Οι αθλήτριες Άντρη Αβραάμ  και  Άντρη Σιάλου πρέσβειρες στον 1ο Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας

antrisialou

Η Οργανωτική Επιτροπή του 1ου Διεθνούς Μαραθωνίου της Λάρνακας με ιδιαίτερη χαρά και τιμή ανακοινώνει τον ορισμό των Πρεσβειρών του 1ου Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας, οι οποίες είναι  δύο από τις εξέχουσες παρουσίες του Κυπριακού Αθλητισμού, την κ. Άντρη Αβραάμ και την κ. Άντρη Σιάλου. Υπενθυμίζεται ότι και ο παγκόσμιος πρωταθλητής στίβου κ. Περικλής Ιακωβάκης θα είναι επίσης πρεσβευτής του 1ου Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας.

Η κ. Άντρη Αβραάμ είναι από μια τις σημαντικότερες αθλήτριες μεγάλων αποστάσεων στον ελληνικό χώρο. Έλαβε μέρος σε 2 Ολυμπιάδες, το 1988 στη Σεούλ και το 1992 στη Βαρκελώνη. Με εξαιρετικό αριθμό νικών από το 1977 μέχρι το 1992 και 22 πρώτες νίκες σε παγκύπριους αγώνες, σημείωσε ακόμη και πολλές πανελλήνιες νίκες. Σπάζοντας παγκύπρια ρεκόρ στα 10.000 μέτρα, στον Μαραθώνιο, στα 1500 μέτρα, στα 3000 μέτρα και στα 5000 μέτρα, η Άντρη Αβραάμ σίγουρα αποτελεί μια εξαιρετική αθλήτρια που έγραψε ιστορία στον κυπριακό αθλητισμό.

Η κ. Αβραάμ από την πλευρά της δήλωσε: “Αποδέχτηκα την πρόσκληση να γίνω πρέσβειρα του 1ου Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας με μεγάλη χαρά, καθώς είναι τιμή μου να εκπροσωπώ έναν τέτοιο θεσμό που προάγει τον αθλητισμό, την υγεία και το ευ αγωνίζεσθαι.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ο αθλητισμός να μετατραπεί σε βασικό στοιχείο της παιδείας και να γίνει κατανοητό πωςantri_avraam όλοι πρέπει να γυμνάζονται από μικροί για την προστασία της υγείας τους. Επιπλέον, πρέπει οι εκπαιδευτικοί μέσα από τα αθλητικά δρώμενα αλλά και την καθημερινότητά τους να παροτρύνουν τα παιδιά να αθλούνται από τη μικρή τους ηλικία ώστε μικροί και μεγάλοι να βάλουν στο πρόγραμμά τους τον αθλητισμό και να μάθουν να ζουν με αυτόν. Ταυτόχρονα, το να γυμνάζεσαι και να συναγωνίζεσαι πολλούς και διαφορετικούς ανθρώπους δημιουργεί ένα από τα πιο όμορφα συναισθήματα που μπορεί κάποιος να νιώσει. Η γυμναστική πρέπει να γίνει μεγάλο κομμάτι της ζωής όλων και αυτό θα επιτευχθεί νομίζω επαρκώς μέσα από τον Διεθνή Μαραθώνιο της Λάρνακας.”

Η κ. Άντρη Σιάλου απετέλεσε αθλήτρια του Γυμναστικού Συλλόγου Ευαγόρας (ΓΣΕ) Αμμοχώστου, με συμμετοχές και διακρίσεις, εκπροσωπώντας την Κύπρο  σε Παγκόσμιους, Πανευρωπαϊκούς, Κοινοπολιτειακούς, Μεσογειακούς, και στους  Ολυμπιακές  της Αθήνας το 2004.Από το 2002 -2004, η επίδοση της ήταν στις 15 κορυφαίες αθλήτριες στον κόσμο. Μεγαλύτερη διάκρισή της η 16η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, Αθήνα 2004. Πλέον συνεχίζει να προσφέρει στον αθλητισμό ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΚΟΑ.

Η κ. Σιάλου δήλωσε για τη συμμετοχή της ως πρέσβειρα: “Με ιδιαίτερη χαρά δέχτηκα την πρόσκληση να γίνω πρέσβειρα του 1ου Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας, της πόλης μας.

Ευελπιστώ ότι η πρώτη αυτή διοργάνωση θα έχει μεγάλη απήχηση τώρα αλλά και στο μέλλον,  και  θεωρώ αδιανόητο το, να μη συμμετέχω σε αυτή, θα βάλω και εγώ το δικό μου λιθαράκι στην προσπάθεια που γίνεται. Ο αθλητισμός είναι ψυχαγωγία, άρα αγωγή της ψυχής και έτσι καλώ όλους σας να συμμετέχετε στις 19 Νοεμβρίου στον 1ο Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας για να τρέξουμε όλοι μαζί!”

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές επισκεφθείτε τον επίσημο ιστότοπο: http://larnakamarathon.com/

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ακόμη μια επιτυχία για το δικηγορικό γραφείο Δειλινός & Συνεργάτες Δ.Ε.Π.Ε. στη Λάρνακα / Aναγκάζεται πλέον η Κυπριακή Δημοκρατία να αποζημιώσει την ιδιοκτήτρια ακινήτου στην Λάρνακα με το ποσό της αξίας του ακινήτου πλέον τόκους €4.220.000

Aναγκάζεται πλέον η Κυπριακή Δημοκρατία να αποζημιώσει την ιδιοκτήτρια ακινήτου στην Λάρνακα έκτασης 107.898 τ.μ. που απαλλοτρίωσε το 2002 για την Διαχείριση της Αλυκής Λάρνακας

Ελάτε να (ξανα)περπατήσουμε

ENG Text Follows Στο πλαίσιο των προσπαθειών μας να ανακαλύψουμε την ιστορία των γειτονιών της Λάρνακας και των ανθρώπων της, το Σαββατο, 27 Απριλιου σας

error: Content is protected !!