Συνάντηση Δημάρχου Λάρνακας, Πρύτανη Παν. Κύπρου και Βουλευτών Λ/κας – Αμμ/στου

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΑΡΝΑΚΑΣ, ΠΡΥΤΑΝΗ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ
ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΛΑΡΝΑΚΑΣ – ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ
boule1
Πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017, στα Γραφεία του Δήμου Λάρνακας, συνάντηση του Δημάρχου Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα, των Επικεφαλείς των Ομάδων του Δημοτικού Συμβουλίου, του Προέδρου της Επιτροπή Προώθησης και Παρακολούθησης Αναπτυξιακών Έργων, Προώθησης Επενδύσεων και Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας του Δήμου Λάρνακας και Υπηρεσιακών Λειτουργών με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητή Κωνσταντίνο Χριστοφίδη και Βουλευτές Λάρνακας και Αμμοχώστου.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση, από μέρους του Πρύτανη, για την πρόοδο της πορείας των διαδικασιών, αλλά και των ενεργειών για τη δημιουργία στη Λάρνακα της Σχολής Γαλάζιας Ανάπτυξης, η οποία και θα περιλαμβάνει 5 έως 6 Τμήματα, εκ των οποίων το Ωκεανογραφικό Κέντρο και το Κέντρο Ενάλιας Αρχαιολογίας. Σύμφωνα με τον Πρύτανη, μετά από Μελέτη που διενεργήθηκε, κατέδειξε την αναγκαιότητα της δημιουργίας αυτής της Σχολής, με καταλληλότερο σημείο τη Λάρνακα. Συγκεκριμένα η αναγκαιότητα αυτή προκύπτει από τη δημιουργία κατάλληλων σπουδών για στήριξη των «γαλάζιων» επαγγελμάτων, καθότι οι συνθήκες και οι προοπτικές αλλάζουν με θετικό κλίμα προς αυτά.  Επίσης, η Λάρνακα, λόγω της θέσης της θα συμβάλει ουσιαστικά προς την κατεύθυνση της βιώσιμης ανάπτυξης, αλλά και της τόνωσης της ανταγωνιστικότητας σε τομείς της γαλάζιας οικονομίας, τεχνολογίας και καινοτομίας. Όλα τα πιο πάνω εμπίπτουν στα πλαίσια της γαλάζιας στρατηγικής του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρνακας.
boule2
Ένας πιθανός χώρος δημιουργίας των πιο πάνω Τμημάτων, θεωρείται ο χώρος της Στέγης Αγίου Χαραλάμπους (πρώην Λεπροκομείο). Νοείται ότι η οποιαδήποτε ανάπτυξη θα καθοριστεί με σαφή κριτήρια για την προστασία των ευαίσθητων πτυχών της περιοχής ΝATURA, καθότι η εν λόγω Στέγη γειτνιάζει με τις Αλυκές Λάρνακας.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Λάρνακας, στις προτεραιότητες του Δήμου είναι η δημιουργία μιας δυνατής σχέσης επικοινωνίας και συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Κύπρου, το οποίο και αποτελεί νευραλγικό κύτταρο στον τομέα της εκπαίδευσης και της έρευνας για τη χώρα μας. Εδώ και αρκετό καιρό έχει ξεκινήσει ένας διάλογος προς αυτή την κατεύθυνση και ήδη τα αποτελέσματα άρχισαν να διαφαίνονται.
boule4
Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου επεσήμανε τις προοπτικές της Λάρνακας, η οποία μέσα στις μελλοντικές επιδιώξεις είναι να μετατραπεί σε Κέντρο Γαλάζιο Μελετών, εκπαίδευσης και καινοτομίας.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με συγκεκριμένο πλάνο δράσεων, μέσα από μία σειρά συναντήσεων και επαφών με αρμόδιους φορείς και  Υπουργούς, αλλά και ενέργειες από μέρους Βουλευτών Λάρνακας & Αμμοχώστου.

ΛΑΡΝΑΚΑ, 19 Ιουνίου 2017
boule3

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Kυπριακή Ακαδημία Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών – Προκηρύξεις για υποψηφιότητες

H Κυπριακή Ακαδημία Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών, δημοσιεύει τις παρακάτω προκηρύξεις για υποβολή υποψηφιοτήτων: 1.  Βραβείο Νέου Επιστήμονα 2.  Εξωτερικό Μέλος  3.  Αντεπιστέλλον Μέλος

error: Content is protected !!