Φανή Στυλιανού : Η Μουσική είναι Ζωή!

1
Η Φανή Στυλιανού είναι μια όμορφη, νεαρή, ταλαντούχα μουσικός που εδώ και χρόνια υπηρετεί την τέχνη που αγαπά, το τραγούδι. Έχει συμμετάσχει σε εκδηλώσεις στο εξωτερικό, αλλά και στη πόλη της τη Λάρνακα.
Με αφορμή τη παρουσία της για δεύτερη χρονιά στο φεστιβάλ κατακλυσμού Λάρνακας το Skala Times συνομιλεί με την όμορφη τραγουδίστρια.

Της Γιώτας Δημητρίου

Φανή η δική σου σχέση με τη μουσική πότε ξεκίνησε;2
Η
σχέση μου με τη μουσική, ξεκίνησε από μικρή ηλικία. Η αγάπη μου, αλλά και η αδυναμία μου για τη μουσική, οδήγησε τα βήματα μου στην ζωή. Η μουσική με συνδέει με χαρές και λύπες. Η μουσική είναι ζωή, η μουσική δίνει ζωή, δίνει πνοή στο κάθε τι και ελπίδα στη ζωή !

Για σένα τι σημαίνει καλή μουσική;
Καλή μουσική για μένα είναι η μουσική που βγαίνει από τη ψυχή, καθαρή, με ευγενή συναισθήματα.

Ποιες δουλειές σου, συνεργασίες, θεωρείς ξεχωριστές μέχρι σήμερα
ς;
Όλες τις συνεργασίες που έχω κάνει μέχρι σήμερα στην πορεία μου είναι σημαντικές. Η κάθε μία ξεχωριστά είναι σχολή, όπως και για το κάθε τι που κάνουμε στην ζωή μας πάντα “παίρνουμε” κάτι.

Το ότι ζεις και εργάζεσαι Λάρνακα πόσο βοηθά ή αποδυναμώνει το μουσικό σου ταξίδι;
Η Λάρνακα, μου έχει προσφέρει περισσότερα θετικά, παρά αρνητικά. Κατά την άποψη μου, η επαρχία Λάρνακας δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από άλλες επαρχίες. Οι μουσικοί της Λάρνακας, ευτυχώς καλά κρατούν και διαφυλάσσουν μια σωστή και ποιοτική μουσική παράδοση. Εξάλλου μια βραδινή βόλτα στη πόλη, προσφέρει πολλές και καλές επιλογές για όλα τα γούστα.

8Έχεις τραγουδήσει και εκτός Κύπρου και συγκεκριμένα στο Λονδίνο. Πως ήταν ως εμπειρία;
Και όχι μόνο στο Λονδίνο. Έχω λάβει μέρος σε συναυλίες στο Μπέρμιγχαμ της Βρετανίας, στο Μάντσεστερ και τώρα πρόσφατα στο Λονδίνο. Συμμετείχα επίσης σε μουσικές εκδηλώσεις στην Αθήνα, στην Θεσσαλονίκη, στην Λάρισα καθώς και στη Μπρατισλάβα της Σλοβακίας. Τώρα για το Λονδίνο, είχα μια από τις πιο συγκινητικές μου εμφανίσεις. Ο κόσμος διψά για ελληνικά τραγούδια και οι απόδημοι μας, με αγκάλιασαν με πολύ αγάπη. Τραγουδήσαμε μαζί παλιά τραγούδια αλλά και τραγούδια για την κατεχόμενη Κύπρο μας. Συγκλονιστικές ήταν και οι συζητήσεις με απόδημους μας, οι οποίοι κουβαλούν ακόμη την αγνή Κύπρο, των προηγούμενων δεκαετιών. Πρόσφατα σε μια χοροεσπερίδα για τον σύνδεσμο Αμμοχώστου3 Μεγάλης Βρετανίας όπου ήμουν καλεσμένη για να τραγουδήσω, παρευρίσκοντο και ο πρόεδρος του Εργατικού κόμματος Ηνωμένου Βασιλείου κύριος Jeremy Corbyn και νυν υποψήφιος Πρωθυπουργός της Βρετανίας.

