Το Παλαιό Νοσοκομείο Λάρνακας θυμίζει τριτοκοσμική χώρα! 

noso cover

Της Γιώτας Δημητρίου
(Αρχισυντάκτρια Skala Times)

Απαράδεκτες και θλιβερές είναι οι εικόνες στο Παλαιό νοσοκομείο Λάρνακας και θυμίζουν τριτοκοσμική χώρα. Σπασμένα τζάμια, εγκαταλειμμένοι χώροι, καθόλου ικανοποιητική προσβασιμότητα για ΑμεΑ, (μάλιστα πέρσι είχαν γίνει επίσημες καταγγελίες για το θέμα αυτό), χώροι υγιεινής που αποτελούν προσβολή για κάθε Ευρωπαϊκή χώρα, βανδαλισμοί, κλοπές και ζημιές που γίνονται με ευκολία, αφού ο χώρος δεν φρουρείται.
noso1Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο κήπος του νοσοκομείου με τους φοίνικες στον περιβάλλοντα χώρο είναι παραμελημένος και οι υπάρχουσες φοινικιές έχουν λιώσει από μικρόβιο που προσβλήθηκαν πριν από ενάμιση περίπου χρόνο. Η επικινδυνότητα των δέντρων αυτών με το ενδεχόμενο κατάρρευση τους, είναι το κερασάκι στην τούρτα, σε ένα νοσοκομείο που θα έπρεπε να αποτελεί ντροπή για το κράτος και το αρμόδιο υπουργείο.

«Είναι ντροπή για όλους μας αυτή η κατάσταση. Τα κανάλια θα έπρεπε να ήταν εδώ να προβάλουν αυτές τις εικόνες ντροπής. Υπάρχουν όροφοι που έχουν μετατραπεί σε φωλιά πουλιών και νυφιτσών!» δήλωσε στην «24h» άντρας ο οποίος εργάζεται στο παλιό νοσοκομείο.
noso3
Σχετικές επιστολές για την απαράδεχτη κατάσταση που επικρατεί στο παλιό νοσοκομείο Λάρνακας, έχει στείλει η επαρχιακή γραμματέας ΑΚΕΛ Λάρνακας, Χρυστάλλα Αντωνίου, στο Υπουργείο Παιδείας, τον Μάιο 2017, αλλά και η Βουλευτής Λάρνακας Ευανθία Σάββα τον περασμένο Ιανουάριο (2017). Ωστόσο καμιά βελτίωση δεν έχει γίνει.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ
Η “24” εξασφάλισε την επιστολή του Υπουργείου Παιδείας (24 Μαΐου 2017) μέσα απ’ την οποία απαντά στην επαρχιακή γραμματεία ΑΚΕΛ Λάρνακας για το ζήτημα του παλιού νοσοκομείου Λάρνακας. Μέσα απ’ την επιστολή διαφαίνεται ότι το Υπουργείο δεν είναι διατεθειμένο να αλλάξει την τραγική κατάσταση που επικρατεί σήμερα, αλλά και ούτε παραδέχεται ότι η κατάσταση είναι άθλια και τραγική (ίσως μια απλή επίσκεψη του Υπουργού να έπειθε το Υπουργείο).

Ολόκληρο το ρεπορτάζ στην “24h”
http://24h.com.cy/2017/06/17/to-paleo-nosokomio-larnakas-thymizi-tritokosmiki-chora-fotografies/
noso2

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Εκδήλωση προς τιμή του Γεώργιου Γερασίμου Υπεύθυνου Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Λάρνακας

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 εκδήλωση προς τιμή του κ. Γεώργιου Γερασίμου, Υπευθύνου του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Λάρνακας, για την πολύχρονη

Πολιτιστικό Ημερολόγιο Δήμου Λάρνακας

ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ Τρίτη 2 Απριλίου στις 7:00 μ.μ. Λεωφόρος Αθηνών / Πλατεία Ζουχούρι Παγκύπρια πορεία για την ευαισθητοποίηση για τον αυτισμό Εκκίνηση: Μουσείο Πιερίδη – τερματισμός:

error: Content is protected !!