Νέα πνοή στη Λάρνακα απ’ την επένδυση στο λιμάνι και στη Μαρίνα της πόλης λέει ο Υπουργός

demetriades

Νέα πνοή αναμένεται να δώσει η επένδυση στο λιμάνι και τη μαρίνα της Λάρνακας, τόσο στην πόλη όσο και σε ολόκληρη την Κύπρο, σύμφωνα με τον Υπουργό Μεταφορών, Συγκοινωνιών και Έργων Μάριο Δημητριάδη.

Μιλώντας σε εκπομπή του ΣΙΓΜΑ, πριν λίγες μέρες, ο Υπουργός Μεταφορών Συγκοινωνιών και Έργων κ. Δημητριάδης ανέφερε ότι οι επενδυτές που ενδιαφέρονται για το έργο είναι μεγάλοι.

«Αυτό μας γεμίζει με αισιοδοξία ότι θα καταλήξουμε σε ένα καλό αποτέλεσμα, τόσο για την πόλη της Λάρνακας όσο και γενικότερα για την Κύπρο. Είναι ένα έργο το οποίο περιμένουμε εδώ και δεκαετίες, το οποίο θα δώσει νέα πνοή. Είναι ένα κυρίως τουριστικό – αναπτυξιακό έργο», είπε και πρόσθεσε ότι οι αναπτύξεις που θα γίνουν θα αλλάξουν το πρόσωπο της Λάρνακας.

Ο κ. Δημητριάδης γνωστοποίησε ότι η διαδικασία βρίσκεται στο στάδιο όπου τα έγγραφα έχουν ετοιμαστεί και σταλεί στις ανεξάρτητες αρχές, οι οποίες αναμένεται να δώσουν τα σχόλιά τους για να υπάρξει συνέχεια.

Όσον αφορά στη γραφειοκρατία, η οποία αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα στο μυαλό των επενδυτών, ο Υπουργός κάλεσε άπαντες να επιδείξουν υπομονή, ενώ στόχος είναι η διαδικασία να καταλήξει στο στάδιο της επιλογής επενδυτή πριν το τέλος του χρόνου.

Αναφερόμενος γενικότερα στα αναπτυξιακά έργα που βρίσκονται στα σκαριά, ο κ. Δημητριάδης είπε ότι πολλά από αυτά προχωρούν γρήγορα σε ολόκληρη την Κύπρο, γεγονός που συμβάλλει και στην ανάκαμψη του κατασκευαστικού τομέα, όπως δείχνουν τα νούμερα.

«Δεν μείναμε μόνο εκεί, αλλά ως Υπουργικό Συμβούλιο πήραμε την απόφαση ότι του χρόνου θα προσθέσουμε άλλα τρία μεγάλα οδικά έργα, δηλαδή τον δρόμο Πάφου-Πόλης Χρυσοχούς, την πρώτη φάση του περιμετρικού δρόμου, καθώς και την πρώτη φάση του δρόμου Λεμεσού-Σαϊτά. Με τη σωστή διαχείριση των οικονομικών, μπορούμε να εξαγγέλλουμε και να υλοποιούμε έργα τα οποία είχαν μείνει στα συρτάρια επί δεκαετίες και μάλιστα επί κυβερνήσεων που δημιουργούσαν ελλείμματα», τόνισε.

Τόνισε, δε, ότι τα έργα που βρίσκονται στη φάση της υλοποίησης είναι συνολικής δαπάνης 500-600 εκ. ευρώ.

Όσον αφορά στην αύξηση της κίνησης που σημειώνεται στα αεροδρόμια και η οποία οφείλεται κυρίως στη σημαντική βελτίωση του Τουρισμού, ο κ. Δημητριάδης τόνισε ότι αυτή έχει αυξηθεί περίπου κατά 30%, γεγονός που απέδωσε «στις σωστές ενέργειες της Κυβέρνησης».

«Θέλω να υπενθυμίσω σε όλους αυτούς που πριν μερικά χρόνια, όταν έκλειναν οι Κυπριακές Αερογραμμές, έλεγαν ότι θα έκλεινε ο Τουρισμός και η Οικονομία, ότι όλα αυτά έχουν διαψευστεί. Αυτή τη στιγμή έχουμε πολύ περισσότερη συνδεσιμότητα και σε πολύ καλύτερες τιμές για τους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας», ανέφερε και υπενθύμισε ότι οι Κυπριακές Αερογραμμές είχαν επιδοτηθεί με ποσό ύψους 130 εκ. ευρώ από την προηγούμενη Κυβέρνηση, ωστόσο αυτά κατέληξαν σε μια μαύρη τρύπα.


ΠΗΓΗ : Sigmalive

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου 2024

Μια πρωτότυπη εκπαιδευτική δράση με μαθητικές ραδιοφωνικές δημιουργίες αρχίζει αυτή την Πέμπτη 25 Απριλίου μέχρι τις 27 Απριλίου 2024 στη Λευκωσία. Πρόκειται για το 8ο Φεστιβάλ

error: Content is protected !!