To νέο συμβούλιο του Περιβαλλοντικού Κινήματος Λάρνακας παρέδωσε υπόμνημα στο Δήμαρχο Λάρνακας κ. Βύρα

dima1

Το νέο 9μελες συμβούλιο του Περιβαλλοντικού Κινήματος Λάρνακας (ΠΚΛ) συναντήθηκε σήμερα 14 Ιουλίου με τον Δήμαρχο Λάρνακας κ. Βύρα, στον οποίο παρέδωσε Υπόμνημα με εισηγήσεις και προβληματισμούς.
Η Πρόεδρος του Κινήματος Δρ Ανθούλα Ιωαννίδου δήλωσε στον Δήμαρχο κ. Βύρα πως το ΠΚΛ είναι έτοιμο να αγωνιστεί και να δράσει, σε συνεργασία με το Δήμο Λάρνακας, για περιβαλλοντικά ζητήματα που αφορούν τη Λάρνακα.
Ο Δήμαρχος διαβεβαίωσε τα μέλη του ΠΚΛ πως το υπόμνημα θα σταλεί στα αρμόδια τμήματα του Δήμου Λάρνακας και θα μελετηθεί.
dima1b

Πιο κάτω το υπόμνημα που παραδόθηκε στον Δήμαρχο.

Υπόμνημα στο Δήμαρχο Λάρνακας κ. Βύρα από το Περιβαλλοντικό Κίνημα Λάρνακας
14 Ιουλίου 2017

Κύριε Δήμαρχε Λάρνακας αξιότιμε κύριε Βύρα, θα ηθέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στις 13/06/17 στήν ετήσια γενική συνέλευση του Περιβαλλοντικό Κίνημα Λάρνακας (ΠΚΛ) εκλέγηκε το νέο εννιαμελές διοικητικό συμβούλιο με Πρόεδρο την Δρ Ανθούλα Ιωαννίδου.

θα επιθυμούσαμε μια καλή και αποτελεσματική συνεργασία με το Δήμο Λάρνακας αλλά και την Επιτροπή Περιβάλλοντος του Δημοτικού Συμβουλίου. Την ανάγκη παρέμβασης και εισηγήσεων του ΠΚΛ στο Δήμο Λάρνακας όσον αφορά περιβαλλοντικά ζητήματα της πόλης.

Οι ανησυχίες μας ως προς την βιομηχανοποίηση του λιμανιού Λάρνακας και την εκμετάλλευση του από εταιρείες ΦΑ καθώς και οι προβληματισμοί μας όσον αφορά τη μετακίνηση εγκαταστάσεων υγραερίου και πετρελαιοειδών μας ωθούν σε ανάγκη συσπείρωσης όλων των ομάδων και φορέων της πόλης έτσι ώστε σε συνεργασία με το Δήμο της πόλης μας να υλοποιηθεί τόσο η μετακίνηση των εγκαταστάσεων υγραερίου και πετρελαιοειδών όσο και η αξιοποίηση του λιμανιού της πόλης μας με τρόπους που δεν θα βλάψουν το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία. Είμαστε έτοιμοι για προγραμματισμό δράσης και ενεργειών.

Η έλλειψη πρασίνου στη πόλη μας είναι γεγονός , ή πλατεία Ερμού , η πλατεία Ευρώπης , η πλατεία Παλλάς εχουν έλλειψη πρασίνου και λουλουδιών. Χαιρετίζουμε τη θετική εξέλιξη του δημόσιου κήπου και την ανάθεση σε προσφοριοδότη ως προς την βελτίωση του. Ωστόσο η πόλη της Λάρνακας χρειάζεται περισσότερο πράσινο και ίσως να επιβάλλεται ένα δημόσιο κάλεσμα απ’ το Δήμο Λάρνακας έτσι ώστε μεγάλες εταιρείες και επιχειρηματίες τής πόλης να αναλάβουν την τοπιοτέχνιση και συντήρηση σε κυκλικούς κόμβους, δρόμους, πλατείες, κτλ.

Η παρουσία εγκαταλελειμμένων κτηρίων μέσα στη Λάρνακα δεν αποτελεί μόνο οπτική ρύπανση για τους κατοίκους της, αλλά και αρνητικό στοιχείο για τουρίστες και ταξιδιωτικούς πράκτορες. Σε κεντρικά σημεία της πόλης (πχ δίπλα απ’ το γνωστό πολιτιστικό καφενείο “Περι Τέχνης”, στην οδό Καλογερά, ) βλέπουμε ετοιμόρροπο σχεδόν κτήριο να αποτελεί οπτική ρύπανση αλλά και κίνδυνο για τους περαστικούς. Η Τεχνική Σχολή το εργοστάσιο ΣΥΠ κτλ .Τέτοιες εικόνες πρέπει να εξαφανιστούν απ’ τη πόλη μας.

Η Αλυκή Λάρνακας αποτελεί πόλο έλξης για ντόπιους και τουρίστες. Πιστεύουμε ότι θέτοντας το περιβάλλον πάνω απ’ όλα και διατηρώντας τον υδροβιότοπο ως έχει θα μπορούσαμε να αξιοποιήσουμε περισσότερο τη περιοχή και γιατί όχι να δημιουργείτο ένα ξύλινο παρατηρητήριο και καφετέρια της οποίας τα έσοδα να πηγαίνουν στο Δήμο Λάρνακας. Να γίνει η Αλυκή ένας περιβαλλοντικός πόλος έλξης με παρατηρητήριο, καφετέρια και το διπλανό μονοπάτι φύσης να μπορεί να προσελκύσει ακόμη περισσότερο κόσμο ξένους και ντόπιους

Ως πόλη πρέπει να επενδύσουμε στην διαπαιδαγώγηση για περιβαλλοντική συνείδηση.

Ευελπιστούμε με το νέο δημοτικό συμβούλιο να γίνουν βήματα προς αυτή την κατεύθυνση εκ μέρους του Δήμου. Διαλέξεις για περιβαλλοντική συνείδηση, περισσότεροι ποδηλατόδρομοι γιατί όχι και ποδήλατα για ενοικίαση μέσα στους δρόμους (όπως συμβαίνει σε άλλες πόλεις του εξωτερικού.)

Κύριε Δήμαρχε το ΠΚΛ δηλώνει παρόν για να αγωνιστεί μαζί με το δημοτικό συμβούλιο για μια καλύτερη περιβαλλοντικά Λάρνακα Δρ Ανθούλα Ιωαννίδου Πρόεδρος ΠΛΚ εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου
dima2

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνου Ιωάννου για θέματα επικαιρότητας

Οτιδήποτε κάνουμε για αντιμετώπιση των αυξημένων μεταναστευτικών ροών εμπίπτει στο πλαίσιο της νομιμότητας και των διεθνών κανονισμών, τόνισε σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου,

error: Content is protected !!