Να γιατί η Λάρνακα είναι η καλύτερη πόλη της Κύπρου!

1

Skala Times

Εντάξεις, ας χαλαρώσουν όσοι δεν βρίσκονται στην προνομιούχα θέση να είναι Λαρνακείς και ας καταλάβουν πως το κείμενο αυτό γράφτηκε 1. Με δόσεις χιούμορ 2. Σε μια πισίνα ενός ξενοδοχείου της Λάρνακας (Sundy Beach) μετά από τρία ποτήρια μπύρας.
Οκ;

2Παρόλα αυτά, υπάρχουν λόγοι που ωθούν κάποιο να ισχυριστεί πως, ναι ρε φίλε, η Λάρνακα είναι η καλύτερη πόλη της Κύπρου.
3
Είστε έεεεεεεετοιμοι; (που λέει και ο Σάκης)
Ας δούμε:

  1. Η Λάρνακα διαθέτει το μεγάλο αεροδρόμιο του νησιού. Αν σου βιδώσει καλοκαιριάτικα (και αν η πιστωτική σου το επιτρέπει) σε λίγα λεπτά βρίσκεσαι στο αεροδόμιο και την κάνεις για ξένα μέρη. Αν πάλι μόλις επέστρεψες απ’ το ταξίδι σου και είσαι τυχερός ώστε να διαμένεις Λάρνακα, τοτε σε λίγα λεπτά θα βρίσκεσαι στο σπιτάκι σου.

  2. Οι παραλίες της Λάρνακας είναι τέλειες, αρκετές είναι βραβευμένες με γαλάζιες σημαίες, και όχι δεν περιορίζονται σε Μακενζι και Φοινικούδες, αλλά και σε επαρχία Λάρνακας, βλέπε δρόμο Λάρνακας Δεκέλιας και Περβόλια, περιοχή Φάρου κτλ. Επίσης, έχουμε και την υπέροχη παραλία της Καστέλας να μας κάνει να νιώθουμε πως βρισκόμαστε κάπου εξωτικά και μακρινά! 

  3. Αν βρεθείς σε ένα απ’ τα παραλιακά μαγαζιά της πόλης (Μακένζι, Φοινικούδες) θα νιώσεις το holiday mood να σε διαπερνά και να σε χαλαρώνει (και ας πρέπει να πας δουλειά/γραφείο αύριο Δευτέρα).

  4. Η ανάπτυξη των κέντρων αναψυχής μέσα στη πόλη (πλατεία Ερμού, Λαϊκή Γειτονιά, κ.α) έχει δώσει στη πόλη, αλλά και στους επισκέπτες της, αμέτρητες επιλογές ψυχαγωγίας. Για απόψε προτείνουμε κρασάκι στο υπέροχο στέκι του αγαπημένου Dj Γιάννη, στο “Stories”. Που δίνει την αίσθηση πως βρισκόμαστε σε κάποιο κοσμοπολίτικο ελληνικό νησί!

  5. Η Λάρνακα έχει τις καλύτερες αποστάσεις! Από Επαρχία Αμμοχώστου (Πρωταρά, Αγία Νάπα κτλ), από Λευκωσία, από Λεμεσό, κτλ. Οι Σκαλιώτες, με λίγα λόγια, μέσα σε ένα 20λεπτο, μισάωρο πάνε παντού βρε αδελφέ!

  6. Μπορεί να είμαστε πόλη αλλά έχουμε και κάποια θετικά χαρακτηριστικά χωριού. Πχ λίγο πολύ όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας.

  7. Σε αυτή τη πόλη έχουμε τόσους πολλούς ταλαντούχους καλλιτέχνες που κάποιοι από αυτούς έκαναν την πόλη μας διάσημη και στο εξωτερικό, αλλά παραμένουν με χαμηλό προφίλ.
    Είναι πολλοί και θα αναφέρω μόνο ελάχιστους απ’ την λίστα: Στέλιος Μουσαρρής, Μαρία Αριστείδου, Θέκλα Παπαδοπούλου, Έλενα Τσιγαρίδου, Ιωάννα Κυθραιώτου, ο Στέλιος Καλησπερίδης ο οποίος κάνει καριέρα μουσικού στο Λονδίνο και ήταν ο βασικός κιθαρίστας του Βρετανικού Χ Factor, η Αγνή Τσαγγαρίδου (Agne Scott) η οποία ανάμεσα σε άλλα είχε παίξει και στην τελευταία ταινία του Bridget Jones Diary. Επίσης, έχουμε συγγραφείς που έχουν βραβευτεί (πχ Κώστας Μαννούρης, θεατρικός συγγραφέας, έχει ήδη βραβευτεί δύο φορές απ’ τον ΘΟΚ και ας είναι νεαρός σε ηλικία).

  8. Θέλετε να μιλήσουμε για ιστορία; Για αρχαία; Παρόλο το μέγα σκάνδαλο ότι το τμήμα Αρχαιοτήτων επιτρέπει σε γήπεδα τένις να βρίσκονται πάνω απ’ το αρχαίο λιμάνι της πόλης μας (ποιοι δεν θέλουν να γίνει η Λάρνακα ο πιο σπουδαίος προορισμός κύριοι του τμήματος αρχαιοτήτων; Γιατί συνεχίζετε αυτό το “έγκλημα”;) παρόλα αυτά, η Λάρνακα διαθέτει την πιο σημαντική ιστορία της Κύπρου, και δεν το λέω εγώ η τοπικίστρια αλλά ελλαδικές ιστοσελίδες οι οποίες τονίζουν ότι η Λάρνακα είναι η πόλη με την μεγαλύτερη ιστορία της Κύπρου. Αν δεν έχετε πεισθεί, ιδού το σχετικό λινκ: http://www.neakriti.gr/?page=newsdetail&DocID=1204957
    6
  9. Στη Λάρνακα εκτός απ’ το “παναύριν του κατακλυσμού”,  άρχισαν τα τελευταία χρόνια να γίνονται αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις που δίνουν ζωή στη πόλη. Με διοργανωτή το Δήμο Λάρνακας.

  10. Last but not least, που λέμε και στα κυπριακά,  η Λάρνακα απέκτησε έναν νεαρό δήμαρχο πριν από επτά μήνες. Έναν 39χρονο Δήμαρχο που φαίνεται ξεκάθαρα πως με νέα μυαλά και δράση θα πάρει τη πόλη μπροστά!

    4

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου 2024

Μια πρωτότυπη εκπαιδευτική δράση με μαθητικές ραδιοφωνικές δημιουργίες αρχίζει αυτή την Πέμπτη 25 Απριλίου μέχρι τις 27 Απριλίου 2024 στη Λευκωσία. Πρόκειται για το 8ο Φεστιβάλ

error: Content is protected !!