Η Λάρνακα είναι Τουριστική και έχει όλο το μέλλον μπροστά της είτε αρέσει, είτε δεν αρέσει! 

larnaca tourism
Το πιο κάτω κείμενο του Δημοτικού Συμβουλου Μάριου Κουκουμα, αφορά όλη τη Λάρνακα. Αφορά ιδιαίτερα και όσους αγωνιστήκαμε κατά της μετατροπής του λιμανιού της πόλης μας σε βιομηχανικό λιμάνι για τις εταιρείες ΦΑ. Αφορά όσους είχαν και έχουν όραμα μια ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΛΑΡΝΑΚΑ!
————————————————————-

“Ναί ρε, δικαιωνόμαστε” το ξέρω ότι πολλοί συνδημότες μας θα νοιώθουν έτσι από χθές που ανακοινώθηκαν τα τουριστικά αποτελέσματα Μαρτίου τοποθετώντας την Λάρνακα στην 2η θέση τουριστικής διαμονής, για πρώτη φορά. Όταν εκφράζαμε εντός και εκτός Δημοτικού Συμβουλίου την πίστη και την πεποιήθηση μας ότι η Λάρνακα μπορεί να καταστεί τουριστικός προορισμός γινόμασταν δέκτες χαρακτηρισμών “ρομαντικοί”, “γραφικοί” (οι καλοί χαρακτηρισμοί), ότι είχαμε κομματικές ατζέντες, συμφέροντα πολιτικά, μας επιτέθηκαν πολιτικά και προσωπικά, μας ύβρισαν και μας λοιδόρησαν, όλους, απο όλους τους κομματικούς χώρους που συνασπίστηκαν με σκοπό την μή εγκατάσταση των εταιρειών υδρογονανθράκων στην Λάρνακα.

Είχαμε πολλάκις τοποθετηθεί ότι πέραν των άλλων (υγεία, περιβάλλον, ασφάλεια) το θέμα της εγκατάστασης θα έθετε σε κίνδυνο τον στόχο να καταστεί η Λάρνακα τουριστικός προορισμός. Η “δικαίωση” δεν είναι κάτι προσωπικό ή εκφράζεται στα πλαίσια της οποιασδήποτε προσωπικής ή/και πολιτικής διαμάχης είναι το γεγόνος ότι γοργά φάνηκαν τα αποτελέσματα της αποφάσης της πλειοψηφίας του τότε Δημοτικού Συμβουλίου. Μια απόφαση δύσκολη, βγαλμένη απο την κάμινο της σκληρής αντιπαράθεσης. Μιας διαδικασίας που οδήγησε εκατοντάδες συνδημότες μας απο όλους τους πολιτικούς/κομματικούς χώρους σε μικρούς και μεγάλους συνασπισμούς να βαδίζουν στους δρόμους της Λάρνακας έχοντας για σύνθημα και προμετωπίδα το καλό της Λάρνακας. Απο την άλλη μια απόφαση δίκοπη με κάποιο αριθμών θέσεων εργασίας να χάνονται σε μιά εποχή που ακόμα και η ελπίδα εργασίας είναι σημαντική!

Σήμερα πρέπει να είμαστε όλοι ευτυχείς και οι μεν και οι δε, η Λάρνακα πάει μπροστά!

Όλοι συνεισφέραμε σε ένα διάλογο (αν και ακραίο πολλές φορές με βαριές κατηγορίες που καλό θα ήταν να είχαν αποφευχθεί) που έφτιαξε την πλειοψήφια της απόφασης! Τα αποτελέσματα γνωστά, πολλές επενδύσεις κυρίως στον τουριστικό τομέα με μικρά Boutique Hotels, με εξαιρετικά αποτελέσματα απο κάθε άποψη, και μιά σειρά άλλων δράσεων και αναπτύξεων.

Σίγουρα δεν είναι αυτό ο τερματισμός, αλλά η αφετηρία για την προοπτική της Λάρνακας, είναι όμως ενδεικτικό της προσπάθειας αλλά και της προοπτικής. Έχουν ακόμα να γίνουν πολλά…
Η πρόσφατη (πιο πάνω ιστορία) αποδεικνύει ότι το μέλλον της πόλης είναι στα χέρια μας…
Έτοιμοι!

(Μάριος Κουκουμάς, Δημοτικός Σύμβουλος Λάρνακας, ΑΚΕΛ Αριστερά Νέες Δυνάμεις)

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνου Ιωάννου για θέματα επικαιρότητας

Οτιδήποτε κάνουμε για αντιμετώπιση των αυξημένων μεταναστευτικών ροών εμπίπτει στο πλαίσιο της νομιμότητας και των διεθνών κανονισμών, τόνισε σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου,

error: Content is protected !!