Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού επιστρέφει για δωδέκατη συνεχή χρονιά!

Από την 1η μέχρι και τις 8 Αυγούστου στο Κέντρο Ευαγόρα Λανίτη θα πραγματοποιηθεί και φέτος το 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού, με προβολές ταινιών ντοκιμαντέρ που φτάνουν από διάφορες γωνιές του πλανήτη, όλες σε πρώτη παγκύπρια προβολή. Το πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα προβολών αποδεικνύει για άλλη μια φορά πως η παραγωγή ντοκιμαντέρ παγκοσμίως έχει διευρυνθεί τόσο όσο και η ίδια η πραγματικότητα που τροφοδοτεί τα επείγοντα θέματά της.

Διαφάνεια ή συγκάλυψη; Ειρήνη ή πόλεμος; Άνθρωποι ή μηχανές; Με ένα πρόγραμμα πέραν των 20 ντοκιμαντέρ, το Φεστιβάλ προτείνει μια νέα οπτική σε θέματα που καθορίζουν την ποιότητα ζωής του σύγχρονου ανθρώπου, και αφορούν την τοπική και παγκόσμια κοινωνία στην οποία υπάρχει και δημιουργεί. Στόχος της φεστιβαλικής διοργάνωσης παραμένει όχι μόνο η εναλλακτική ενημέρωση του κοινού αλλά και η ενθάρρυνση ενός δημιουργικού διαλόγου γύρω από τα σημαντικά αυτά κοινωνικά θέματα.

Το Φεστιβάλ φιλοξενείται και φέτος στο Κέντρο Ευαγόρα Λανίτη, στην καρδιά της παλιάς πόλης της Λεμεσού, δίπλα στο Μεσαιωνικό Κάστρο. Το πρόγραμμά του περιλαμβάνει, εκτός από τις κινηματογραφικές προβολές, και μουσικές εκδηλώσεις, DJ sets, εργαστήρια για επαγγελματίες Docs Talk, και διάλογο με τους ίδιους τους δημιουργούς.

Το πρόγραμμα 
Ανατρεπτικοί δημιουργοί, συγκλονιστικές ιστορίες και αποκαλυπτικά θέματα θα πρωταγωνιστήσουν και φέτος στη μεγάλη οθόνη του Φεστιβάλ.

Είκοσι και πλέον ντοκιμαντέρ, όλα σε πρώτη παγκύπρια προβολή, συνθέτουν το φετινό πρόγραμμα προβολών, αναδεικνύοντας κρίσιμες θεματικές, που αφορούν την τοπική κοινωνία αλλά και τον πολίτη του κόσμου. Ρίχνοντας φως σε ανεξερεύνητες πτυχές της πραγματικότητας,  το ντοκιμαντέρ ως κινηματογραφικό είδος επηρεάζει τη διαμόρφωση απόψεων ενώ πρωθεί τη δημιουργία μιας πιο προοδευτικής, πιο αφυπνισμένης κοινωνίας.

Το αναλυτικό πρόγραμμα προβολών θα είναι σύντομα διαθέσιμο:
http://www.filmfestival.com.cy/

Είσοδος: €2 ανά ταινία, €25 Κάρτα Φεστιβάλ (για όλες τις προβολές του Φεστιβάλ).
lemesos fes

 

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Στην ουρά 3.500 αλλοδαποί για πολιτογράφηση – Κυπριοποιούμε και όσους έρχονται μέσω του παράνομου αεροδρομίου Τύμπου

Συνολικά 3.500 αιτήσεις εκκρεμούν για πολιτογράφηση αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με στοιχεία που κατέθεσε ενώπιον της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών. Στο πλαίσιο συζήτησης πρότασης

Ανακοίνωση του Τμήματος Δημοσίων Έργων για εργασίες στην Επαρχία Λάρνακας

Εργασίες του Συμβουλίου Αποχετεύσεως Λάρνακας στο Κίτι Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λάρνακας, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι την περίοδο 2/4/2024

error: Content is protected !!