Το Μυστικό της Μπλε Πολυκατοικίας της Έλενας Ακρίτα

Tης Γιώτας Δημητρίου

Το διάβασα σε 3-4 μέρες, αφού η αγωνία και η πλοκή του βιβλίου με “ανάγκαζαν” να προχωρήσω παρακάτω, για να δω τη συνέχεια.
Η δε μαγική (ευφυέστατη) πένα της Έλενας Ακρίτα έκανε το ταξίδι, μέσα απ’ τις 359 σελίδες, εξαιρετικά απολαυστικό.
Η Αθήνα του ’70, το θολό σκηνικό του Πολυτεχνείου, το σήμερα, η πολιτική αθηναϊκή σκακιέρα, ένας φόνος (φόνος;) του τότε, μια μάχιμη δημοσιογράφος του σήμερα, τα ΜΜΕ, η οικονομικοκοινωνική κρίση, το θεαθήναι, όλα μαζί σε ένα κόκτειλ που λέγεται “Το Μυστικό της Μπλε Πολυκατοικίας”. Ο τίτλος αναφέρεται στην ιστορική Μπλε Πολυκατοικία των Εξαρχείων.
Αν λοιπόν ψάχνετε ένα καλό βιβλίο για το καλοκαίρι, για να σας ταξιδέψει, να σας ψυχαγωγήσει σαν μια καλή οσκαρική ταινία (καθόλου τυχαίο που η κυρία Ακρίτα  έχει γράψει μερικά απ’ τα πιο πετυχημένα σήριαλ της Ελληνικής TV) τότε το Μυστικό της Μπλε Πολυκατοικίας είναι μια πολύ καλή επιλογή.
Κυκλοφορεί (και οπλοφορεί) απ’ τις εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ. 

Τη δεκαετία του ’70, σε κεντρικό δρόμο της πόλης διαπράττεται ο τέλειος φόνος.
Πολλά χρόνια αργότερα, το 2016, η δημοσιογράφος Ελσινόρη Χατζή λαμβάνει ένα ανώνυμο mail με τρία στοιχεία που θα την οδηγήσουν στην ανατομία ενός εγκλήματος. Ο άγνωστος αποστολέας διψάει για δικαίωση και εκδίκηση.
Στη μία άκρη της αττικής γης, το υπέρλαμπρο αρχοντικό της Κηφισιάς. Στην άλλη άκρη, η εμβληματική Μπλε Πολυκατοικία στα Εξάρχεια. Αν οι τοίχοι τους είχαν φωνή θα φανέρωναν πολλά: μυστικά και ψέματα, πάθη και λάθη, φόνους και πόνους κι αγάπες κόκκινες σαν αίμα. Μια τεθλασμένη γραμμή, ραγισμένη σαν καρδιά, συνδέει τους ήρωες της τραγωδίας. Ο αναρχοαυτόνομος Ντίλαν, η καταθλιπτική αρχόντισσα, η ερωτευμένη κομμώτρια, το κορίτσι με τα τατουάζ, όλοι στοιχειώνονται από βαθιά θαμμένες αλήθειες.
Η Ελσινόρη ξεκινάει μια επικίνδυνη έρευνα στα παρασκήνια της πολιτικής ζωής· μια έρευνα που θα τη φέρει σε σύγκρουση με τα συμφέροντα του «ιδεολόγου» πολιτικού, ο οποίος πατάει επί πτωμάτων.
Ο χρόνος κυλάει αντίστροφα… Όταν ανοίξει το κουτί της Πανδώρας, τότε θ’ απειληθεί η ζωή της και οι ζωές όσων αγαπάει”

 

Info για την Ιστορική Μπλε Πολυκατοικία:
https://www.skalatimes.com/2017/05/22/%CE%B7-%CE%BC%CF%80%CE%BB%CE%B5-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CF%85%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B5%CE%BE%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B5%CE%AF%CF%89%CE%BD-%CF%84%CE%B7%CF%82/
mple

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνου Ιωάννου για θέματα επικαιρότητας

Οτιδήποτε κάνουμε για αντιμετώπιση των αυξημένων μεταναστευτικών ροών εμπίπτει στο πλαίσιο της νομιμότητας και των διεθνών κανονισμών, τόνισε σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου,

error: Content is protected !!