Στο φετινό φεστιβάλ του κατακλυσμού στη Λάρνακα θα συμμετάσχεις; Ποια μέρα;
Ναι και θα είναι η δεύτερη μου συμμετοχή στον κατακλυσμό. Φέτος θα συμμετάσχω με τον μουσικοσυνθέτη Κώστα Δημητρίου και με εξαμελές σχήμα, την Τετάρτη 7 Ιουνίου στις 9.15 το βράδυ. Θεωρώ ξεχωριστή τιμή, να τραγουδώ ενώπιων συμπολιτών μας, σε αυτό, τον τόσο ιστορικό θεσμό, στην κατ’ εξοχήν γιορτή της Λάρνακας.

 

Κάπου διάβασα πως θα τραγουδούσες με τον Σταύρο Κωνσταντίνου στο φεστιβάλ κατακλυσμού. Ισχύει;
Δεν ισχύει, κάτι τέτοιο, για φέτος τουλάχιστον.

Ο Δήμος Λάρνακας μέχρι σήμερα στηρίζει τους Λαρνακείς καλλιτέχνες κατά την άποψη σου; Τι γίνεται7 και τι θα μπορούσε να γινόταν;
Ο Δήμος Λάρνακας κατά την γνώμη μου προσπαθεί να συμπλέκει στην σκηνή, καλλιτέχνες του εξωτερικού, αλλά και τοπικούς. Καταβάλλει προσπάθειες για να προβάλει την τοπική καλιτεχνική και επαγγελματική προβολή. Θα ήθελα να πιστέυω ότι η σκληρή δουλιά που καταβάλλεται και η ψηλή ποιότητα τοπικών καλιτεχνών θα βγουν στο προσκήνιο σε εκδηλώσεις του Δήμου. Αξίζουν συγχαρητήρια για την όλη προσπάθεια του δήμου Λάρνακας και σε όλους που εργάζονται για την διοργάνωση του κατακλυσμού.

Τέλος, η Λάρνακα τι χρειάζεται κατά την άποψη σου όσον αφορά στα πολιτιστικά;
Πρέπει να είμαστε όλοι πάρα πολύ περήφανοι για την ιστορία της Λάρνακας, από το αρχαίο Κίτιον, μέχρι τη σύγχρονη πόλη του Ζήνωνα του 2017. Ο πολιτισμός είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα. Μας δείχνει πώς να σεβόμαστε την ιστορία μας και πως οφείλουμε να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού την πολιτιστική μας κληρονομιά. Μια επίσκεψη στα μουσεία της πόλης μας και θα εκπλαγείτε με έργα τα παγκόσμια πολιτιστικής κληρονομιάς που φυλάσσονται. Εισηγούμαι μεταξύ άλλων προς τον Δήμο της Λάρνακας: 1. Δωρεάν παροχή χώρων από τον Δήμων προς τους καλλιτέχνες με σκοπό την παρουσίαση του έργου τους 2. Συμμετοχή 10888660_10205327187568317_6060529609676663951_nτοπικών καλλιτεχνών σε διάφορες εκδηλώσεις του Δήμου 3. Δημιουργία δημοτικών καλλιτεχνικών σχολών ειδικά για τους νέους. 4. Παραχώρηση με μειωμένο τίμημα των δημοτικών χώρων.
Με την υιοθέτηση των προτάσεων είμαι σίγουρη ότι θα ζωντανέψουμε την πόλη μας και ενδεχομένως θα δημιουργηθούν και νέες θέσεις εργασίας.
Κλείνοντας θέλω να σε ευχαριστήσω Γιώτα από καρδιάς, για το διαχρονικό σας έργο στο Skala Times, για την προβολή διαφόρων καλλιτεχνών, για τα θέματα πολιτισμού. Καλές επιτυχίες και καλή συνέχεια στο σημαντικό έργο που επιτελείτε.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Κωνσταντίνου Λετυμπιώτη για την επίσκεψη εργασίας της Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο λιμάνι Λάρνακας για τις εργασίες στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Αμάλθεια»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης θα συνοδεύσει την Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κα Roberta Metsola στο λιμάνι Λάρνακας, την Τρίτη, 2 Απριλίου. Η

Επιτέλους, Δημοτικό Μέγαρο!

Αντρέας ΚαυκαλιάςΥποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος ΛάρνακαςΔιαμέρισμα Λάρνακας Μια από τις μεγαλύτερες πληγές του Δήμου της Λάρνακας ήταν η ανυπαρξία Δημοτικού Μεγάρου. « Μα είναι δυνατόν να

error: Content is protected !!