Ό συνάνθρωπος μας που αφέθηκε στο έλεος του Θεού και η παρέμβαση της Βουλευτού Ευανθίας Σάββα!

lca1

To χθεσινό ποστ του Οδυσσέα Θεοδώρου για τον 27χρονο ναρκομανή στη Λάρνακα που αφέθηκε στο έλεος του θεού λες και είναι σκουπίδι, συγκίνησε όλους όσοι διάβασαν το σχετικό του δημοσίευμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ωστόσο, χρειάστηκε η παρέμβαση και η ευαισθησία της Βουλευτού Λάρνακας Ευανθίας Σάββα για να μπορέσει να αντιμετωπιστεί ο νεαρός με αξιοπρέπεια και όπως αξίζει σε όλους τους συνανθρώπους μας και όχι ωσάν να ζούμε σε τριτοκοσμική χώρα.

eva

Η Ευανθία Σάββα μετά που έφτασε κοντά της το εν λόγω ποστ επικοινώνησε με τον Οδυσσέα Θεοδώρου για να βεβαιωθεί με λεπτομέρειες για όλα όσα είχαν αναρτηθεί.
Στη συνέχεια επικοινώνησε με την αστυνομία (Σόλων Καϊμακλιώτη) και το Γραφείο Ευημερίας (Ανδρέα Ηλία). Μετά από αρκετά τηλεφωνήματα της Βουλευτού κατάφερε να δοθεί η δέουσα και πρέπουσα σημασία, αλλά και μεταχείριση στον 27χρονο. Αυτή τη στιγμή θα του δοθεί χώρος διαμονής και η πρέπουσα σημασία και βοήθεια.

Το Skala Times συγχαίρει την Βουλευτή Ευανθία Σάββα που ακόμη μια φορά δείχνει την ευαισθησία, την ανθρωπιά της και δρα χωρίς τυμπανοκρουσίες για τους συνανθρώπους της, για το δημόσιο καλό.
Χαιρόμαστε που το τραγικό αυτό περιστατικό μπήκε σε μια σωστή διαδικασία και ευχόμαστε ό,τι καλύτερο στον 27χρονο.

Ας μη ξεχνάμε βέβαια πως χωρίς την πιο κάτω χθεσινή ανάρτηση του Οδυσσέα Θεοδώρου, ο 27χρονος θα βρισκόταν ακόμη στους δρόμους.

“Που πήγα και δεν μου άρεσε; Στην Κύπρο του 2017. Καθημερινά με το που βγαίνω από το σπίτι μου βλέπω αυτό το θέαμα. Ένα παιδί 27 χρονών, βούλγαρος που δεν έχει που να μείνει, χρήστης ναρκωτικών, χωρίς λεφτά, χωρίς φαϊ, με τον γύψο στο πόδι που έπρεπε να βγει…
Ο άνθρωπος αυτός είναι χρήστης ναρκωτικών τα οποία είναι νόμιμα λέει η αστυνομία. Του δίνει ο γιατρός υποκατάστατο ναρκωτικών. Τα βάζει ενέσιμα καθημερινα. Μπροστά στα παιδιά μας – μπροστά στα μάτια μας .
Κανένας δεν κάνει τίποτα. Το σύστημα νοσεί.
Έχει τώρα πάνω από ένα χρόνο που παίρνω την αστυνομία, την ΥΚΑΝ, το γραφείο ευημερίας, την Αγία Σκέπη και κανένας δεν κάνει τίποτα.
Η αστυνομία και η ΥΚΑΝ λένε ότι δεν είναι παράνομος και δεν μπορούν να κάνουν τίποτα.
Το γραφείο ευημερίας του έδωσε πριν καιρό διαμονή σε Youth Hostel αλλά αυτό δεν τον βοηθάει.
Τις προάλλες μετά από πολλά τηλεφωνήματα μου στην αστυνομία και στην ΥΚΑΝ τον πήραν και έφυγαν με το περιπολικό.
Ο αστυνομικός του έφερε νερό και φαγητό.
Την επόμενη το πρωί ήταν πάλι εκεί.
Σήμερα είχα σηνάντηση με τον αξιωματικό της αστυνομίας. Αυτός πήρε τηλέφωνο το γραφείο ευημερίας. Το μεσημέρι ήρθαν, τον είδαν και έφυγαν.
Λίγη ώρα μετά το παιδί αυτό συναντήθηκε με κάποιο “φίλο” του.
Προφανώς δεν βρέθηκαν για καφέ…
Ο άνθρωπος αυτός δεν ενοχλει…
Ο άνθρωπος αυτός χρειάζεται βοήθεια…
Είναι έρμαιο της λευκής σκόνης…
Παρακαλώ αν μπορείτε να βοηθείσετε επικοινωνήστε μαζί μου.
Pls share
#δενυπάρχεικράτος #κανεναςδενενδιαφερεται #κύπρος2017” 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ο πολυτάλαντος Πέτρος Πτωχόπουλος

Μπορεί οι περισσότεροι να το γνωρίζουν για το ταλέντο του στην ζωγραφική, ωστόσο ο γνωστός ζωγράφος Πέτρος Πτωχόπουλος κρύβει ακόμη ένα μυστικό ταλέντο. Εδώ και

error: Content is protected !!