Ξεκίνησε η συντήρηση δρόμων στη πόλη μας!

road1

Άρχισαν σήμερα, Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017, οι εργασίες συντήρησης των δρόμων της Λάρνακας. Σημείο έναρξης των εργασιών είναι η οδός Μακένζι, παρά τα κέντρα αναψυχής και θα συνεχιστούν οι εργασίες σε άλλες οδούς της πόλης.

Ο Δήμος Λάρνακας, αξιολογώντας την υφιστάμενη κατάσταση των δρόμων αλλά και την κακή κατάσταση του οδοστρώματος τους, επέλεξε σε πρώτη τη συντήρηση συλλεκτήριων δρόμων κυρίως στους οποίους έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες του Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λάρνακας (Σ.Α.Λ.) και έχει λήξει και η 18μηνη περιόδους συντήρησης τους από τους Εργολάβους του Σ.Α.Λ.
road2
Το κόστος της πρώτης φάσης της συντήρησης των δρόμων της Λάρνακας, θα ανέλθει στο ποσό του €1,200,000 εκ των οποίων το €1,000,000 θα καλυφθεί από τον Προϋπολογισμό του Δήμου Λάρνακας και οι €200,000 από χορηγίες.

Ο Δήμος Λάρνακας, μετά από έγκριση από την Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων και τη Γενική Λογίστρια του Κράτους, θα ζητήσει προσφορές για τη συντήρηση και άλλων δρόμων της Λάρνακας, στους έχουν ολοκληρωθεί οι ολοκληρωθεί οι εργασίες του Σ.Α.Λ. και έχει λήξει και η 18μηνη περιόδους συντήρησης τους από τους Εργολάβους του Σ.Α.Λ., με σταδιακή αποπληρωμή του κόστους της από τον Προϋπολογισμό του Δήμου της επόμενης τετραετίας (2018 έως 2021). Επίσης, θα γίνει διαβούλευση με το Σ.Α.Λ. για επιδιόρθωση τυχόν ελαττωματικών/ ζημιών στους δρόμους στους οποίους έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες του, αλλά δεν έχει λήξει η περίοδος συντήρησης τους.
road4
Σε πρώτη φάση θα συντηρηθούν οι ακόλουθοι δρόμοι εντός του έτους 2017:
Αγίου Γεωργίου Μακρή, Αννίβα Φράνσις, Αριστοφάνους, Αρχιμήδους, Δαρβίνου, Ηπείρου, Θαλή Μιλήσιου, Καλύμνου, Λεωφ. Αιγύπτου, Λεωφ. 1ης Απριλίου, Λεωφ. Ελευθερίας, Λεωφ. Θεσσαλονίκης, Λεωφ. Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, Νεύτωνος, Νίκου Γ. Δημητρίου, Χίου, Κιλκίς, Λεωφ. Αρχιεπισκόπου Κυπριανού και Ζακύνθου και οι δρόμοι των πρώην Τ/Κ Συνοικιών της Λάρνακας: Μποζ Νταγ, Ουμ Χαράμ, Σαίξπηρ, Γεωργίου & Μαρίας Τυρίμου, Μακένζι, Πόντου, Γιάννη Λεύκη, Ζιγία Γκιοκάλπ και Λυκαβηττού.
road5Ανάλογα με το τελικό κόστος συντήρησης των πιο πάνω δρόμων, ο Δήμος Λάρνακας θα προχωρήσει και στη συντήρηση και άλλων δρόμων εντός του έτους 2017 μέχρι ν α καλυφθεί το ποσό του €1,200,000 που αναφέρεται πιο πάνω.

ΛΑΡΝΑΚΑ, 17 Ιουλίου 2017

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ακόμη μια επιτυχία για το δικηγορικό γραφείο Δειλινός & Συνεργάτες Δ.Ε.Π.Ε. στη Λάρνακα / Aναγκάζεται πλέον η Κυπριακή Δημοκρατία να αποζημιώσει την ιδιοκτήτρια ακινήτου στην Λάρνακα με το ποσό της αξίας του ακινήτου πλέον τόκους €4.220.000

Aναγκάζεται πλέον η Κυπριακή Δημοκρατία να αποζημιώσει την ιδιοκτήτρια ακινήτου στην Λάρνακα έκτασης 107.898 τ.μ. που απαλλοτρίωσε το 2002 για την Διαχείριση της Αλυκής Λάρνακας

Ελάτε να (ξανα)περπατήσουμε

ENG Text Follows Στο πλαίσιο των προσπαθειών μας να ανακαλύψουμε την ιστορία των γειτονιών της Λάρνακας και των ανθρώπων της, το Σαββατο, 27 Απριλιου σας

error: Content is protected !!