Παρουσίαση του έργου «ΑΥΑ» από το Δημοτικό Σχολείο Αγίων Αναργύρων «Μιχάλης Κακογιάννης»

agia2Στο πλαίσιο της προώθησης του βιβλίου ΑΥΑ, το οποίο έγραψαν τα παιδιά μαζί με τη βοήθεια των δασκάλων τους, το Δημοτικό Σχολείο Αγίων Αναργύρων «Μιχάλης Κακογιάννης» πραγματοποίησε εκδήλωση στις 31 Μαΐου 2017, στην αίθουσα εκδηλώσεων του πανεπιστημίου UCLAN, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και της Αντιπροσωπείας στην Κύπρο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο έντιμος Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού και η εκπρόσωπος της Αντιπροσωπείας στην Κύπρο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού, εκπρόσωποι του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρνακας και του Κοινοτικού Συμβουλίου Πύλας, μέλος της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας, ο Αν. Διευθυντής Δημοτικής Εκπαίδευσης, ο κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών της Αγωγής και Τεχνών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ, η Πρώτη Λειτουργός Εκπαίδευσης καθώς και ακαδημαϊκοί, επιθεωρητές, διευθυντές σχολείων, εκπαιδευτικοί και πλήθος κόσμου. Παρέστησαν, επίσης, εκπρόσωποι της Κεντρικής Συνεργατικής Τράπεζας, του Europe Direct του δήμου Λάρνακας και της εταιρείας CYNVESTCO, οι οποίοι επιχορήγησαν το έργο.

agoa1

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν τα επιμέρους τμήματα του ευρύτερου έργου ΑΥΑ, που αφορούν το βιβλίο με εκπαιδευτικό – συνοδευτικό υλικό, μια ταινία μικρού μήκους κινουμένων σχεδίων και η ιστοσελίδα που φιλοξενεί όλα τα παραπάνω. Το έργο αποτελεί μια συνεργασία της σχολικής κοινότητας με τμήματα του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, του Πανεπιστημίου Κύπρου καθώς και άλλους φορείς.

Εισηγητές στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης ήταν η δρ Σταυρούλα Κοντοβούρκη, επίκουρη καθηγήτρια του Τμήματος Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Κύπρου και ο δρ Γιάννης Χρηστίδης, Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό του Τμήματος Επικοινωνίας και Σπουδών Διαδικτύου του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου. Ακολούθησε θεατρικό δρώμενο βασισμένο στην ιστορία, στο οποίο συμμετείχαν παιδιά του σχολείου, σπουδαστές της Σχολής Χορού Σύλβια Τερζή, η εκπαιδευτικός Θέκλα Καρίττεβλη και η μουσικός Άννα Λοΐζου.

Το δρώμενο επιμελήθηκαν η εκπαιδευτικός Αναστασία Ξενοφώντος και η χορογράφος Σύλβια Τερζή και τη μουσική επένδυση ο Βαλεντίνος Βαλιαντή.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης ακολούθησε δεξίωση κατά την οποία οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν σε σχετικές με το θέμα εικαστικές εγκαταστάσεις των παιδιών του σχολείου.

Το σχολείο επιθυμεί να ευχαριστήσει θερμά όλους τους συμμετέχοντες υπογραμμίζοντας την ανάγκη διάδοσης του έργου στο πλαίσιο της προώθησης της ισότητας, του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της ανεκτικότητας και της ειρηνικής συνύπαρξης.

Τιμόθεος Ευθυμίου
Διευθυντής
agia3

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Kυπριακή Ακαδημία Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών – Προκηρύξεις για υποψηφιότητες

H Κυπριακή Ακαδημία Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών, δημοσιεύει τις παρακάτω προκηρύξεις για υποβολή υποψηφιοτήτων: 1.  Βραβείο Νέου Επιστήμονα 2.  Εξωτερικό Μέλος  3.  Αντεπιστέλλον Μέλος

error: Content is protected !!