Προχωρεί η Μαρίνα Λάρνακας

marina lca

Αναδημοσίευση: http://www.stockwatch.com.cy

Αισιοδοξία για ολοκλήρωση της ενιαίας ανάπτυξης της μαρίνας Λάρνακας εξέφρασε σήμερα ο Υπουργός Μεταφορών, Συγκοινωνιών και Έργων κ. Μάριος Δημητριάδης, μετά από συνεδρία του υπουργικού συμβουλίου.

Αναφερόμενος στο θέμα της Μαρίνα, ο κ. Υπουργός είπε ότι «είναι βασική πολιτική της Κυβέρνησης να προχωρήσει αυτό το πολύ σημαντικό έργο για την πόλη της Λάρνακας και γενικότερα για την Κύπρο.

Είχε παρουσιαστεί κάποια μικρή εμπλοκή με κάποια ένσταση στην Αναθεωρητική Αρχή η οποία όμως αποσύρθηκε. Αναμένουμε τα σχόλια από τους ανεξάρτητους αξιωματούχους για να στείλουμε τις συμβάσεις σε αυτούς που πέρασαν στον δεύτερο γύρο. Πρόκειται για τρεις εταιρείες διεθνούς εμβέλειας, για σχόλια, για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Πιστεύω και είμαι αισιόδοξος ότι με την ποιότητα των εταιρειών που έχουν περάσει στον δεύτερο γύρο θα μπορέσει αυτό το έργο να ολοκληρωθεί με επιτυχία» προς όφελος της ανάπτυξης της οικονομίας.

Ερωτηθείς αν πρόκειται περί ανάπτυξης λιμανιού και μαρίνας ή μόνο μαρίνας, ο κ. Υπουργός είπε ότι πρόκειται για ενιαία ανάπτυξη.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, στην προεδρική κατοικία στο Τρόοδος, ο κ. Δημητριάδης είπε επίσης ότι «έγινε μια ενημέρωση του Υπουργικού Συμβουλίου για το χρονοδιάγραμμα βάσει του οποίου θα λειτουργήσουν επιπρόσθετα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη. 

Είχαμε πάρει την απόφαση να μετατρέψουμε τα Τμήματα Οδικών Μεταφορών που εξυπηρετούν κόσμο στις επαρχίες, σε ΚΕΠ, βελτιώνοντας με αυτό τον τρόπο σημαντικά και την εξυπηρέτηση των πολιτών που απευθύνονται τώρα στα ΤΟΜ, και προσφέροντας στους πολίτες περισσότερα σημεία για εξυπηρέτηση των αναγκών τους.

Ήταν μια πολιτική που υιοθέτησε από την αρχή η Κυβέρνηση για επέκταση όσο το δυνατόν περισσότερο των ΚΕΠ. Να θυμίσω ότι μετατρέψαμε και Ταχυδρομεία σε ΚΕΠ, ενώ είναι σε εξέλιξη οι κατασκευαστικές εργασίες για τη δημιουργία τριών αγροτικών ΚΕΠΟ, στα Λεύκαρα, την Κακοπετριά και τον Αγρό. Με αυτό τον τρόπο θα εξυπηρετούνται οι πολίτες από πάρα πολλά σημεία στην Κύπρο».

Ερωτηθείς είπε ότι ΤΟΜ υπάρχουν σε κάθε επαρχία περιλαμβανομένης και της ελεύθερης Αμμοχώστου.

Σε άλλο σημείο, ο κ. Δημητριάδης είπε ότι με αφορμή και κάποια ατυχήματα που σημειώθηκαν «έχω ζητήσει εδώ και κάποιες βδομάδες να γίνει μια γενικότερη αναθεώρηση των κανονισμών που αφορούν τα σκάφη αναψυχής. Βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή η προετοιμασία, σε ένα μήνα πιστεύω θα είμαστε έτοιμοι να παρουσιάσουμε την πρόταση μας που θα αφορά και αλλαγές των κανονισμών και στη συνέχεια θα γίνει έλεγχος από τη Νομική Υπηρεσία». Στόχος είναι να εκμοντερνιστεί το σημερινό σύστημα που ισχύει από αρχές 1990, είπε.

Πρόσθεσε ότι επίσης έχει δώσει οδηγίες να αλλάξει ο σχετικός κανονισμός «ώστε όλα τα σκάφη αναψυχής να υποχρεούνται να έχουν δεξαμενή κατακράτησης των λυμάτων τους. Όπως είπε ο κ. Υπουργός ο υφιστάμενος κανονισμός ισχύει για νέα σκάφη που κατασκευάστηκαν μετά από κάποια ημερομηνία, ενώ βάσει των οδηγιών του αυτό θα πρέπει να ισχύσει για όλα τα σκάφη.

Ερωτηθείς για τη ρύπανση θαλάσσιων περιοχών, ο κ. Υπουργός είπε ότι οφείλεται σε πάρα πολλούς λόγους και πρόσθεσε ότι «σημασία έχει να μπορέσουμε να καταπολεμήσουμε τους λόγους για να έχουμε πιο καθαρές θάλασσες».

Ερωτηθείς για τη ρύπανση που παρατηρείται στη θαλάσσια περιοχή Λεμεσού, ο κ. Δημητριάδης είπε ότι «και στην Πάφο έχουν παρουσιαστεί κάποια φαινόμενα» και επεσήμανε πως με τον Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος αποφάσισαν ότι τον συντονιστικό ρόλο για το θέμα αυτό θα τον έχει το Υπουργείο Μεταφορών, με Επιτροπή υπό τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου.

Πρόσθεσε ότι η Επιτροπή έχει πάρει συγκεκριμένες αποφάσεις και θα υπάρξει συνάντηση την άλλη βδομάδα για το θέμα. Σημείωσε ότι η παρακολούθηση εφαρμογής και αποτελεσματικότητας μέτρων που θα ληφθούν πρέπει να είναι συνεχής.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Στην ουρά 3.500 αλλοδαποί για πολιτογράφηση – Κυπριοποιούμε και όσους έρχονται μέσω του παράνομου αεροδρομίου Τύμπου

Συνολικά 3.500 αιτήσεις εκκρεμούν για πολιτογράφηση αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με στοιχεία που κατέθεσε ενώπιον της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών. Στο πλαίσιο συζήτησης πρότασης

Ανακοίνωση του Τμήματος Δημοσίων Έργων για εργασίες στην Επαρχία Λάρνακας

Εργασίες του Συμβουλίου Αποχετεύσεως Λάρνακας στο Κίτι Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λάρνακας, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι την περίοδο 2/4/2024

error: Content is protected !!