Παρέμβαση εικαστικού Βασίλη Βασιλειάδη για το θέμα της Πινακοθήκης Λάρνακας

Με σχόλια του στο facebook ο γνωστός εικαστικός Βασίλης Βασιλειάδης ( Επιμελητής και Πρόεδρος της vasiliadisΚριτικής Επιτροπής της Μπιενάλε Λάρνακα 2018) έγραψε:

Τον Μάιο, στη διάσκεψη τύπου για την εξαγγελία της διοργάνωσης της Μπιεναλε του 2018 στη Λαρνακα, στην αρχή της ομιλίας μου είχα πει μεταξύ άλλων : “…η Μπιεναλε του 2018 φέρνει την πόλη της Λαρνακας απέναντι σε όμορφες προκλήσεις στις οποίες είμαι σίγουρος ότι η πόλη θα ανταποκριθεί επάξια. …”
Δυστυχώς, αν αυτή είναι στάση του Δημου απέναντι στο πολιτιστικό προϊόν της πόλης του τότε δεν μπορω παρα να έχω τις αμφιβολίες μου”.

Όταν μεταφέρουμε τη συζήτηση στο κατά πόσο κάτι τέτοιο γίνεται η δε γίνεται σε άλλες χώρες, απλά δίνουμε άλλοθι σε τέτοιες επιπόλαιες αποφάσεις και ξεφεύγουμε από την ουσια: Στη συγκεκριμένη περίπτωση, με τα σημερινά δεδομένα αυτή η επιλογή είναι η χειρότερη και όποιος έχει την ιδια άποψη οφείλει να το πει και να διαμαρτηρηθει δημόσια. Αν παρόμοιες καταστασεις υπάρχουν και σε αλλες χώρες δεν σημαίνει απολύτως τιποτα. Κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή. Και επιτέλους, ας πάψει αυτό το επιχείρημα να αποτελεί κριτήριο ορθοτητας! Εμείς ως πολίτες, και ειδικοτερα ως καλλιτεχνες αυτού του τόπου δεν μπορούμε να έχουμε μια δική μας , αντικειμενικη άποψη; Τα ξενοδοχεία της πόλης, οι εκθεσιακοι της χώροι και τα ιστορικά μνημεια, οι φινικουδες και οι αποβάθρες με τους ομαδικους γαμους, το λιμάνι και τα πλοιαρακια από το Ισραήλ, όλα στην υπηρεσία της βιομηχανίας του γάμου. Αυτό είναι το όραμα της Λαρνακας; Να γίνει το “trikkis palace ” της ανατολικής Μεσογείου;”

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Στην ουρά 3.500 αλλοδαποί για πολιτογράφηση – Κυπριοποιούμε και όσους έρχονται μέσω του παράνομου αεροδρομίου Τύμπου

Συνολικά 3.500 αιτήσεις εκκρεμούν για πολιτογράφηση αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με στοιχεία που κατέθεσε ενώπιον της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών. Στο πλαίσιο συζήτησης πρότασης

Ανακοίνωση του Τμήματος Δημοσίων Έργων για εργασίες στην Επαρχία Λάρνακας

Εργασίες του Συμβουλίου Αποχετεύσεως Λάρνακας στο Κίτι Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λάρνακας, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι την περίοδο 2/4/2024

error: Content is protected !!