Προσωρινό ναυάγιο για μαρίνα Λάρνακας

lar

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας “Φιλελεύθερος” σημειώθηκε ανατροπή στη διαδικασία ανάθεσης της ανάπτυξης και εμπορικής εκμετάλλευσης του Λιμανιού και της μαρίνας Λάρνακας ύστερα από την απόφαση της Αναθεωρητικής Αρχής Προσφορών (ΑΑΠ) να βάλει φρένο στην υπογραφή της σύμβασης.

Η εφημερίδα γράφει:
Η Αναθεωρητική Αρχή εξέδωσε «προσωρινά μέτρα» αποδεχόμενη σχετικό αίτημα προσφοροδότη τον οποίον είχαν αποκλείσει από τη διαδικασία των προσφορών.

Η Αναθεωρητική Αρχή προσδιορίζει την καθυστέρηση (μέχρι να ξεκαθαρίσει το όλο σκηνικό) σε τρεις-τέσσερις μήνες, αλλά το χρονικό αυτό διάστημα είναι δυνατόν να επιμηκυνθεί και η διαδικασία να μην ολοκληρωθεί στη θητεία της παρούσας διακυβέρνησης.

Ενώπιον της Αναθεωρητικής Αρχής προσέφυγε η κοινοπραξία ERA CONSORTIUM όταν ενημερώθηκε από το υπουργείο Μεταφορών ότι «η εκδήλωση ενδιαφέροντος που υπέβαλε για τον πιο πάνω διαγωνισμό («Development of the Larnaca port and marina area») δεν πληροί τα κριτήρια επιλογής, όπως αυτά τέθηκαν στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, και κατά συνέπεια αποκλείεται από την περαιτέρω διαδικασία»”.

Aν τα σχέδια των κυβερνώντων και άλλων, είναι η μετατροπή του λιμανιού μας όπως επιθυμούν οι εταιρείες ΦΑ, τότε να υπενθυμίσουμε ακόμη μια φορά τους κινδύνους για την δημόσια υγεία, για το περιβάλλον, αλλά και για το διαχρονικό τουριστικό όραμα της πόλης, να υπενθυμίσουμε τους αγώνες της Λάρνακας και την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου κατά μιας τέτοιας εξέλιξης.

Τώρα είναι η ώρα ο Δήμαρχος Ανδρέας Βύρας, τον οποίο στηρίξαμε και πραγματικά πιστέψαμε (και πιστεύουμε στο όραμα και πυγμή του), να δείξει πως η Λάρνακα δεν θα δεχθεί να καταπατηθεί η απόφαση που ήδη πήρε η πόλη.
Δεν θα δεχθεί να σκοτώσουν το όραμα για τουριστική ανάπτυξη οι επικίνδυνες και με βαρύ ιστορικό εταιρείες ΦΑ.
Δεν θα δεχθεί να θέσουν σε κίνδυνο την δημόσια υγεία και περιβάλλον.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Στην ουρά 3.500 αλλοδαποί για πολιτογράφηση – Κυπριοποιούμε και όσους έρχονται μέσω του παράνομου αεροδρομίου Τύμπου

Συνολικά 3.500 αιτήσεις εκκρεμούν για πολιτογράφηση αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με στοιχεία που κατέθεσε ενώπιον της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών. Στο πλαίσιο συζήτησης πρότασης

Ανακοίνωση του Τμήματος Δημοσίων Έργων για εργασίες στην Επαρχία Λάρνακας

Εργασίες του Συμβουλίου Αποχετεύσεως Λάρνακας στο Κίτι Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λάρνακας, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι την περίοδο 2/4/2024

error: Content is protected !!