Της Μυρσίνη για τον Μάνο….

manos myrsini c

Αναδημοσιεύουμε πιο κάτω το ποστ μου δημοσίευσε σήμερα Κυριακή, 2 Ιουλίου, η Μυρσίνη Λοϊζου στο προσωπικό της λογαριασμό στο facebook.
Για τα πνευματικά δικαιώματα στα οποία αναφέρεται η Μυρσίνη και που αφορούν έργο σπουδαίων συνθετών και δημιουργών έχει απόλυτο δίκαιο και οφείλει το αρμόδιο υπουργείο της Ελλάδας να λύσει το πρόβλημα.
Για το θέμα της πολιτείας που δεν έχει τιμήσει τον σπουδαίο, αείμνηστο, Μάνο Λοϊζο, ναι θα έπρεπε να το είχε πράξει η Ελλάδα. Και είναι ντροπή αν δεν το έχει ήδη κάνει.

Εμείς, εδώ στην Κύπρο κρατάμε τη μνήμη του ζωντανή και τον τιμούμε συχνά, μέσα από διάφορες εκδηλώσεις οργανωμένων συνόλων, Δήμων, κτλ.
Στο χωριό Άγιοι Βαβατσινιάς, στη Λάρνακα, απ’ όπου κατάγεται ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης, η κοινότητα θέλοντας να τιμήσει τον Μάνο Λοϊζο, ανέγειρε στην είσοδο του χωριού ένα σεμνό μνημείο, στη μνήμη του.

Αλλά, τον Μάνο τον τιμούν και τον θυμούνται καθημερινά, οι χιλιάδες άνθρωποι που αγάπησαν και θαύμασαν το έργο του, οι χιλιάδες άνθρωποι που “μορφώθηκαν” μέσα απ’ τους στίχους και τις μουσικές του σπουδαίου Μάνου Λοϊζου και αυτό δεν μπορεί να το αλλάξει κανείς, γιατί τα έργα του είναι αθάνατα και αλύγιστα στους καιρούς!

Γιώτα Δημητρίου

Το ποστ της Μυρσίνης Λοϊζου:
Ας ασχοληθεί η πολιτεία με τα πνευματικά δικαιώματα χιλιάδων δημιουργών και κληρονόμων τους, που αυτή τη στιγμή έχουν μείνει απλήρωτοι από την εταιρεία πνευματικών δικαιωμάτων #αεπι, ας βγει το υπουργείο πολιτισμού να μας πει τι στον άνεμο κάνει και γιατί δεν απαντάει στα ερωτήματά μας, ας μας πει ο πρωθυπουργός τι σημαίνει γι’ αυτόν η λέξη “άμεσα” που δεσμεύθηκε το Μάρτη για την κατάθεση του νομοσχεδίου και ας αφήσουν όλοι αυτοί ήσυχο τον Λοΐζο. 

Τριανταπέντε χρόνια συμπληρώνονται φέτος από το θάνατό του και κανείς από την πολιτεία δεν τον έχει τιμήσει ποτέ.
Να βγει λοιπόν το “η μέρα εκείνη δε θα αργήσει” από τα θρησκευτικά, γιατί και η κληρονόμος του Λοΐζου συντάσσεται με την άποψη του Γιάννη Αγγελάκα: “θα ήθελα να ζητήσω από τον κύριο υπουργό να αποσύρει από την διδακτέα ύλη και το τραγούδι μας “Γιορτή” (αν όντως υπάρχει τέτοια πρόταση). Δεν θέλω να συμμετέχω σε εκπαιδευτικά πονήματα εάν αυτά χρειάζονται την έγκριση οποιουδήποτε ιερατείου. Ακόμα κι αν με εγκρίνουν αυτοί, δεν τους εγκρίνω εγώ γι’ αυτόν τον ρόλο”.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ακόμη μια επιτυχία για το δικηγορικό γραφείο Δειλινός & Συνεργάτες Δ.Ε.Π.Ε. στη Λάρνακα / Aναγκάζεται πλέον η Κυπριακή Δημοκρατία να αποζημιώσει την ιδιοκτήτρια ακινήτου στην Λάρνακα με το ποσό της αξίας του ακινήτου πλέον τόκους €4.220.000

Aναγκάζεται πλέον η Κυπριακή Δημοκρατία να αποζημιώσει την ιδιοκτήτρια ακινήτου στην Λάρνακα έκτασης 107.898 τ.μ. που απαλλοτρίωσε το 2002 για την Διαχείριση της Αλυκής Λάρνακας

Ελάτε να (ξανα)περπατήσουμε

ENG Text Follows Στο πλαίσιο των προσπαθειών μας να ανακαλύψουμε την ιστορία των γειτονιών της Λάρνακας και των ανθρώπων της, το Σαββατο, 27 Απριλιου σας

error: Content is protected !!