Εβδομηνταδύο χρόνια από την ατομική βόμβα στη Χιροσίμα: 50.000 άνθρωποι στην τελετή μνήμης

A woman walks past in front of picture of Hiroshima created by Masashiro Usami in the part of T3(Talent,Technology,Tolerance) Photo festival Tokyo at Ueno Park in Tokyo, Friday, May 26, 2017. (AP Photo/Koji Sasahara)
A woman walks past in front of picture of Hiroshima created by Masashiro Usami in the part of T3(Talent,Technology,Tolerance) Photo festival Tokyo at Ueno Park in Tokyo, Friday, May 26, 2017. (AP Photo/Koji Sasahara)


Η πόλη της Χιροσίμα στην Ιαπωνία τιμάει σήμερα την συμπλήρωση 72 ετών από τον πυρηνικό βομβαρδισμό της από τις ΗΠΑ, στην διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου στο Κεντρικό Πάρκο της Ειρήνης. 

Ο δήμαρχος της πόλης Καζούμι Ματσούι απηύθυνε κάλεσμα ειρήνης σε ολόκληρο τον κόσμο, δίνοντας έμφαση στην κατάργηση των πυρηνικών οπλοστασίων.

Την τελετή μνήμης, παρακολούθησαν περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι.
xirosima

Μεταξύ αυτών, ήταν κάποιοι που κατόρθωσαν να επιβιώσουν μετά την επίθεση, οι απόγονοί τους, ακτιβιστές της ειρήνης, αλλά και εκπρόσωποι περίπου 80 χωρών και περιοχών από ολόκληρο τον κόσμο.

Ο δήμαρχος της πόλης, προέβη σε μία διακήρυξη για την ειρήνη προς το ακροατήριο του, ενώ αναφέρθηκε στην απώλεια της ανθρώπινης ζωής και της κουλτούρας, αλλά και στην δυστυχία που προκάλεσε ο πυρηνικός βομβαρδισμός.

Παράλληλα, παρότρυνε την ιαπωνική κυβέρνηση να «εξαντλήσει κάθε περιθώριο» προκειμένου να υπηρετήσει έναν κόσμο χωρίς πυρηνικά όπλα.

Επίσης, ζήτησε από την ιαπωνική κυβέρνηση να υποστηρίξει περισσότερο τα θύματα της πυρηνικής επίθεσης του 1945 που επέζησαν, αλλά «κι όλους τους άλλους που υπέφεραν ψυχικά και σωματικά από τις συνέπειες της ραδιενέργειας».

ΠΗΓH: AΠΕ-ΜΠΕ

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Την Υποψηφιότητα του για την Αντιδημαρχία Λάρνακας, στο Δημοτικό Διαμέρισμα Βορόκληνης, υπέβαλε ο νυν Πρόεδρος του Κ.Σ Ορόκλινης Νεόφυτος Φακοντής

Την υποψηφιότητα του για την Αντιδημαρχία Ορόκλινης, στην περιφέρεια Λάρνακας, υπέβαλε σήμερα ο νυν Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Ορόκλινης Νεόφυτος Φακοντής. Σε γραπτή δήλωση του ο κ.

error: Content is protected !!