Μπράβο στον Μάριο Πρατζιώτη της ΠΕΟ Λάρνακας!

mp

ΠΗΓΗ: http://alphanews.live

Λεπτό προς λεπτό περιέγραψε στο alphanews.live τις αγωνιώδεις προσπάθειες που κατέβαλε για διάσωση τους ζεύγους ηλικιωμένων από το φλεγόμενο ισόγειο διαμέρισμα της οδού Μάρκου Δράκου στη Λάρνακα, ο Μάριος Πρατζιώτης, ο άνθρωπος που έθεσε σε κίνδυνο την ίδια του τη ζωή και κατάφερε να απεγκλωβίσει τον 81χρονο από τον πύρινο κλοιό.

Οπως ανέφερε, βρισκόταν καθοδόν για τις Φοινικούδες όπου θα συναντούσε φίλους για να παρακολουθήσουν τον ποδοσφαιρικό αγώνα Μάντσεστερ Γιουνάιτετ-Ρεάλ Μαδρίτης. Περνώντας έξω απο τα γραφεία της ΠΕΟ, που γειτνιάζουν με το συγκεκριμένο διαμέρισμα, διαπίστωσε οτι τα φώτα στο γραφείο του ήταν αναμμένα. Στάθμευσε το όχημα του και ανέβηκε στο οίκημα της ΠΕΟ για να σβήσει τα φώτα. Μέχρι να επιστρέψει η πυρκαγιά είχε λάβει διαστάσεις, ενώ εκρήξεις ακούγονταν απο το εσωτερικό του διαμερίσματος. Απο το ωστικό κύμα μάλιστα, η κεντρική είσοδος της οικίας εκτινάχθηκε σε απόσταση τριάντα περίπου μέτρων.

Στο μεταξύ, έξω απο το διαμέρισμα άρχισε να συγκεντρώνεται κόσμος, ωστόσο κανείς δεν προσπάθησε να μπεί για να σώσει τους ηλικιωμένους. Ο κύριος Πρατζιώτης, έβγαλε την μπλούζα του και ρίχτηκε στη φωτιά. Εντόπισε τον 81χρονο να κάθεται σε μια καρέκλα και ζωσμένο στις φλόγες. Τον βοήθησε να βγεί έξω, την ώρα που οι πύρινες γλώσσες «κατέτρωγαν» έπιπλα, οικιακές συσκευές και τον υπόλοιπο εξοπλισμό του σπιτιού.

Στην προσπάθεια του να διασώσει τον ηλικιωμένο, ο κύριος Πρατζιώτης έχασε το κινητό του τηλέφωνο, στη θήκη του οποίου είχε φυλαγμένα την ταυτότητα, τις πιστωτικές του κάρτες και άλλα προσωπικά αντικείμενα. Ζήτησε απο τους περίοικους να τον καλέσουν και διάπίστωσε οτι ο ήχος ερχόταν απο το σαλόνι του φλεγόμενου διαμερίσματος. Παρά την αγωνία του να το εντοπίσει, εντούτοις δεν ρίσκαρε να έρθει αντιμέτωπος για δεύτερη φορά με τον πύρινο κλοιό.

Η ανθρωπιστική πράξη του κυρίου Πρατζιώτη, έχει ήδη καταγραφεί στις αναφορές της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ώστε να λάβει τις τιμητικές διακρίσεις απο τα δύο σώματα ασφαλείας.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνου Ιωάννου για θέματα επικαιρότητας

Οτιδήποτε κάνουμε για αντιμετώπιση των αυξημένων μεταναστευτικών ροών εμπίπτει στο πλαίσιο της νομιμότητας και των διεθνών κανονισμών, τόνισε σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου,

error: Content is protected !!