Ανακοίνωση σωματείου Θαλλέω Cyprus Playback Theatre and Arts Therapy για το θέμα της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρνακας

tha11

Όπου δει

tha2Το Σωματείο Θαλλέω Cyprus Playback Theatre and Arts Therapy παρακολουθεί εδώ και μέρες τη συζήτηση γύρω απ’ το βαρυσήμαντο (τουλάχιστον για εμάς τους καλλιτέχνες) θέμα της Δημοτικής Πινακοθήκης της πόλης μας.

Ως πρόεδρος του Σωματείου ήμουν παρούσα στην σχετική συνάντηση που διοργάνωσε το Ε.ΚΑ.ΤΕ, ο Πολιτιστικός Όμιλος ΑΡΤΙΟΝ και ο Σύνδεσμος Κεραμιστών, στο “Περί Τέχνης” την περασμένη Τρίτη.

Μετά λύπης μας παρακολουθούμε ανθρώπους που η σχέση τους με τις τέχνες είναι μηδαμινή να εκφέρουν αλόγιστα και χωρίς επιχειρήματα την άποψη τους ότι η Δημοτική μας Πινακοθήκη πρέπει να αφεθεί στις τελετές γάμων επειδή (άκουσον! άκουσον!) “φέρνουν πολλά κέρδη οι γάμοι”.

  1. Η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρνακας εδώ και καιρό έπρεπε (και πρέπει) να αποκτήσει περισσότερη ζωή με περισσότερες πολιτιστικές εκδηλώσεις, ίσως και performance του playback theatre ή πολιτιστικές διαλέξεις και με το παραμένει ανοικτή και τα Σαββατοκύριακα.

  2. Η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρνακας ως βραβευμένος χώρος απ’ την Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ένα σκοπό: Να υπηρετεί τις τέχνες και όχι, όσο ιερή και αν είναι η τελετή του γάμου, λυπάμαι αλλά δεν είναι τέχνη.

  3. Χώροι για τελετές γάμων υπάρχουν πολλοί, Δημοτική Πινακοθήκη μόνο μία μέσα στη Λάρνακα. Μία και ξεχωριστή και ως τέτοια οφείλουμε να την διαφυλάξουμε.

  4. Οργανωμένα σύνολα καλλιτεχνών της Λάρνακας αντιστέκονται σε αυτή την απαράδεκτη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Αν δεν ακούσετε τώρα τους καλλιτέχνες της πόλης σας, τους ανθρώπους του πολιτισμού, πότε στ’ αλήθεια θα μας ακούσετε; Σε θέματα μη πολιτιστικά;

Ως Σωματείο Θαλλέω Cyprus Playback Theatre and Arts Therapy, υψώνουμε τη φωνή μας μαζί με το Ε.ΚΑ.ΤΕ, μαζί με Σύνδεσμο Κεραμιστών, μαζί με Πολιτιστικό Όμιλο ΑΡΤΙΟ, μαζί με τους Διοργανωτές της Πρώτης Μπιενάλε στη Κύπρο (Μπιενάλε Λάρνακα 2018) και μαζί με το διαδικτυακό περιοδικό Λάρνακας Skala Times και παρακαλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας όπως ανακαλέσει την απόφαση του και αφήσει την Δημοτική Πινακοθήκη ως έχει αναβαθμίζοντας την με πολιτιστικές εκδηλώσεις (όχι γάμους) και με το να ξεκινήσει επιτέλους να είναι ανοικτή και τα Σαββατοκύριακα.

Εκ μέρους του Σωματείου Θαλλέω Cyprus Playback Theatre and Arts Therapy,
η Πρόεδρος Μαρία Κυριάκου

ΜΑΡΙΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥtha3
Έχει πτυχίο Εικαστικού, με τίτλο πτυχιακής “Η αντανάκλαση του Εγώ”,  από την Ακαδημία Καλών Τεχνών της Ρώμης. «
Accademia di Belle Arti di Roma».
Στην συνέχεια πήρε το Μεταπτυχιακό της δίπλωμα στις “Θεραπείες μέσω τεχνών (Μουσικοθεραπεία, χοροκινητικοθεραπεία, πλαστικές και γραφικές τέχνες, θεατροθεραπεία) Μέθοδοι και τεχνικές παρέμβασης”, στο Πανεπιστήμιο «
Università di Roma Tre» ROMATRE της Ρώμης.
Τον Ιούνιο του 2010 πήρε τον τίτλο της Θεραπεύτριας Μέσων Τεχνών με τίτλο διπλωματικής: « Η Δημιουργικότητα του παιδίου σε διάφορούς τομείς, (το αποτύπωμα του παιδιού)».
Ενώ σπούδαζε στην Ρώμη, έγινε μέλος της Ιταλικής σχολής 
Playback Theatre παράρτημα του Ιnternational Playback Theatre School, όπου είχε σπουδάσει για δύο χρόνια, και τον Δεκέμβριο του 2011 απέκτησε το Διετές δίπλωμα ηθοποιού και συντονιστή του Playback Theatre.
Είναι η Πρόεδρος του σωματείου Θαλλέω 
Cyprus Playback Theatre and Arts Therapy.
Διοργανώνει Ευρωπαικά προγράμματα δουλεύοντας με νέους και τις Τέχνες καθώς και με τις Θεραπείες Μέσων των Τεχνών και του Playback Theatre.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Κωνσταντίνου Λετυμπιώτη για την επίσκεψη εργασίας της Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο λιμάνι Λάρνακας για τις εργασίες στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Αμάλθεια»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης θα συνοδεύσει την Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κα Roberta Metsola στο λιμάνι Λάρνακας, την Τρίτη, 2 Απριλίου. Η

Επιτέλους, Δημοτικό Μέγαρο!

Αντρέας ΚαυκαλιάςΥποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος ΛάρνακαςΔιαμέρισμα Λάρνακας Μια από τις μεγαλύτερες πληγές του Δήμου της Λάρνακας ήταν η ανυπαρξία Δημοτικού Μεγάρου. « Μα είναι δυνατόν να

Στην ουρά 3.500 αλλοδαποί για πολιτογράφηση – Κυπριοποιούμε και όσους έρχονται μέσω του παράνομου αεροδρομίου Τύμπου

Συνολικά 3.500 αιτήσεις εκκρεμούν για πολιτογράφηση αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με στοιχεία που κατέθεσε ενώπιον της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών. Στο πλαίσιο συζήτησης πρότασης

error: Content is protected !!