον η Κυπριακή Δημοκρατία να αποζημιώσει την ιδιοκτήτρια ακινήτου στην Λάρνακα με το ποσό της αξίας του ακινήτου πλέον τόκους €4.220.000

Aναγκάζεται πλέον η Κυπριακή Δημοκρατία να αποζημιώσει την ιδιοκτήτρια ακινήτου στην Λάρνακα έκτασης 107.898 τ.μ. που απαλλοτρίωσε το 2002 για την Διαχείριση της Αλυκής Λάρνακας

Ελάτε να (ξανα)περπατήσουμε

ENG Text Follows Στο πλαίσιο των προσπαθειών μας να ανακαλύψουμε την ιστορία των γειτονιών της Λάρνακας και των ανθρώπων της, το Σαββατο, 27 Απριλιου σας

error: Content is protected !!