Ωφέλη απ’ την εκμάθηση πιάνου!

final piano

Σκέφτεστε ως ενήλικες να ξεκινήσετε μαθήματα πιάνου; Ποτέ δεν είναι αργά. Σκέφτεστε να στείλετε τα παιδιά σας σε ωδείο να μάθουν πιάνο; Eίναι αρκετά τα ωφέλη απ’ την εκμάθηση πιάνου.

Το Ωδείο Ανδρέα Γερολέμου στη Λάρνακα με περισσότερα από 20 χρόνια πείρας, εμπειρίας και επιτυχιών είναι
μια σύγχρονη εκπαιδευτική μουσική σχολή, η οποία μέσω ολοκληρωμένων προγραμμάτων και με γνώμονα το σεβασμό απέναντι στην ανάπτυξη της επαγγελματικής οντότητας του μουσικού, διασφαλίζει την παροχή εκπαίδευσης με ψηλές προδιαγραφές. Έχει επανδρωθεί με αξιόλογους καθηγητές που η προσφορά τους στον εκπαιδευτικό τομέα είναι μεγάλη. Στεγάζεται σε σύγχρονες εγκαταστάσεις στο κέντρο της Λάρνακας με κλιματισμό, αίθουσα αναμονής, γραμματεια, έξι αίθουσες διδασκαλίας και μία μικρή αίθουσα συναυλιών. Η εκπαίδευση ξεκινά από την προσχολική ηλικία και ολοκληρώνεται με την απόκτηση πτυχίου και διπλώματος.
Γίνονται επίσης μαθήματα για ενήλικες.

Για να δούμε μερικά απ’ τα ωφέλη της εκμάθησης πιάνου:

1. Αποδοχή της κριτικής ( ή τουλάχιστον καλύτερη προσπάθεια)
Ο καθηγητής σου θα σε βοηθήσει να βελτιωθείς και θα σου δώσει συμβουλές που σίγουρα θα σου φανούν χρήσιμες στο σχολείο, στη δουλειά σου και γενικά στη ζωή σου. «Πάντα να κοιτάς παρακάτω, μην κοιτάς εκεί που είσαι», ήταν μία συμβουλή που μου έδωσε η καθηγήτριά μου και δεν ξέχασα ποτέ.

2. Επιτυχία vs Αποτυχία
Δεν είναι όλες οι μέρες ίδιες, ειδικά αν αναφερθούμε σε ανταγωνιστικό επίπεδο. Μέχρι να φτάσεις στο επίπεδο που θες για να παίξεις Μότσαρτ, να αναπτύξεις ταχύτητα ή να βελτιώσεις την ποιότητα που απαιτεί ο Μπαχ, θα νευριάσεις, θα τα παρατήσεις, θα κλάψεις, αλλά μετά θα συνεχίσεις. Κάτι που σε μαθαίνει το πιάνο είναι η ασύγκριτη με οτιδήποτε άλλο γεύση της επιτυχίας που βγαίνει απλά με την εξάσκηση και τη μεθοδικότητα. Και αξίζει τόσο πολύ η αρχική απογοήτευση!

3. Πιο δυνατοί μύες στα χέρια
Αν έχεις ξεκινήσει να παίζεις πιάνο ή έχεις δει βίντεο με απίστευτους πιανίστες στο ίντερνετ ( ή απλά τον καθηγητή σου ), θα καταλάβεις ότι παρόλο που φαίνεται εύκολο, απαιτεί μεγάλη δουλειά και εξάσκηση. Δεν είναι και τόσο απλή υπόθεση, αν δεν έχεις μάθει τη σωστή θέση του χεριού στο κλαβιέ. Η δύναμη στα δάχτυλα, το άνοιγμα μεταξύ τους, η γρήγορη κίνηση πάνω-κάτω και ο συγχρονισμός, μπορεί να μην κάνει «μπράτσα», αλλά σου δίνει απίστευτη ευλυγισία και την (πάρα πολύ) χρήσιμη συνήθεια του να ακούνε τα δάχτυλά σου το μυαλό σου και σε άλλες περιπτώσεις.

4. Κατά του στρες Stage-fright.
Πολλοί ανερχόμενοι καλλιτέχνες το έχουν. Αν δε μάθουν να το χειριστούν, σιγά-σιγά φτάνουν να έχουν στρες. Το πιάνο μπορεί να σε βοηθήσει να το αποφύγεις. Ακόμα κι όταν χρειαστεί να παίξεις μπροστά σε κοινό, σε ρεσιτάλ ή στους φίλους σου, θα έχεις αποκτήσει την απαραίτητη αυτοπεποίθηση και πειθαρχία για να πετύχεις το στόχο σου.

5. Καινούριοι φίλοι
Δε θα γνωρίσεις μόνο άτομα που ασχολούνται με το πιάνο. Ο κύκλος σου θα διευρύνει τα όριά του μέχρι εκεί που δεν περιμένεις. Θα γνωρίσεις κι άλλους μουσικούς, άτομα που τραγουδούν και χορεύουν, καθηγητές, επαγγελματίες, αρχάριους, θα κάνεις πανέμορφες συζητήσεις μαζί τους και σίγουρα θα μάθεις κάτι παραπάνω. Θα αποκτήσεις κάτι κοινό μαζί τους και θα μπορείς να το μοιραστείς και με άτομα που αγαπούν αυτό που αγαπάς κι εσύ.

6. Πιο επαγγελματική… ακοή
Είτε το πιστεύεις είτε όχι η θεωρία θα σε βοηθήσει να αναπτύξεις καλύτερα τις επιδόσεις του αυτιού σου. Θα μάθεις να αναγνωρίζεις ήχους, συγχορδίες, νότες και σίγουρα θα σε βοηθήσει να μάθεις να τραγουδάς ( ή τουλάχιστον να μην είσαι παράφωνος). Κι αν είσαι ήδη καλός σε αυτό, τότε σίγουρα θα βελτιωθείς. Είναι απόλυτα λογικό να μην έχεις αυτά στο μυαλό σου όταν καθίσεις να παίξεις πιάνο. Για 300 χρόνια, η απλή χαρά του να δημιουργείς ή να παράγεις μουσική είναι το μόνο που χρειάζεται να σκεφτείς για να καθίσεις μπροστά απ’ το πιάνο.

Πηγή για τα ωφέλη του πιάνουhttps://frapress.gr/2015/07/afta-kerdizis-pezis-piano/

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου 2024

Μια πρωτότυπη εκπαιδευτική δράση με μαθητικές ραδιοφωνικές δημιουργίες αρχίζει αυτή την Πέμπτη 25 Απριλίου μέχρι τις 27 Απριλίου 2024 στη Λευκωσία. Πρόκειται για το 8ο Φεστιβάλ

error: Content is protected !!